(recept
si oblíbilo 97 návštěvníků)
Vepřové bratislavské plecko -MOOC DĚKUJI Merylas
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku
Postup přípravy
Postup:
Na oleji osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidíme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem,těstovinami
Na oleji osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidíme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem,těstovinami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
domovnik52
(upraveno)
6. 2. 2016, 9:39
růžík
(upraveno)
13. 7. 2011, 12:42
Mooooc díky za receptík sice jsem trochu improvizovala ala Babica ( když nemáme to nahradíme tím vařím tak docela často a Babicovi fandím). Tedy neměla jsem celer tak jsem dala do omáčky místo celeru a mrkve trochu halali, okurku a citron už jsem nedala, neboť halali je už kyselé a omáčka byla famózní
Zmolda
(upraveno)
10. 6. 2011, 8:36
Jdu na to, vypadá to moc jedle
luzinka
(upraveno)
7. 2. 2011, 13:07
Určitě chci vyzkoušet,vypadá fakt dobře .Jen by mě zajímalo, jakto,že je omáčka tak žlutá,mrkev se dává až nakonec?
pavka5555
(upraveno)
10. 3. 2011, 11:32
@luzinka
rajským protlakem
(věruše)
(upraveno)
7. 2. 2011, 12:28
Marcelko, dneska jsem dělala váš recept a můžu napsat, že Všem nám to moc chutnalo!!!! Můj 15měsíční se olizoval, až za ušima... Spapal 2,5 knedlíku Receptík si ukládám mezi oblíbené a brzy určitě zase udělám!!! Děkuji vám
Miruli
(upraveno)
4. 1. 2011, 19:51
Dnes jsem vařila už podruhé je to vážně výborné . Děkuji za receptík
zatlo
(upraveno)
13. 12. 2010, 13:45
Dělala jsem na oběd a docela to bylo dobré jen jsem to musela dochutit, mléko jsem vynechala a dala víc smetany a příště vyzkouším z jinou zeleninou...
černa hora
(upraveno)
25. 11. 2010, 16:09
dupina
(upraveno)
25. 11. 2010, 14:25
Dnes jsem dělala na oběd a receptík je naprosto suprovní . Už jsem si jej uložilo do oblíbených a určitě budu častěji vařit. Manžílek mi oběd velmi pochválil. Moc děkuji Marcel .
fatimaa
(upraveno)
11. 4. 2010, 15:53
Dnes jsem dělala k obědu a úúúplně výýýýborné !!!!!! mooc děkuji za receptík
petisek4
(upraveno)
25. 1. 2010, 11:00
no to musim teda hned udelat,takovouhle namku