(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Bleskový třepací dort
Potřebné ingredience
Potřebujeme tyto suroviny : * 3 smetany na šlehání (2+1) * 2 konzervy mandarinkového kompotu (ty menší) * 2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé * 1 hotový dortový korpus z piškotového těsta mužete použít jiný kompot,anas,jahody atd,,,
Postup přípravy
Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.\ Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte ij z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte ij z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milka1m1
(upraveno)
15. 9. 2016, 16:34
Tak ten vrsek urcite neni z jedne slehacky.Pokud to budu chtit tak vysoke jako na fotce,tak minimalne dve.
Kykča2
(upraveno)
23. 3. 2014, 18:18
Tak ted jsem delala z pulky a jen z piskoty do misek namocila je v kávě,fakt bomba,priste tedy zejtra delam s korpusem a z techto davek a nahoru usleham slehajdy hm?nadhera pro nekoho znama věc pro mne vidim poprve no a luxus dekujuuuu pardon klavesnice ztavkuje nejdou carky hacky apod,,,,
hebes
(upraveno)
9. 3. 2010, 14:11
Odzkoušeno a je výborný Dělala jsem z poloviční dávky a mě to stačilo - dort byl pouze po řezu nižší
beckovka
(upraveno)
24. 2. 2010, 12:35
Vypadá nádherně a určitě ho vyzkouším. Super receptík i dortík
darinka30
(upraveno)
6. 2. 2010, 16:09
Dania
(upraveno)
5. 2. 2010, 13:44
PajaG
(upraveno)
4. 2. 2010, 21:11
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=67826
helenka2057
(upraveno)
5. 2. 2010, 0:25
@PajaG
prislo mi mailem
nielsen
(upraveno)
4. 2. 2010, 19:18
HHaannuullee
(upraveno)
4. 2. 2010, 18:46
alimraj1
(upraveno)
4. 2. 2010, 17:36
stejný recept i fotka mi přišlo už nejmíň 5x meilem
tygrova
(upraveno)
4. 2. 2010, 17:38
@alimraj1
i mě
kattule
(upraveno)
4. 2. 2010, 17:32
vypadá báječně hnedka bych ochutnala
annav
(upraveno)
4. 2. 2010, 15:39
Dortík máte hezký, taky děláme jen si piškot upeču a už jsem zkoušela i obměnu jahodovým kompotem a taky nám to chutná. Je to zase trochu obměna od klasických dortíků a hlavně je to rychlé.
Katuš B.
(upraveno)
4. 2. 2010, 15:29
vyzkouším, hned bych si dala
Ilonáček
(upraveno)
4. 2. 2010, 15:18