(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
DÝŇOVÉ ZELÍ
Potřebné ingredience
dýně (jakákoliv-my máme vypěstovanou na zahrádce),kmín,cibule,olej,ocet,cukr,masox,sůl. Na zahuštění hladká mouka s vodou.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku,přidáme nastrouhanou dýni,podlijeme trošku vodou,přidáme masox,osolíme,dáme trošku kmínu a podusíme pod pokličkou. Po chvilce dušení přilijeme trošku octu a přisypeme cukr - vše podle chuti (sladkokyselá chuť) a dodusíme do měkka. Nakonec si připravíme z hl. mouky a studené vody jíšku,kterou zelí zahustíme a provaříme cca 3 minutky.
Podáváme jako klasické zelí s knedlíkem a pečeným masem.
Zelí můžeme i sterilovat,ale pozor!!! BEZ ZAHUŠTĚNÍ!
Podáváme jako klasické zelí s knedlíkem a pečeným masem.
Zelí můžeme i sterilovat,ale pozor!!! BEZ ZAHUŠTĚNÍ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzan
(upraveno)
18. 11. 2016, 22:10
Zkusila jsem váš receptík a musím říct, že je luxusní . Dala jsem ochutnat i kolegyni a obě jsme se olizovaly až za ušima . Použila jsem jablečný ocet - je jemnější a nedávala jsem jíšku, jen jsem dýni zaprášila celozrnnou moukou a chvilku povařila . Dýni jsem nastrouhala nahrubo a podusila tak "na skus". Opravdu doporučuji vyzkoušet a díky za skvělý receptík .