Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezlepková dieta

Přidat recept
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové mufínky s jahodami

Bezlepkové mufínky s jahodami

Potřebné ingredience

200g Jizerky, 150g cukru krystal, 2 vejce, 60ml mléka (4 pol.lžíce), 60ml oleje 1/2 vanilkového cukru, 1/2 kypřícího prášku.

Postup přípravy

Cukr s vejci ušleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, mléko, olej a Jizerku. Vše důkladně promícháme a vlijeme do forem na mufínky. Pro variantu s želé naplnit…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové tyčinky z listového těsta

Bezlepkové tyčinky z listového těsta

Potřebné ingredience

na těsto je třeba (pokud jej nekoupíte v eshopu hotové. dělá se polské nebo německé) 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker, špetka soli, 200 g tvarohu, 160 g margarínu (dle chuti nebo klasické máslo) Suroviny na ochucení těsta: 1 vejce, lehce našlehané 50 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra 50 g jemně nastrouhaného parmazánu 50g taveného sýra - dle chuti čerstvě prolisovaný česnek trocha soli na slané těsto ...

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200°C. Těsto potřete vejcem a posypejte sýry, solí, česnekem dle chuti. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Dodíkové bezlepkové mufiny

Dodíkové bezlepkové mufiny

Potřebné ingredience

4 ks pudinky libovolné příchuti,1/2 másla,4 vejce,1 pr.do pečiva,200g cukr písek

Postup přípravy

Vejce s cukrem metličkou vyšleháme, přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny.Vše řádně vymícháme a vlijeme do papírových košíčku které máme uložené v plechu na mufiny.Pečeme ve…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové housky

Bezlepkové housky

Potřebné ingredience

180g Jizerky, 100g Schar B, 1/2 sáčku droždí (s vlaštovkou) a nebo 1/2 balíčku čerstvých, 50ml mléka, 150ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky guarové gumy, 1 lžíce oleje, vaječný žloutek na potření a nebo stačí potírat vodou, semínka na pospání lněné semínko, kmín, sezam , hrubozrnná sůl

Postup přípravy

V mléce uděláme z droždí a cukru kvásek. Všechny přísady smícháme v míse na hutnější těsto, nesmí se lepit. Necháme pod utěrkou vykynou cca 40minut. Poté vyjmeme a na vále…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový bílý chléb

Bezlepkový bílý chléb

Potřebné ingredience

180g Jizerky, 120g Schar B, lžička cukru 1 a 1/2 lžičky soli 3/4 sáčku droždí (s modrou vlaštovkou) 100ml vlažného mléka 300 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 1 lžička guarové gumy

Postup přípravy

Ve vlažném mléce uděláme kvásek - přisypeme droždí a cukr. necháme kvasinky pracovat a začneme vážit.
Do pekárny dáme obě mouky, olej, guarovou gumu, sůl a nakonec kvásek a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový kynutý "houskový" knedlík

Bezlepkový kynutý "houskový" knedlík

Potřebné ingredience

200g bezlepkové mouky Jizerka (může být i jiná, pak to ale chutná po kukuřici, sóji atd.), 1 kávová lžička soli, 150ml vlažného mléka, 2 polévkové lžíce oleje, 1 vejce (když se nedá, není to tak žluté a hůře se to k sobě lepí) 1/2 kávové lžičky guarové gumy, 1/2 sáčku droždí (použila jsem to s modrou vlaštovkou - francouzské) 1/2 lžičky cukru (aby se mohl udělat hezký kvásek) 2 lžíce pohankových pukanců (já je měla doma, tak jsem dala tohle) nebo neochucených burisonů nebo namočeného bezlepkového pečiva.

Postup přípravy

Nejprve do vlažného mléka vsypeme droždí a cukr, zamícháme a necháme chvíli pracovat. V míse si zamícháme pukance (burisony nebo pečivo) s moukou, guarovou gumou, vejcem, olejem…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové preclíky, tyčinky a jiné

Bezlepkové preclíky, tyčinky a jiné

Potřebné ingredience

100g bezlepkové mouky Jizerka, 100g tuku (Hera, Stela, ...), 100g taveného sýru bez příchuti (Smetanito, Apetito,...), 2 vejce (1do těsta a druhé na potírání - lépe bílek do těsta a žloutek na potření), 1 čajová lžička soli, 1 čajová lžička kypřícího prášku (nejlépe Dr. Oetker) můžeme přidat 3 stroužky prolisovaného česneku (dle chuti, pro děti asi méně) na posypání - lněné a sezamové semínko, amarant, kmín, hrubozrnná sůl, mák ....

Postup přípravy

Suroviny smícháme, nejlépe šlehačem, když se nechce těsto spojit, tak doděláme rukama.
Těsto dáme asi na hodinku odležet do ledničky.
Pak vyválíme asi na 3-5mm silné pláty…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Maminčiny dalamánky

Maminčiny dalamánky

Potřebné ingredience

250 ml vody, 3/4 kostky čerstvého droždí, 1 lžičku cukru, 350 - 400 g bezlepkové mouky 1:1 Mantler a Jizerka, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, kmín, semínka (sezam, slunečnice, ...)

Postup přípravy

Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme chvíli vzkypět. Pak přidáme lžičku soli, olej a bezlepkové mouky. Elektrickým hnětačem umícháme nepříliš husté těsto, do které…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Lněný chléb

Lněný chléb

Potřebné ingredience

350 g Jizerky, 2 pol. lžíce pohankových klíčků, 80 g pohankové mouky, 2 pol. lžíce Promix FORTE, 300 ml vody, 50 ml mléka nebo podmáslí, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíčka cukru, 9 g soli, 1 pol. lžíce chlebového koření, 1 sáček sušeného droždí, 2 pol. lžíce lněných semínek

Postup přípravy

Do pečící nádoby nejprve nalijeme vodu, mléko nebo podmáslí, olej, ocet a nasypeme sůl a cukr. Nahoru nasypeme všechny sypké přísady - mouku, pohankovou mouku, Promix FORTE,…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Jizerský chléb - světlý

Jizerský chléb - světlý

Potřebné ingredience

500 g směsi Jizerka, 300 ml vody, 50 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíčka cukru, 9 g soli, 1 sáček sušeného droždí. Můžeme přidat libovolná semínka - lněná, slunečnicová, dýňová. Pro zjemnění můžeme přidat lžíci sušeného mléka a lžíci másla.

Postup přípravy

Vyjmeme pečící nádobu z pícky, nejprve vlijeme všechny tekutiny - vodu, mléko, olej, ocet. Pak přisypeme sůl a cukr. Můžeme přidat také sušené mléko a rozpuštěné máslo. Sypké…

Zobrazit více...

Kategorie