(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Bezlepkové housky
Potřebné ingredience
180g Jizerky,
100g Schar B,
1/2 sáčku droždí (s vlaštovkou) a nebo 1/2 balíčku čerstvých,
50ml mléka,
150ml vlažné vody,
1 lžička soli,
1 lžička cukru,
1/2 lžičky guarové gumy,
1 lžíce oleje,
vaječný žloutek na potření a nebo stačí potírat vodou,
semínka na pospání lněné semínko, kmín, sezam , hrubozrnná sůl
Postup přípravy
V mléce uděláme z droždí a cukru kvásek. Všechny přísady smícháme v míse na hutnější těsto, nesmí se lepit. Necháme pod utěrkou vykynou cca 40minut. Poté vyjmeme a na vále rozdělíme na stejné kusy a vytvarujeme housky, rohlíky, pletýnky ... dle nálady. Dáme na vymazaný plech nabo na plech s pečícím papírem. Posypeme semínky, solí atd. Housky nakrojíme do kříže nebo uděláme podélné zářezy. Necháme znovu kynout.
Pak pečeme v troubě na cca 200 stupňů až do zčervenání. Během pečení potíráme žloutkem nebo vodou, aby housky nebyly moc suché. Pokud je trouba s ventilátorem nebo horkovzdušná, je lépe dát do hrníčku pod plech vodu na odpařování.
Nejchutnější jsou první den a hned po upečení. uchováváme v ledničce. U nás se osvědčilo před další konzumací přihřát v mikrovlnce.
Pak pečeme v troubě na cca 200 stupňů až do zčervenání. Během pečení potíráme žloutkem nebo vodou, aby housky nebyly moc suché. Pokud je trouba s ventilátorem nebo horkovzdušná, je lépe dát do hrníčku pod plech vodu na odpařování.
Nejchutnější jsou první den a hned po upečení. uchováváme v ledničce. U nás se osvědčilo před další konzumací přihřát v mikrovlnce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
18. 5. 2009, 10:55