ČÍNA Z KRÁLÍKA - recept od švagrovy babičky :-)
Potřebné ingredience
1/2 kg masa z králíka, 2 cibule, 1 lžíce solamylu, 1 syrové vejce, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, grilovací koření, vorčestr, paprika, sojová omáčka
Postup přípravy
Na tento recept používám nejraději maso ze hřbetu (nejlépe se krájí na malé kousky) - ze dvou králíků je to asi těch 1/2 kg, co je potřeba.
Maso nakrájíme na malé kousky - kostičky nebo nudličky.
Připravíme se marinádu: do hrníčku 1 vejce, 4 lžíce oleje, 1 lžíce solamylu, ostatní koření (já dávám sůl jen trochu, je jí dost v grilovacím koření, toho dávám určitě jednu až dvě lžíce, pepř - jak jste zvyklí, vorčestr dávám jednu lžičku a asi dvě lžíce sojové omáčky, papriku asi také jednu lžičku). Všechny tyto suroviny v hrníčku rozkvedlám kvedlačkou a potom zamíchám na kostičky nakrájenou cibuli.
Maso smícháme s marinádou a šoupneme do příštího dne do lednice.
Druhý den maso přendáme do pekáčku, nebo já raději používám ohnivzdornou mísu, ničím nevymazávám. Dám péct v zakryté míse. (Babička to možná dělala v remosce).
Asi po 40 minutách vyndáme z trouby, lžící promícháme a podlijeme asi 150 ml vody. Dáme přiklopené zpátky do trouby a ještě pečeme.
Nakonec asi 10 - 15 min. před koncem sundáme pokličku, aby se maso zvrchu opeklo. Hlídáme, aby se zbytečně nevypekl všechen sosík.
Je to jeden z našich nejoblíbenějších králíkových receptů a určitě přijde vhod všem, kteří už nevědí, co s králíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé