Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Bezinkový likér

0.0
Bezinkový likér

Potřebné ingredience

2,5 l kuliček černého bezu
1 l vody
1 kg krystalového cukru
1 citron
1 vanilk.cukr
6 pol.lžic černé kávy
1/2 l rumu

Postup přípravy

Kuličky bezu obereme,omyjeme ve vodě a spolu s oloupaným a nakrájeným citronem(bez pecek!!!) a 1 litrem vody vaříme asi 15 minut. Po vychladnutí přecedíme a vymačkáme co nejvíce šťávy-já používám hadrové plenky po klukách. Do přecezené šťávy přidáme 1 kg cukru ( ted to můžete dávat dětem na pití-ředěné vodou).pro dospělé 6 pol.lžic překapávané silnější kávy a necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Další den pouze přilijeme 0,5 litru rumu a necháme aspoň týden v chladu odpočinout-i když já to nikdy nevydržím.Pro pány doporučuji přidat ještě navíc půllitr rumu,většinou je to pro ně moc sladké.Ale pro nás dámy to nemá chybu!!!!I Já mám nyní před sebou štamprdli:)))
Z tohoto množství jsou asi 3 litry likéru,v lednici vydrží dlouho,má povzbuzující účinek-myslím bez ne alkohol:) Při vymačkávání bacha na obarvení rukou,jde to blbě dolů.

Bez černý

Obereme

Uvaříme

Přecedíme a vymačkáme

Přidáme kafíčko

Druhý den nalijeme Rumíček lékařský :)

A hotové plníme do sklenic

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Tolu 12. 9. 2014, 15:44
Dobrota (D) i manžel si pochutnal (Y)
kuddit 4. 1. 2010, 18:06
Do€brý den, hodím jiný dotaz ... Mohu se zeptat co to máte za sklinky .. Sháním nejaké dobré sklinky na domácí sirupy a likéry a zatím jsem nenarazila ... a prosím jdou ty etikety z nich pak umýt a předelat na jiné ??? děkuji
Dagmajka 13. 9. 2010, 21:19
@kuddit Dobrý den, Dito, sice se mě dotaz netýká, ale dovolím si Vám dát tip - takovéto lahve na sirupy a likéry mají za pár korun v Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50108908 A ty etikety vypadají jako ty obyč. papírové, co se lepí jako dopisní známky. Mějte se pěkně (hello)
volvox 14. 9. 2008, 17:39
Dobrý den, zajímalo by mne dávkování bezinkového likéru pro děti - dočetla jsem se, že je vhodný na nachlazení a kašle, ale nikde jsem nevyčetla dávkování... Nemáte zkušenost??? *-)¨ Oldřiška
kaplerus 16. 9. 2008, 9:28
@volvox No,likér určitě pro děti není-je tam rum a kafe.Ale šťávu bych buď dělala klasicky s vodou,nebo přidávala po lžičkách do čaje-podotýkám,ne vařícího,zničily by se tím účinné látky jako u medu.Lůca (L)
JanaLud 3. 9. 2008, 17:13
Také dělám, je dobrý a hlavně zdravý. Jen se to nesmí s množstvím (D) přehnat. ;-) (hello) (hello) (hello)
fojaa 3. 9. 2008, 16:31
Lucí,bacha na zrádnou sílu likérku (smich).Těžknou po něm pěkně nohy :-S. Tento likér je dobrý i z černého jeřábu.Je trošku trpčí,ale (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie