(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Perníčky - NEJLEPŠÍ CO JSEM KDY DĚLALA A DĚLÁM STÁLE!!!!
Potřebné ingredience
600G HLADKÉ MOUKY, 250G CUKRU MOUČKA , 200G MÁSLA(TUKU HERA...DÁVÁM) , 6 LŽIC MEDU , 2 LŽÍCE KAKAA , 3 VEJCE , 1 PRÁŠEK DO PERNÍKU , PERNÍKOVÉ KOŘENÍ 1 LŽIČKA KÁVOVÁ.....VŠE SE SPATLÁ A PO CHVILCE ODDECHU SE MŮŽETE DÁT DO VYKRAJOVÁNÍ, JDE TO KRÁSNĚ A PERNÍČKY JSOU VONEVÉ A ZA PRÁ DNÍ MEKOUČKÉ....DOBROU CHUT.
Postup přípravy
VŠE SE SPATLÁNKUJE A JDE SE DO VYKRAJOVÁNÍ...:O))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
michitka
(upraveno)
6. 11. 2020, 10:26
Takze, pernicky jsem včera dělala a jsou nej co jsme.kdy měli.dekuji za recept
pacesovec
(upraveno)
5. 12. 2012, 15:10
psimova
(upraveno)
13. 11. 2012, 7:33
Jdu na to děvčata
Georgios
(upraveno)
12. 11. 2012, 7:20
Dobrý den tento recept od vás dělám už třetím rokem a je to to nejlepšííí co jsem kdy dělala...MOC DOPORUČUJI VŠEM!!!
Jitulanda
(upraveno)
11. 12. 2012, 12:35
@Georgios
Dobrý den Simonko, jsem moc ráda, že jste spokojená, já už mám hotovo vše a perníčky jsou po týdnu s polevou krásně mekoučkaté a dobré, mám už zamčené aby vydržely do vánoc...hezké svátky ..
luca - puca
(upraveno)
29. 11. 2010, 21:30
Také zrovna zadělávám na a těstíčko mi přijde opravdu trochu řidší a hodně se mi lepí Opravdu nemám přidat mouku
marky18
(upraveno)
29. 11. 2010, 18:53
Děkuji za skvělý receptík!!! Markéta D
Rooma
(upraveno)
27. 11. 2010, 10:30
Děkuji za receptík, už jdu na ně - dám vědět. Krásný víkend !
Ivakov
(upraveno)
26. 11. 2010, 8:16
Podělím se o zkušenost z pečení, třeba to některé nezkušené mamince (jako jsem já) pomůže. Těsto bylo trochu řidší což mě prvně vyděsilo, ale dobře se s ním pracovalo a nebyl s ním problém. Horší bylo pečení, asi jsem neměla pořádně rozehřátou troubu a musela jsem je píct dýl. Výsledek: tvrdé perníčky. Navíc nešly sundat z plechu a musela jsem je vyloženě odsekat. Další jsem dala na pečící papír a pekla na 180 stupňů asi 8-9 minut a výsledek je skvělý. Takže moje rada: dodržet výšku vyváleného těsta 4-5 mm a píct krátce a zprudka. Taky mě vyděsilo, že po vytažení z trouby jsou perníčky dost měkké, ale po zchladnutí trochu zatuhnou. Jinak jsou výborné, ihned poživatelné a už jsme je dnes snídali Budu dělat ještě 1 várku. Tak ať se Vám taky povedou
KaKamila
(upraveno)
27. 11. 2010, 14:46
@Ivakov
Díky za recept na perníčky i polevu. Perníčky dělám již potřetí, ale vždy si zapomenu přepsat recept , takže každý rok hledám nový . Tentokrát ho jdu hned přepsat do sešitu a budu doufat, že se vydaří. Ještě jednou dííííííík a jdem péct.
Aiblova Lenka
(upraveno)
18. 11. 2010, 10:07
Dělala jsem je a jsou opravdu výborné
Jitulanda
(upraveno)
18. 11. 2010, 10:41
@Aiblova Lenka
Leničko, tak to jsem ráda, já jěště nezačala , teprva chytám na sobotu oslavu malého 2.roky a potom už to rozjedu takyyyyyyyyyyyyy
matylda2008
(upraveno)
17. 11. 2010, 19:09
omlouvám se...nechtěla jsem nic vkládat
lussis
(upraveno)
11. 11. 2010, 20:04
Jituš, chystám se na ně, můžu se zeptat, jak děláte polevu? Prosím recept...a dobře se sní pracuje? Myslím, jestli je tak akorát hustá. Moc moc děkuju za radu budu dělat poprvé, tak nevím Lucka.
jitka1976
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:25
@lussis
poleva je jednoduchá-bud ji budete dělat el.šlehačem=nebude Vás bolet ruka,ale v polevě budou vzduch.bublinky a může se po zaschnutí olupovat (my ty perníčky rychle sežerem a poleva nemá šanci spadnout... )) nebo ji umýcháte růčo=bolí ruka,není to tak nadýchané,ale vydrží i několik týdnů... Poměr surovin se nedá napsat,protože každý bílek je jinak velký. Prostě vezměte 2 bílky+1pol.lžíci citronové štávy (poleva bude krásně bílá) + přisypávejte moučkový cukr-nejdřív míchejte vařečkou (ručně) dokud to jde a přisypávejte stále cukr,pak vemte šlehač a šlehejte cca 2-3min. hotová poleva je hladká,zářivě bílá a má takovou hustotu,že když vyndáte metličky z polevy,zůstanou STÁT v polevě ŠPIČKY. pokud se rozlévají přidejte cukr a znova šlehejte....nejlíp se mi zdobí igelit.pytlíkem od MLÍKA ( i přes krabicovou éru mlík se dá koupit v pytlíku!!!-kupte 1 mlíko (vypijte či vylejte) pytlík rozstříhněte uprostřed na půl(budete mít 2 zdob.sáčky) každý naplňte trochou polevy,zatočte okraj at poleva nevyteče a ustřihněte špičku ( malou!!! -zvětšit se dá vždycky,zmenšit nikoliv.... ))) a hurá do zdobení!!!! pokud chcete barevnou,ptejte se v drogerii po BRETONOVÝCH BARVÁCH NA POTRAVINY-stačí troška prášku+kapka vody +základní bílá poleva=rozšlehat
Terinka4444
(upraveno)
16. 11. 2010, 10:01
@jitka1976
jedna polevová finta pro ženy, co je bolí ruka když na to vezmete ne šlehací metly, ale ty hnětací, nedostane se tam tolik bublinek, a drží to skoro stejně jako ručně šlehané. Téměř stejný efekt, jen se člověk nenadře
Jitulanda
(upraveno)
12. 11. 2010, 19:28
@lussis
dobrý večer Luci, já polevu nedělala , pokaždé ji kupuji nrbo nechávám jen hnedé perníčky, letos budu taky dělat polevu ,ale jěště taky nevím jak ...moc jsem neporadila....
deadpool
(upraveno)
7. 11. 2010, 21:48
určitě je skusím jen kdy se můžou dělat aby byli na štědrý den dobré a měkké
Jitulanda
(upraveno)
8. 11. 2010, 19:50
@deadpool
Věrko, já peču perníčky na konci listopadu ...uschovám do alobalu do krabice a do týdne jsou měkoučké ....Jitka
Jitulanda
(upraveno)
4. 11. 2010, 12:10
perníčky peču na těch 180 a prostě koukám jelikoš jsem tenkrát měla obyč troubu , tak to bylo děsný jelikoš mě to peklojinak na každé straně, ted už mám super troubu , tak jsem sama zvědavá...ale už se těšíma tyto perníčky peču jako 1 a 2 dávku...děti a manžel je milujou...
Barbrak
(upraveno)
2. 11. 2010, 21:43
Dobrý večer, perníčky peču na 180 C aby neztvrdy jak je nižší teplota se usuší.
Silvounek
(upraveno)
2. 11. 2010, 21:39
Dobrý večer, jak dlouho se perníky pečou?děkuju Silvie
sburicova
(upraveno)
2. 11. 2010, 23:33
@Silvounek
Peču asi 10 min. odhadem, záleží na výšce rozváleného těsta, čím vyšší, tím dýl péct, ale jde o minuty ne o hodiny - poznáte, když na ně sáhnete a jsou pevné a nepropadají se
sunflower7252
(upraveno)
2. 11. 2010, 13:07
opravdu jsou mekke??? ja vzdycky kdyz delam pernicky tak jsou jako broky a neda se to ani jist, uz jsem zkousela tolik receptu a zatim nic nevyslo
Jitulanda
(upraveno)
2. 11. 2010, 16:36
@sunflower7252
Martinko, když se upečou tak jsou tvrdé ,ale když je dáte jak píšu níž do ubrousků a alobalem schováte ...máte je potom měkoučký ...já je vždy mám tak proto to píšu...
Zrušený účet
(upraveno)
2. 11. 2010, 15:03
@sunflower7252
mám to to samé někde je jím vemu recept a mám je tvrdé asi to dlouho peču nebo co
Jitulanda
(upraveno)
2. 11. 2010, 16:33
@
Ivano tto perníčky dělám už 5 rok...jakmile je upeču naskládám je do krabice dám na to a pod to ubrousek a přikreju alobalem a po čase nazdobím a už před vánoci jsou měkoučký a odparvu dobré a vonaví ...je to receptík od mé kamarádky a dělám jen ty a krásně se vyvaluje těsto , prostě jsem spokojená.
nerko
(upraveno)
22. 11. 2010, 23:03
@Jitulanda
Můžu potvrdit s těstem se pracuje skvěle jiné těsto na perníky už dělat nebudu.Mám perníčky zabalené tak snad budou měkké a jestli ne,tak jsem to zase posra..
Jitulanda
(upraveno)
25. 11. 2010, 13:25
@nerko
Miroslavo..děkuji mě pokaždé krásně změknou, já jěště stále nezačala nechávám to na tento týden ....rodina pojede na chjdu a já budu píct s kamarádkou celou noc...
nerko
(upraveno)
5. 11. 2010, 13:38
@Jitulanda
Můžu se prosím zeptat,jak moc dopředu pečete perníčky aby byly na Vánoc krásně měkké? Děkuji Mirka
deadpool
(upraveno)
7. 11. 2010, 21:49
@nerko
to taky potřebuji vědět
jeremy
(upraveno)
2. 11. 2010, 12:22