Transylvánské zelí
Potřebné ingredience
500g kyselého zelí, 500g vepřové maso (plecko, bůček...), 60g cibule, 80g oleje, 40g slaniny, kečup nebo protlak, 400g těstovin, sladká smetana nebo šlehačka, česnek, koření, sůl
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostky masa, osolíme, můžeme přidat pepř, kmín, staročeské koření apod., podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme v osolené vodě…
Těstoviny z jedného hrnca
Potřebné ingredience
500 g cestoviny, čerstvé paradajky, 1 ks cibula, 3 strúčiky cesnak, 1 čl sušené oregano, čerstvá bazalka, asi 800 ml zeleninový bujón, 2 PL olivový olej, strúhaný parmezán
Domácí těstoviny bez strojku
Potřebné ingredience
1 vejce, hrubá mouka, sůl
Postup přípravy
Na vál či pracovní desku nasypeme hrstku hrubé mouky a do ní uděláme důlek a rozklepneme 1 vejce, osolíme. Nožem promícháváme a postupně přisypáváme mouku až máme těsto vláčné,…
Výborný tarhoňový šalát ♥
Potřebné ingredience
tarhoňa, sterilizovaná kukurica, sterilizovaná mrkvička, sterilizované šampiony, cibula, sol, korenie, majonéza
Postup přípravy
Tarhoňu uvaríme v osolenej vode.....scedíme a poriadne prepláchneme v studenej vode......na oleji si orestujeme cibulku, potom pridáme kukuricu,mrkvu a šampiony a chvílu…
Těstoviny se sýrovo-šunkovou omáčkou
Potřebné ingredience
máslo mléko mouka tavený sýr eidam smetana 12% šunka
Postup přípravy
Uvaříme si těstoviny.
Omáčka postup:
Rozehřejeme si v hrnečku máslo, přidáme mléko a hl. mouku. Přidáme tavený sýr a my dáváme i najemno nakrájený (nastrouhaný) eidam, aby…
Domácí těstoviny
Potřebné ingredience
Nejlepší pro přípravu těstovin je semolinová mouka - semola, ale pokud ji nemáte tak se dá nahradit hladkou moukou 00. Základní těsto je poměr 100 g mouky na 1 vejce + trochu olivového oleje nebo vody.
Postup přípravy
Postup je velmi jednoduchý mouku smícháme s vejci (pokojové teploty) a podle potřeby přidáme trochu oleje nebo vody. (pokud chceme těstoviny usušit a uchovat nepřidáváme sůl,…
Cous - cous
Potřebné ingredience
cous-cous, zeleninový bujón-kostka, lžičku másla, sůl /ale není ani nepotřeba, bujón to osolí za vás :-)/
Postup přípravy
Potřebujete:
cous-cous, zeleninový bujón-kostka, lžičku másla, sůl /ale není ani nepotřeba, bujón to osolí za vás :-)/
Sypký cous-cous nasypeš do kastrolku a přidáš 2…
Špagety Carbonara - rychlé, jednoduché,letní jídlo
Potřebné ingredience
špagety libová anglická (pancetta) tvrdý sýr parmazán + gouda (ideálně ovčí sýr a parmazán) vejce (1 vejce na 1 porci) máslo česnek sůl, pepř
Postup přípravy
1) dejte vařit špagety - sůl,olej
2) nakrájejte slaninu na kostičky a na kousíčku másla vypečte na silnostěnné pánvi
3) přidejte česnek na drobno nasekaný
4) rozšlehejte…
Zapečené boloňské těstoviny s dvěma sýry
Potřebné ingredience
500 g těstovin, sůl, pepř,olej, 500 g mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 mrkve, 1 větší rajčatový protlak, bazalka, oregano, cukr, 1 mozzarela, 1 větší hermelín
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme.
Mezitím připravíme omáčku.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme nahrubo…
Těstoviny s cuketou (řapíkatý celer) a pomazánkovým…
Potřebné ingredience
Těstoviny (vrtule), cuketa, Čubrica (bulharské koření - koupíte v každém větším obchoďáku od Avokáda) , šunka, pomazánkové máslo, sůl
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny. Na hlubší pánvi si osmahnu šunku nakrájenou na kostičky (může být i kuřecí maso), cuketu nastrouhám nahrubo (pokud mám mladé cukety strouhám i se slupkou, u…