Perníková chaloupka - s lentilkami, jak se líbí mým dětem
Potřebné ingredience
4 vejce, 4 velké lžíce medu, 360g moučk. cukru, 560g hladké mouky (plus dosypat dle potřeby), citronová kůra, 50g sádla, 1/2 prášku do perníku, pytlík perníkového koření
Postup přípravy
Je to moje celkem druhá chaloupka, perníkářky raději zavřou obě oči. Na vykrájení dílů jsem použila kupovaná vykrajovátka, sadu na perníkovou chaloupku, plus maličká kovová na okýnka.
Hrany jednotlivých dílů na chaloupku jsem po upečení a nazdobení srovnala na struhadle, některé kolmo, a některé došikma - tak, aby díly pasovaly k sobě.
Polevu dělám od oka - bílek (přes sítko), trochu citr. šťávy a prosátý moučk. cukr, množství do dostatečně husté konzistence. Jemné zdobení zdobičkou (i když mi to stále nejde), na spojení dílů jsem vzala trezírovací špičku na krémy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé