(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Svačinová zelňačka
Potřebné ingredience
Suroviny:
1,5 l vývaru z masoxu
1 nožička klobásy
15 dkg bůčku
1 párek
1 velká cibule
5 brambor
1 lžička papriky
1/4 kg kysaného zelí
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
sůl, pepř
majoránka
petrželka
Postup přípravy
Postup: bůček nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ho, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, osmažíme ji, vsypeme papriku, zamícháme, zalijeme vývarem, vložíme zelí a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme na kostičky nakrájené brambory (můžeme je uvařit zvlášť), na kolečka nakrájenou klobásu a párek a vaříme, až jsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, majoránkou a zelenou petrželkou. Místo se zelím můžeme polévku uvařit s předem namočenými fazolemi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
20. 6. 2019, 11:42