ZAPEČENÉ KOTLETKY
Potřebné ingredience
vepřové kotletky, šunka, tvrdý salám (v celku), žampiony, plátkový sýr, šlehačka (smetana), sůl, pepř
Postup přípravy
Do máslem vymazané pečící mísy poklademe naklepené, nasolené a opepřené kotlety, na ně položíme plátky šunky, posypeme na kostičky nakrájený salám a na drobno nakrájené žampiony.…
Vepřové mističky
Potřebné ingredience
krkovička,anglická slanina(může být uzené) nakrájené na plátky,cibule,tvrdý sýr nebo Niva,strouhanka,máslo
Postup přípravy
Naklepeme krkovičku,okořeníme podle chuti,můžeme i potřít česnekem,pak dáme plátek anglické,kolečko cibule,posypeme strouhaným sýrem,já mám raději Nivu a tu tam dávám v tenkých…
Zapečené vepřové kotlety s brambory
Potřebné ingredience
Brambory, kotlety, cibule, tvrdý sýr, pepř, sůl, šlehačka a máslo na vymazání zapékací mísy (množství nepíšu, to je podle jedlíků nebo velikosti zapékací misky - pekáče)
Postup přípravy
Zapékací misku vymažeme máslem, dno poklademe silnou vrstvou cibule pokrájenou na kolečka, pak naklepané, nasolené, opepřené kotlety a vrstvu brambor, které jsme sirové nakrájeli…
Čínské karbanátky
Potřebné ingredience
40 dkg vepřového masa na kostičky nakrájeného
3 lžíce magi
4 lžíce worčestru
4 lžíce oleje
4 lžíce solamylu
2 celá vejce
1 lžička soli
2 cibule nakrájené nadrobno
1/2 lžičky pepře
1 lžička kari
Postup přípravy
Maso nakrájet na kostičky smíchat s ostatními přísadami,nechat 24 hodin odležet. Potom lžící tvořit na pánvi placičky a opéct z obou stran.
Omáčka:
1 majolka
1 lžička…
Krakonošské maso na hořčici
Potřebné ingredience
Vepřové maso, sůl, pepř, plnotučná hořčice, cibule, sojová omáčka, masox, olej.
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, osmažíme na cibulce, zakapeme sojovou omáčkou a v tlakáči vaříme s masoxem cca 40 minut. Zahustíme moukou.
Balkánské Závitky
Potřebné ingredience
4 vepřové řízky, 4 plátky anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 100 g balkánského sýru, 4 rajčata, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Opláchnuté a osušené řízky naklepeme přes fólii a z jedné strany je potřeme směsí s prolisovaného česneku, soli a oleje. Na každý řízek položíme plátek slaniny a posypeme nahrubo…
Babiččiny kotlety
Potřebné ingredience
kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…
MLSOUNI Z KOTLET
Potřebné ingredience
4-6 kotlet
MARINÁDA
3 PL oleje
1 KL hořčice
1 KL pepře
1 KL Worcesterské omáčky
2 stroužky česneku
2 celá vejce
2 KL škrobové moučky
1 KL kečupu
sůl
Postup přípravy
1. kotlety naklepeme a mírně posolíme
2. marinádu si připravíme tak, že smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do nich naložíme
3. necháme marinovat minimálně…
Anglický vepřový řízek
Potřebné ingredience
4 plátky z vepřové kýty, sůl, 4 plátky šunky, 4 vařená vejce, 4 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení.
Postup přípravy
Plátek vepřové kýty naklepeme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme vařené vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu.…
Řízky v majonéze
Potřebné ingredience
5 řízku (vepřová kýta, kotleta) 2 vejce 10 dkg majonézy sladká paprika trošku pálivé papriky 1 polévková lžíce sojové omáčky (případně magi) 1 vrchovatou lžíci solamylu.
Postup přípravy
Vše řádně promícháme a vyšleháme až vznikne nálevový lák. Řízky naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme a pak zalijeme lákem. Takto necháme řízky v lednici 3 - 5 dnu zaležet.…