Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.

Postup přípravy

Štrůdl s hruškami není sice tak častý, jako jablkový, ale o to větší je pak pochutnání.

Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 4 vejce (nejprve se zváží i se skořápkou a jejich hmotnost bude stejná pro mouku a cukr), polohrubá mouka (stejná váha čtyř vajec), jemný krystalový cukr (stejná váha čtyř vajec), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, malá špetka soli do bílků, 4 polévkové lžíce studené vody. Suroviny na náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček želatínového přípravku smetafix od dr. Oetkera. Ostatní suroviny: Půlky nebo čtvrtky vlašských ořechů na ozdobení, strouhaná čokoláda, malá hrst kokosu.

Postup přípravy

Léty osvědčené cukrářské pravidlo říká: Jakou hmotnost mají celá vejce i se skořápkou, tolik navážíme mouky a také cukru.

Postup-těsto:
Zvlášť se ušlehají bílky se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: vejce, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanikový cukr, 1 hrnek mléka. Dále: kakao. Krém: 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 2 tvarohy), rum podle chuti, 1/2 másla. Poleva: 2 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření.

Postup přípravy

Na těsto umixujeme dohladka vše mimo kakaa. Na pečící papír nalijeme větší půlku těsta. Do druhé půlky zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Upečeme při 180-200°C asi 15…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šalamoun - vařené jednoduché a rychlé řezy

Šalamoun - vařené jednoduché a rychlé řezy

Potřebné ingredience

A: hrnek vody, 2 hrnky cukru, 3 lžíce kakaa, 1 máslo. B: hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Všechny suroviny A dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit a spojit do řídkého hmoty. Odlijeme hrnek směsi a odložíme stranou na konečné zdobení. Pro zpestření můžeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s jogurtem a ovocem

Řezy s jogurtem a ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 80 g cukru moučka, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, prášek do pečiva ............................................. Krém: 1 velký kelímek bílého jogurtu, 100 g cukru moučka, 1 želatina na nepečený dort, 1 šlehačka ........................................... Ostatní: cca 200 g ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz...), na ozdobu: ledové kaštany, čokoláda nebo granko.

Postup přípravy

Ušleháme bílky. Všechny ostatní suroviny na těsto vyšleháme, přidáme bílky a pečeme na menším plechu s pečícím papírem cca 180°C 10-15min.
Šlehačku vyšleháme. Vedle v míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÝ LINECKÝ KOLÁČEK S TVAROHEM, HRUŠKOU, ČOKOLÁDOU A MANDLEMI

KAKAOVÝ LINECKÝ KOLÁČEK S TVAROHEM, HRUŠKOU, ČOKOLÁDOU…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 215 g hladké mouky, 25 g tmavého kakaa, ½ kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 90 g jemného krystalového cukru, 95 g másla, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na náplň: 250 g jemného tvarohu (ve vaničce), 75 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce. Ostatní suroviny: 50 g hrubě nasekané čokolády, 2 oloupané a na kostečky nakrájené hrušky, hrst plátků mandlí.

Postup přípravy

Kakaové linecké těsto, čokoláda, hruška a mandle tvoří dohromady velmi dobré chuťové spojení.

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a na 30 minut necháme odležet v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkové tvarohové řezy

Borůvkové tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 110 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa. Krém bílý: 500 g tučného tvarohu v alobalu, 200 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka. Krém borůvkový: 2 hrsti mražených borůvek (nebo borůvkový kompot), 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr moučka dle chuti (asi 4 PL), 1 želatinový ztužovač za studena. Dále: 1 čiré dortové želé.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÝ, DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ MOUČNÍK SE ŠLEHAČKOU A ČERSTVÝMI JAHODAMI

LEHKÝ, DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ MOUČNÍK SE ŠLEHAČKOU A…

Potřebné ingredience

Suroviny na menší korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva, 90 g krystalového cukru, 3 oddělené žloutky, 3 bílky na sníh, špetku soli do bílků ke šlehání. Suroviny na jahodovou náplň: 3 čerstvé jahody, 1 polévková lžíce moučkového cukru, ½ kávové lžičky citronové šťávy. Ostatní suroviny: ½ kg čerstvých jahod, kelímek smetany ke šlehání, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru.

Postup přípravy

„Malý dortík s velkou parádou“ - tak se dá nazvat tento lehký piškotový moučník, kterému k dokonalé chuti stačí jen vyšlehaná smetana a čerstvé jahody.

Postup-jahodová…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zdravý mokrý koláč

Zdravý mokrý koláč

Potřebné ingredience

2 vejce, 100g jemných ovesných vloček, 100g mletých ořechů, 1 nastrouhané jablko, 4 zralé rozmačkané banány, 200g kokosu, 50g rozpuštěného kokosového oleje, 50g rozpuštěného přepuštěného másla, skořice, popřípadě trochu agávového sirupu

Postup přípravy

Vše smícháme, nalijeme na menší plech (dortové formy) vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 40min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
muffíny jablečné s ořechy-podle idnes

muffíny jablečné s ořechy-podle idnes

Potřebné ingredience

Potřebujete: 1 vejce, 250 ml mléka, 150 ml oleje, 240 g třtinového cukru, 360 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 jablka, 2 lžičky skořice, 100 g sekaných vlašských ořechů,

Postup přípravy

Postup přípravy: V jedné misce smíchejte vejce, mléko, olej a cukr. Postupně pak přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře spojte v těsto. Jablka oloupejte a…

Zobrazit více...

Kategorie