Bezlepkový dort
Potřebné ingredience
6 polévkových lžic krystalového cukru 3 celá vejce 3 polévkové lžíce oleje 6 polévkových lžic bezlepkové mouky Jizerka, tenhle jsem míchala 3 lžíce Jizerka a 3 lžíce Schar C 1/2 prášku do pečiva na potahovou hmotu 500g polotučného sušeného mléka 250g moučkového cukru 2 polévkové lžíce kukuřičného sladu 2 polévkové lžíce studené vody (můžeme přidat více, ale opatrně, raději až později) 1 polévková lžíce oleje možno přidat mandlové aroma na náplň marmeládu 250g másla moučkového cukru dle chuti 2 vanilkové pudinky možno trochu rumu nebo rumového aroma mléko (smetanu)
Postup přípravy
1/2 cukru ušleháme s bílky na tuhý sníh. Zbytek cukru a žloutky utřeme do pěny, přidáme olej, prášek do pečiva a mouku. Opatrně zašleháme sníh.
Rozdělíme na 3 díly a upečeme…
Pařížské tyčinky ( bezlepkové vánoční cukroví )
Potřebné ingredience
140g mletých lískových oříšků, 140g moučk. cukru, 1 bílek, 1/2 - 3/4 lžičky skořice ( podle chuti ) a 2 lžičky citronové šťávy.
Postup přípravy
Pracovní desku ( vál ) si poprášíme moučk. cukrem, proděláme těstíčko z uvedených přísad a vyvalujeme raději po menších kouscích na placky, ze kterých rádýlkem krájíme tyčinky. Ty…
BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN
Potřebné ingredience
TĚSTO - 200 g mouky Mantler, 1 dc mléka, špetka soli, 50g cukru, 50g másla /dala jsem Floru/, 1 vejce a 10g čerstvého droždí. NÁPLŇ - dělám od oka, asi 1.5 dc mléka, mák, cukr a skořice
Postup přípravy
Suroviny na těsto dám do pekárny vymíchat asi na 20-30 min. Pak na pomoučený pečící papír dám těsto a přes folii vyválím na obdélník. Na těsto natřu makovou náplň. Tu si připravím…
Bezlepkový jablečný koláč
Potřebné ingredience
40 dkg bezlepkové mouky JIZERKA, 1 celá HERA, 1 bílý jogurt, 1 celý prášek do pečiva, jablka, cukr, skořice, rozinky.
Postup přípravy
Mouku s práškem do pečiva, Herou a bílým jogurtem zpracuji na vále v jemné, vláčné těsto ( trvá to déle, než se všechny suroviny spojí dohromady, ale nakonec je z toho opravdu…
Dvoubarevná bezlepková bábovka
Potřebné ingredience
250g Jizerky 125g cukru 250ml mléka 1 vanilkový cukr 3 vejce 50ml oleje 1 prášek do pečiva špetka soli rozinky, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Vše smíchat bez kakaa, polovinu těsta nalít do bábovkové formy, do zbytku přidat kakao a nalít na světlé těsto. Péct na 180 stupňů, upečení kontroluji špejlí.
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ
Potřebné ingredience
NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)
Postup přípravy
Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a…
Super bublanina
Potřebné ingredience
6 vajec, 30 Dkg kryštálového cukru,1 vanilkový cukor, 30 Dkg múky ( ktorú používate na piškótové cesto, mne sa osvedčil Bezlepkový mix z Viedenských pekární v Modre, Jizerka..) 1 prášok do pečiva, 1,5 dcl vlažnej vody, 1,5 dcl oleja, ovocie podľa chuti.
Postup přípravy
Bielka vyšľaháme na polotuhý sneh a postupne prisýpame 10 Dkg cukru, potom postupne pridávame žĺtky a ostatný cukor, vanilkový cukor, vodu, olej a primiešame múku zmiešanú s…
BZL chleba z pekárny
Potřebné ingredience
200 g Jizerky, 200g Shär B, asi 50g pohankové mouky, 2 ČL instaního droždí s ptákem, asi 430 ml studené vody, 2 PL oleje, asi 1,5 ČL cukru, 2 ČL soli a semínka dle libosti (nemusí být) - já dala slunečnicové, dýňové, lněné a psyllium.
Postup přípravy
Při míchání jsem těstu trochu pomáhala, vody dala trochu víc, původní recept měl 400ml, ale těsto musí být trošku řidší, né tuhé. Před tím, než začalo kynout vytáhla jsem háky a…
Lehký nepečený tvarohový dort
Potřebné ingredience
Ingredence: Lehký tvarohový dort od Vitany 3 vejce 4 lžíce Jizerky 3 lžíce cukru 1 lžíce kakaa lžička prášku do pečiva (Oetker)
Postup přípravy
Korpus:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh, poté přidáme cukr a také zašleháme. Do této směsi přidáme žloutky a kakao, zašleháme.…
Mazanec z pekárny
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 300 ml mléka 2 PL oleje 50 g rozpuštěného másla šťáva z 1/2 citrónu 1 celé vejce 85 g cukru špetka soli 13 g čerstvého droždí (nebo polovina sáčku sušeného) 350 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku) 70 g rozinek nebo kandovaného ovoce 50 g nasekaných ořechů kůra z jednoho citrónu
Postup přípravy
Postup:
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr.…