Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 464 návštěvníků)

Tatrankové pracny-lepší jsem nejedla!!!

0.0
Tatrankové pracny-lepší jsem nejedla!!!

Potřebné ingredience

3 oříškové tatranky, 1 velká hrst kokosu, 1 hrst mletých vlašských oříšků, 1 lžíce kakaa, 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 250g másla, 1 vejce, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout. Plníme do formiček, upečeme a horké obalujeme v moučkovém cukru. Jsou opravdu vinikající a jsou hned měkké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

1921955 12. 12. 2016, 18:36
Dobrý večer,musí se vymazávat formičky?děkuji a přeji krásné Vánoce (stromecek) (andel)
šíma 12. 12. 2016, 19:50
@1921955 Já je nevymazavala a šly ven krásně.
TattoedArumLily 24. 11. 2016, 21:14
Prosím na kolik a jakjak dlouho péct? A jak dlouho před Vánocemi děláte? Děkuji
P.A.V.L.A 23. 12. 2014, 23:49
(banky) (banky) (banky)
Martitina 23. 12. 2014, 22:41
První dojem byl dost rozpačitý :^).... ... ale po týdnu na balkoně jsou vynikající (Y) (Y) Zařazuji do sbírky jednoduchých a velmi dobrých receptů (pernicek) (pernicek)
bebula1 12. 12. 2014, 11:27
Včera jsem dělala a dnes ochutnala jsou krásně měkoučké a výborné (Y).Dnes jdu zadělat druhou dávku jinak by byli hned pryč :-$ |:o)
Dana Čiperová 18. 12. 2014, 18:12
@bebula1 Jsem moc ráda [A] , že Vám chutnají (jezisek)
Kachnifu 25. 11. 2014, 14:55
Před chvílí jsem dodělala tyto úžasné pracny . Opravdu jsou křehké,ve větších formičkách se trochu lámou,takže jsem dělala jen ořechy a rybky. Jsou opravdu výborné.Dělala jsem bez kakaa. Chlap ani nepozná ten kokos co je uvnitř. |:o) (clamp)
Dana Čiperová 6. 12. 2014, 8:18
@Kachnifu Jsem moc ráda, že Vám moje pracny chutnají (zajic). Vždy mě to zahřeje u srdíčka [A] . Přeji Vám krásné prožití vánočních svátku (kolednici) a hlavně ať jsou v klidu (jezisek)
EvaPaz 18. 12. 2013, 19:30
Musím se přidat s pochvalou, jako neůnavný zkoušeč nových receptů jsem předem k úspěchu dost skeptická, zvlášť u těch hned měkkých, ale jsou opravdu výborné, měkké a jiné už dělat nebudu, děkuji !!!
Dana Čiperová 21. 12. 2013, 16:49
@EvaPaz Děkuji moc za krásnou a milou pochvalu (L) Jsem moc ráda, že Vám chutnají (jezisek) Vždy mě to potěší, když někomu chutná.Přeji Vám krásné Vánoce (banky) a šťasný Nový Rok (novy rok)
Jana_74 16. 12. 2013, 22:40
Moc děkuji za super recept. (clamp) (clamp). Před chvílí jsem dodělala, jsou opravdu luxusní a z formiček padají samy. (Y) :-). Mám letos dvoje...jeden mnou ověřený recept odtud http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=119414 a letos jsem se rozhodla ještě pro ty tatrankové. A nelituji ,-) (pernicek) Přeji krásné a pohodové (banky) (stromecek) (andel). Jana
Dana Čiperová 17. 12. 2013, 20:14
@Jana_74 Děkuji moc Jani (L) I já vám přeji krásné vánoční (kolednici) svátky a spoustu milých dárečků (balicek) pod stromečkem (banky) .
ladaalb 16. 12. 2013, 9:46
zdravím,dnes chci zkusit váš recept,akorát ořechy už nemám snad to bude ok i bez nich :-)
Helus1 15. 12. 2013, 13:13
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak dlouho se to peče a na kolik stupnů.Děkuji
marhau 13. 12. 2013, 10:22
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Dana Čiperová 13. 12. 2013, 19:49
@marhau Děkuji moc Marcelko (L) Přeji Vám krásné vánoční svátky (jezisek)
berusak1 8. 12. 2013, 10:20
Tento recept dělám již několik let a jsou opravdu mňamózní (Y) Z fomiček jdou nádherně vyklepnout. Nemusím s nimi házet po celé kuchyni jako u jiných receptů. Díky |:o) (F) |:o)
Dana Čiperová 9. 12. 2013, 20:40
@berusak1 Děkuji moc Marti (L) Přeji Vám krásné Vánoce (kolednici) , hezké svátky (banky) a spoustu dárečků (G) (G) (G) pod stromečkem (stromecek) (stromecek) (stromecek)
myška1000 4. 12. 2013, 10:55
Letos udělám na (stromecek)tak snad půjdou z formiček :-@máte je moc pěkné (Y)
Dana Čiperová 5. 12. 2013, 19:45
@myška1000 Dobrý den Jani, děkuji moc (L) Nikdy jsem neměla problém, vždy jsem je krásně vyklepla (clamp), jdou opravdu sami :-) Přeji krásné pečení (child1)
Dannylla 4. 12. 2013, 10:27
Dobrý den, kdy je vhodné pracky upéct? Můžu již nyní nebo raději vyčkat ještě pár dnů? Děkuji (L)
Dana Čiperová 5. 12. 2013, 19:42
@Dannylla Dobrý den, já je mám již upečené, takže můžete klíďo začít :-$ Přeji krásné pečení [A]
Dannylla 10. 12. 2013, 11:10
@Dana Čiperová Děkuji, jdu na to
PETANEK14 28. 11. 2013, 14:26
kolik je asi ta hrst ? *-)tak dvě lžíce? (hello)
Dana Čiperová 4. 12. 2013, 8:23
@PETANEK14 Dobrý den, když dáte tři vrchovaté lžíce, tak to bude asi tak akorád. [A] Když dáte trochu víc, vůbec nic se neděje :-$ Přeji krásné vánoční svátky (kolednici)
jbanca 16. 11. 2013, 10:08
říkáte VYNIKAJÍCÍ???? ,-)
chucky 1111 10. 11. 2013, 11:49
Jsou výborné,zase letos udělám pěkný den Veronika (sampus)
Dana Čiperová 16. 11. 2013, 10:06
@chucky 1111 Děkuji moc Verunko (L) Jsem ráda, že Vám chutnají (zajic) Přeji krásné pečení (hello) (hello) (hello)
MIRAKUTO123 21. 10. 2013, 17:49
DOBRÝ DEN.MUŽU SE ZEPTAT,KTERE TATRANKY PŘESNĚ -JAKO KOLIK GRAMU VAŽÍ A VYROBCE?DĚKUJI!!!
Dana Čiperová 10. 11. 2013, 9:47
@MIRAKUTO123 Dobrý den, dávám pokaždé jinou značku, podle toho které mám doma. Na tom moc nezáleží :-$ Snad jsem Vám pomohla [A] Přeji krásné pečení (H)
kata2103 21. 10. 2013, 16:10
Líbí se mi,že tady není nějaký levný ztužený tuk,ale máslo.Určitě letos vyzkouším.
Jarmila_P 10. 11. 2013, 11:15
@kata2103 Záleží ale taky na tom, co dají do Tatranky
laskonka333 21. 10. 2013, 10:13
(skolak)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie