Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ KOTLETKY

ZAPEČENÉ KOTLETKY

Potřebné ingredience

vepřové kotletky, šunka, tvrdý salám (v celku), žampiony, plátkový sýr, šlehačka (smetana), sůl, pepř

Postup přípravy

Do máslem vymazané pečící mísy poklademe naklepené, nasolené a opepřené kotlety, na ně položíme plátky šunky, posypeme na kostičky nakrájený salám a na drobno nakrájené žampiony.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové mističky

Vepřové mističky

Potřebné ingredience

krkovička,anglická slanina(může být uzené) nakrájené na plátky,cibule,tvrdý sýr nebo Niva,strouhanka,máslo

Postup přípravy

Naklepeme krkovičku,okořeníme podle chuti,můžeme i potřít česnekem,pak dáme plátek anglické,kolečko cibule,posypeme strouhaným sýrem,já mám raději Nivu a tu tam dávám v tenkých…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené vepřové kotlety s brambory

Zapečené vepřové kotlety s brambory

Potřebné ingredience

Brambory, kotlety, cibule, tvrdý sýr, pepř, sůl, šlehačka a máslo na vymazání zapékací mísy (množství nepíšu, to je podle jedlíků nebo velikosti zapékací misky - pekáče)

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme máslem, dno poklademe silnou vrstvou cibule pokrájenou na kolečka, pak naklepané, nasolené, opepřené kotlety a vrstvu brambor, které jsme sirové nakrájeli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čínské karbanátky

Čínské karbanátky

Potřebné ingredience

40 dkg vepřového masa na kostičky nakrájeného
3 lžíce magi
4 lžíce worčestru
4 lžíce oleje
4 lžíce solamylu
2 celá vejce
1 lžička soli
2 cibule nakrájené nadrobno
1/2 lžičky pepře
1 lžička kari

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostičky smíchat s ostatními přísadami,nechat 24 hodin odležet. Potom lžící tvořit na pánvi placičky a opéct z obou stran.

Omáčka:
1 majolka
1 lžička…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošské maso na hořčici

Krakonošské maso na hořčici

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř, plnotučná hořčice, cibule, sojová omáčka, masox, olej.

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, osmažíme na cibulce, zakapeme sojovou omáčkou a v tlakáči vaříme s masoxem cca 40 minut. Zahustíme moukou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Balkánské  Závitky

Balkánské Závitky

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 4 plátky anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 100 g balkánského sýru, 4 rajčata, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené řízky naklepeme přes fólii a z jedné strany je potřeme směsí s prolisovaného česneku, soli a oleje. Na každý řízek položíme plátek slaniny a posypeme nahrubo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Potřebné ingredience

kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MLSOUNI Z KOTLET

MLSOUNI Z KOTLET

Potřebné ingredience

 4-6 kotlet
MARINÁDA
 3 PL oleje
 1 KL hořčice
 1 KL pepře
 1 KL Worcesterské omáčky
 2 stroužky česneku
 2 celá vejce
 2 KL škrobové moučky
 1 KL kečupu
 sůl

Postup přípravy

1. kotlety naklepeme a mírně posolíme
2. marinádu si připravíme tak, že smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do nich naložíme
3. necháme marinovat minimálně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Anglický vepřový řízek

Anglický vepřový řízek

Potřebné ingredience

4 plátky z vepřové kýty, sůl, 4 plátky šunky, 4 vařená vejce, 4 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení.

Postup přípravy

Plátek vepřové kýty naklepeme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme vařené vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky v majonéze

Řízky v majonéze

Potřebné ingredience

5 řízku (vepřová kýta, kotleta) 2 vejce 10 dkg majonézy sladká paprika trošku pálivé papriky 1 polévková lžíce sojové omáčky (případně magi) 1 vrchovatou lžíci solamylu.

Postup přípravy

Vše řádně promícháme a vyšleháme až vznikne nálevový lák. Řízky naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme a pak zalijeme lákem. Takto necháme řízky v lednici 3 - 5 dnu zaležet.…

Zobrazit více...

Kategorie