Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Transylvánské zelí

0.0
Transylvánské zelí

Potřebné ingredience

500g kyselého zelí, 500g vepřové maso (plecko, bůček...), 60g cibule, 80g oleje, 40g slaniny, kečup nebo protlak, 400g těstovin, sladká smetana nebo šlehačka, česnek, koření, sůl

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostky masa, osolíme, můžeme přidat pepř, kmín, staročeské koření apod., podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme v osolené vodě libovolné těstoviny (kolínka, vrtulky...), pořádně propláchneme studenou vodou, aby se neslepily a promastíme kostičkama rozškvařené slaniny (nemusí být). Zelí pokrájíme a podusíme doměkka. Do hotového zelí přidáme asi 5 lžic kečupu nebo protlaku a vlijeme celou šlehačku, zamícháme. Kolínka smícháme s měkkým masem. Do vymazaného pekáčku vložíme zelí, vrstvu kolínek s masem a nahoru vrstvu zelí, poté zapékáme asi 30 min v troubě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 8. 6. 2016, 13:14
to vypadá zajímavě :-) :-)
marky18 23. 9. 2013, 0:59
(Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie