Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jizerský chléb - světlý

0.0
Jizerský chléb - světlý

Potřebné ingredience

500 g směsi Jizerka, 300 ml vody, 50 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíčka cukru, 9 g soli, 1 sáček sušeného droždí. Můžeme přidat libovolná semínka - lněná, slunečnicová, dýňová. Pro zjemnění můžeme přidat lžíci sušeného mléka a lžíci másla.

Postup přípravy

Vyjmeme pečící nádobu z pícky, nejprve vlijeme všechny tekutiny - vodu, mléko, olej, ocet. Pak přisypeme sůl a cukr. Můžeme přidat také sušené mléko a rozpuštěné máslo. Sypké přísady patří nahoru - Jizerka, sušené droždí.
Pícku nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme START. Asi po 2 minutách míchání gumovou stěrkou odstraníme ulpělé těsto na stěnách pečící nádoby. Program přípravy a pečení Jizerského bílého chleba trvá 2 hodiny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aksunas 27. 12. 2010, 18:57
ahoj opravdu super chleba zatím mě chutná ze všech nejlépe |:o)
PETRA V 18. 8. 2010, 14:01
Jani ,nebyla by fotečka jak vypadá na řezu? |:o) (F) :-$ mě se ještě s jizerky chlebík nepovedl :-( :-( :-( nevím jakto ještě vyskouším ten váš a uvydim snad se povede (hello) (hello) Petra

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie