(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
VÝBORNÝ CHLEBÍK:-)),chleba
Potřebné ingredience
240g směsi na bílý chléb od Labety 150g bramborového škrobu 100g sojové mouky 1lžice jáhelných vloček instantních(jsou super i do polívky) 2žičky chlebového koření 3lžičky guarové gumy 1 kvasnice Dr.Oetker v prášku 1a půl placaté lžičky soli 570ml vody 3lžičky psylia
Postup přípravy
Psylium dáme do vody na 10min.bobtnat
smícháme v misce vše kromě kvasnic a soli
psylium s vodou dáme do pekárny na to nasypeme vše sypké
nakonec dáme do jednoho rohu sůl a naproti kvasnice
při míchání stírám těsto od okrajů
po ukončení míchání lehce uhladím těsto,kvůli lepšímu tvaru:-))
To je první bezlepkový chleba,který chutná i mně(Lucka je nadšedná)
Dokonce má těsto i póry,to se mi zatím ještě nepovedlo:-))
smícháme v misce vše kromě kvasnic a soli
psylium s vodou dáme do pekárny na to nasypeme vše sypké
nakonec dáme do jednoho rohu sůl a naproti kvasnice
při míchání stírám těsto od okrajů
po ukončení míchání lehce uhladím těsto,kvůli lepšímu tvaru:-))
To je první bezlepkový chleba,který chutná i mně(Lucka je nadšedná)
Dokonce má těsto i póry,to se mi zatím ještě nepovedlo:-))
Právě vyndaný z pekárny
na řezu je krásně nadýchaný
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
misasto
(upraveno)
24. 1. 2012, 10:52
Dobrý den, na jaký program jste chleba pekla? Na základní (cca 3 hodiny) nebo rychlý (cca 2 hodiny)? Děkuji.
xynika
(upraveno)
26. 1. 2012, 21:03
@misasto
Dobrý večer,pekla jsem na bezlepkový program.Jsou to necelé dvě hodiny A nejlepší je čerstvě upečený.Dá se jíst i třetí den.A když je starší,dělám ho k večeři obalený ve vajíčku.Je skoro stejný jako obyčejný chleba Tak hodně štěstí s dietou.Dcera ji drží od léta a teprve dnes jsem přišla na to,jak nejlíp zahustit omáčku bez žmolků Mějte se krásně,zdraví Veronika
misasto
(upraveno)
27. 1. 2012, 20:25
@xynika
Dcerka taky drží dietu teprve od července. Asi zkusím upéct na dvouhodinový rychlý. Omáčka nám nejvíc chutná zahuštěná rýžovou moukou, připadá mi, že je nejlepší, protože nemá žádnou pachuť. A taky mi ještě neudělala žmolky. Když budete chtít, tak se ozvěte do vzkazů, můžeme si třeba napsat na mail. Zatím se mějte krásně.
xynika
(upraveno)
23. 1. 2012, 20:50
upekla jsem večer(Lucka spala )a byl tak dobrý,že jsem hned snědla patky sama )