(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
čokoládová hmota na zdobení, či potahování dortů ( bílá + melír)
Potřebné ingredience
300 g čokolády 3-4 lžíce pšeničného sirupu 30 ml vody 30 g cukru
je to ten samý recept, jako na tmavé růže, akorát tady se dává bílá čokoláda
nepoužívám drahou orion, ale nejlevnější z penny marketu čokádu zn.derby
Postup přípravy
Čokoládu rozpustit nad párou a poté přidat vodu, sirup, a cukr... Vše pořádně promíchat a nechat vychladnout...
Tentokrát mi nechtěla tuhnout, ani po 5 hodinách, tak jsem ji šoupla do pytlíku a na hodinku do lednice a byla naprosto perfektní, po vytažení z lednice jsem ji prohňácala a suprově se s ní dělalo...
MELÍR : uděláme si čtyři proužky, 2 bílé, 2 tmavé a stočíme si je do copánku, poté si copánek přehneme na polovinu a vyválíme placku, pak vykríjíme vykrajovátkem a vyhladíme kraje, a tvoříme růže jako ze všeho ostatního...
Tentokrát mi nechtěla tuhnout, ani po 5 hodinách, tak jsem ji šoupla do pytlíku a na hodinku do lednice a byla naprosto perfektní, po vytažení z lednice jsem ji prohňácala a suprově se s ní dělalo...
MELÍR : uděláme si čtyři proužky, 2 bílé, 2 tmavé a stočíme si je do copánku, poté si copánek přehneme na polovinu a vyválíme placku, pak vykríjíme vykrajovátkem a vyhladíme kraje, a tvoříme růže jako ze všeho ostatního...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
3. 11. 2010, 11:28
DÍKY ZA RECEPTÍK
Ilonáček
(upraveno)
21. 9. 2009, 22:53
darinka30
(upraveno)
19. 9. 2009, 22:34
super..a chcem sa spytat moze byt aj kukuricny sirup??a netopi sa to pod rukama ked sa robia z toho ruze??je to predsa cokolada...neskusala som to ale niekedy to chcem vyskusat ..a moze sa stym aj potahovat torta??nebude sa to topit???dakujem
Zrušený účet
(upraveno)
20. 9. 2009, 16:15
@darinka30
Může být i kukuřičný a nebo glukóza...mám to vyzkoušené
sakala
(upraveno)
20. 9. 2009, 6:58
@darinka30
myslím si že by se ten kukuřičný sirup mohl použít, ale zkušenosti s tím nemám.... Růže se musí dělat opravdu rychle, trošku to teče pod rukama, já tomu trošku zabraňuji tím, že si ruce strčím do moučkového cukru. A potahovat by se tím taky mělo dát, (vyvaluje se hmota hezky a netrhá se při přenášení) ale ještě jsem to nezkoušela.... Zatím na to nebyla příležitost.....
darinka30
(upraveno)
20. 9. 2009, 18:26
@sakala
diky moc..
Zrušený účet
(upraveno)
19. 9. 2009, 21:07