Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Králík na zelených olivách

0.0
Králík na zelených olivách

Potřebné ingredience

8-10 kousků králíka, 2 skleničky polosladkého červeného vína, 1 plechovka loupaných rajčat (častěji používáme klasická rajčata),150 g vypeckovaných zelených oliv ve slaném nálevu (raději dáváme olivy s červenou papričkou uvnitř), 2 větvičky rozmarýnu, 4 stroužky česneku, olivovaný olej, sůl

Postup přípravy

Oblíbený receptík manžela, chuťově je to mezi sladkým a kyseloslaným (hodně záleží na vínu a rajčatech). Receptík je určený pro ty, kteří nevědí co s dalším králíkem:-)

Ve větším hrnci zahřejeme větší množství olivového oleje, vložíme do něj osolené kousky králíka (kdo má raději obíračku jako my:-) použije menší nasekané kousky z trupu králíka a i samotné přední nohy sekáme na menší kousky) a zasypeme je nasekaným česnekem a jehličkami rozmarýnu (pokud nemáte použijte mletý rozmarýn). Maso osmahneme ze všech stran, a jakmile získá zlatavou barvu, přilijeme červené víno a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Po 30 minutách přidáme odkapaná loupaná rajčate bez tekutiny (nebo rajčata - lepší jsou ze zahrádky:-)) , nakrájené olivy a ještě asi 15 minut povaříme. Pak snížíme teplotu, podle chuti příp. dosolíme a dusíme asi dalších 30 minut, dokud není maso měkké.

Pokud bude manžel zase vařit nafotím více foteček:-) Máme rádi samotné jen s rohlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie