Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 737 návštěvníků)

Řezy jako peříčko

0.0
Řezy jako peříčko

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL) , 70 g cukru moučka (4 PL).
Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného koňaku (nemusí být).
Dále: 60 g čokolády na vaření.

Postup přípravy

Piškot: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme žloutky, po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným pečícím papírem upečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy.

Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.

Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.

celý zákusek vypadá takto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 17. 11. 2019, 19:15
:-)ten bych asi zkusila,vypadá krásně (C)
malmar 4. 4. 2017, 19:59
(clamp) (clamp) |:o)
Jane777 30. 8. 2016, 15:11
Ivanko (Y) (Y) (Y)vše psáno (Y)níže (clamp)přidám se (clamp) (clamp) (clamp)luxusní (Y)děkuji , Jana (hello)
spero 30. 8. 2016, 19:33
@Jane777 Janičko děkuji (F)děkuji (F)děkuji (F)
Nadys 15. 5. 2016, 20:44
(Y)
lenule11111 15. 5. 2016, 20:17
Ukládám a zkusím (Y)
Evík 11 14. 5. 2016, 19:56
Ivanko, opět jak jinak,než velká pochvala. Řezy mají správný název, vskutku jako peříčko. Jsi prostě "jistota". (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (*) (*) (*)
spero 15. 5. 2016, 20:04
@Evík 11 Evičko, moc Ti děkuji za krásný komentář. Tyhle řezy jsem si tak nějak vymyslela, pak jsem je nesla ochutnat sestře a mamince a spolu jsme přemýšlely, jak je vlastně nazvat. A protože nám připadaly jako peříčko lehké, tak jsem je takhle nazvala. Od té doby jsem se s nimi setkala na internetu v různých podobách x krát a myslím, že si je hodně lidí oblíbilo.
kubinda 18. 8. 2015, 10:53
Ivanko, včera jsme ochutnali u sestry (Pavlina K. (Paluna) ID 283192 ) a musím pět jen samou chválu (clamp) (Y) (clamp) (Y), opravdu žravé ,-), chutné ,-) a lehoučké ,-). Fakt jsme si pochutnali, ke kávičce (C) byl "eňo ňůňo" :-). Už mám vytištěno a také vyzkouším, díky Martina (F)
spero 18. 8. 2015, 14:03
@kubinda Martinko, tak to mě moc těší. Díky za zprávu. (F) (F) (F)
scarlet1 15. 8. 2015, 13:36
Dobré odpoledne Ivanko, sice Vás mám už delší dobu v oblíbených, ale na tento receptík jsem došla až teď ve čtvrtek. Od okamžitého pečení mně zbrzdil cukr, méla jsem jen krystal. Včera vše napraveno a já se dala do pečení tohoto Božského zákusku. Dala jsem ho na noc do lednice a byla napnutá na ráno. Nemohla jsem v noci spát, byla jsem mockrát vzhůru a jak myslíte, že to dopadlo? Už v pět ráno jsem na tácu zařezala a po ochutnání samo ne jednou. Moc Vám děkuji za receptík, nic lepšího jsem snad nejedla. Je to něco tak jemného, dobroučkého a zvlášť v tomto horku Boží. Ještě jednou moc děkuji za recept, chybí mi slova chvály, jak je to skvělé. (F) (F)
spero 17. 8. 2015, 22:43
@scarlet1 Maruško, moc Vám děkuji za krásný komentář. (F) (F) (F)
Latimeriepodivna 11. 8. 2015, 13:24
Už se chladí, vypadá výborně a musím ho ukrývat, aby nebyl odhalen a zlikvidován dřív než ztuhne ,-) (mám tu 5 "buchtožroutů") Díky za receptík (F) (F) (F)
spero 17. 8. 2015, 22:44
@Latimeriepodivna Leničko, já děkuji za zprávu. (F) (F)
srneckova 14. 5. 2015, 17:12
(Y) (Y) (Y) (Y)
Simonecka2007 10. 5. 2015, 23:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
třezalka 10. 5. 2015, 18:57
Moc vám Ivanko děkuji za další supr zákusek (Y)moc nám všem chutnal.Budu určitě opakovat a je zařazen mezi oblíbené (F)
Vlr.Buckova 14. 2. 2015, 16:38
(Y)
zdenka54 23. 11. 2014, 18:39
Opravdu výstižný název :-) Trochu jsem se bála krému,zdál se mi tekutý,ale v ledničce krásně ztuhl a je to opět luxus,jako všechny zatím vyzkoušené recepty od Ivanky. A lidičky vyzkoušejte taky šlehačko-mandlové řezy,vypadají a chutnají přímo božsky |:o) ivance (L)
spero 27. 11. 2014, 19:53
@zdenka54 Zdeničko, děkuji za krásný komentář. (F) (F)Potěšil.
tulipanka 14. 11. 2014, 14:35
(Y) (Y) (Y)
babkamt 12. 11. 2014, 17:22
(Y) (Y) (Y)
nikolka104 12. 11. 2014, 13:40
Pokud nekoupim Ramu Cremefine, mohu pouzit jakoukoliv slehacku na slehani? A jake mnozstvi? Dekuji
Paluna 12. 11. 2014, 14:44
@nikolka104 Niky, jestli mohu odpovědět já místo Ivanky, řezy jsem už několikrát dělala - jsou výborné a dávala jsem normální šlehačku z Lidlu (tu v kelímku červeném a vždy se povedly a držely (Y) (Y)
nikolka104 12. 11. 2014, 20:12
@Paluna A kolik te šlehačky? Stačí jeden kelímek? Moc děkuji (L) (L)
Paluna 14. 11. 2014, 13:40
@nikolka104 Přesně jak píše Ivanka, jeden stačí, ale já už to dělám od oka - klidně dám 2 -tak máme větší vrstvy (pl) (pl)
spero 13. 11. 2014, 16:50
@nikolka104 Jeden kelímek by měl stačit.
P3P 28. 9. 2014, 11:11
to vypadá luxusně (Y)
tetakniha 23. 7. 2014, 19:26
Úžasný zákusek ke kafíčku, budu muset vyzkoušet (clamp)
Babííí 23. 7. 2014, 19:25
(Y) (Y) (Y)...už jsem je od vás odkoukala někdy dříve a musím říct, že je to jeden z nejlepších a nejchutnějších receptů. Dělám je podle vás velmi často a ještě se nepřejedly, každý je vyžaduje. Moc, moc děkuji, tyto řezy jsou záchrana vždy, když se chci blýsknout (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
spero 24. 7. 2014, 18:09
@Babííí Ivanko, moc Vám děkuji za krásný komentář. Větší radost jste mi snad už ani udělat nemohla. (F) (F) (F)Dííííky.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie