Cibulová marmeláda
Potřebné ingredience
1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje…
Jablková povidla
Potřebné ingredience
6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa
Postup přípravy
Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.
Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…
Broskvová přesnídávka
Potřebné ingredience
Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.
Postup přípravy
Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!
Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru …
Meruňková marmeláda s pektinem
Potřebné ingredience
20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru
Postup přípravy
Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme…
POVIDLA v PH
Potřebné ingredience
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet a trochu rumu
Postup přípravy
POVIDLA
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet vypeckované švestky dáme do mísy od PH pak přidáme ostatní zamícháme a dáme dělat na Low 12h se zavřenou poklicí…
Zavařené maso
Potřebné ingredience
1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,
Postup přípravy
Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.
Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme…
Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden
Potřebné ingredience
2,25 kg cukru, 1 litr vody, vypeckované višně
Postup přípravy
Pokud Vám nefungují návody z internetu, zkuste tento starší a osvědčený recept.
Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v…
Rebarborovo-hrušková marmeláda
Potřebné ingredience
1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu
Postup přípravy
Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min.…
Merunkový džem nebo marmeláda
Potřebné ingredience
1kg meruňky - vypeckované, 1 vanilkový cukr, 800dkg cukr krupice, 1 ks želírovací prostředek Želírfix 1:1 nebo jiný druh
Postup přípravy
Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr necháme v lednici do druhého dne. Druhý den přidáme želírfix a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty, naplníme…