(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Transylvánské zelí

Potřebné ingredience
500g kyselého zelí, 500g vepřové maso (plecko, bůček...), 60g cibule, 80g oleje, 40g slaniny, kečup nebo protlak, 400g těstovin, sladká smetana nebo šlehačka, česnek, koření, sůl
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostky masa, osolíme, můžeme přidat pepř, kmín, staročeské koření apod., podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme v osolené vodě libovolné těstoviny (kolínka, vrtulky...), pořádně propláchneme studenou vodou, aby se neslepily a promastíme kostičkama rozškvařené slaniny (nemusí být). Zelí pokrájíme a podusíme doměkka. Do hotového zelí přidáme asi 5 lžic kečupu nebo protlaku a vlijeme celou šlehačku, zamícháme. Kolínka smícháme s měkkým masem. Do vymazaného pekáčku vložíme zelí, vrstvu kolínek s masem a nahoru vrstvu zelí, poté zapékáme asi 30 min v troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bedla7
(upraveno)
8. 6. 2016, 13:14
to vypadá zajímavě


nahlásit
marky18
(upraveno)
23. 9. 2013, 0:59


nahlásit