Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Karbanátky s hlívou ústřičnou

Karbanátky s hlívou ústřičnou

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa (měla jsem jen kotletu, maso melu doma), 300g hlívy ústřičné, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky červené papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1/4 lžičky chilli koření, sůl.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a na přepuštěném másle (oleji, másle - čemu kdo dá přednost) necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou hlívu, kmín, zasypeme červenou paprikou a lehce…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná se smetanou-vareni.cz

Sekaná se smetanou-vareni.cz

Potřebné ingredience

1 kelímek zakysaná smetana,3 stroužky česnek, 500 g mleté maso,2 vejve. PODLE CHUTI  pepř,  kmín,  sů,l  majoránka,koření na mletá masa. PODLE POTŘEBY  strouhanka, NA POTŘENÍ 1 ks vejce

Postup přípravy

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř a majoránku, kterou ještě lehce promneme v dlaních. Česnek oloupeme, prolisujeme,2 vejce a přidáme k masu. Maso zpracujeme (nejlépe…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
BOLOŇSKÉ RAGÚ s těstovinami

BOLOŇSKÉ RAGÚ s těstovinami

Potřebné ingredience

Suroviny na ragú: 1 kg mletého hovězího masa s vepřovým, 150 g anglické slaniny (pancetta), 100 g měkkého salámu-nemusí být (boloňský salám mortadella), 60 g cibule, 60 g karotky, 50 g řapíkatého celeru, 200 g suchého červeného vína, 250 g rajčatové šťávy, 2 l vody, sůl. Suroviny-těstoviny: Široké, dlouhé nudle pro daný počet osob (tagliatelle, nebo pappardele, macheroni...)

Postup přípravy

Postup-těstoviny:
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, scedíme a necháme odkapat.

Postup práce v následujících pěti krocích-ragú:
(Každou postupně přidanou tekutou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bulgur zapečený s mletým masem

Bulgur zapečený s mletým masem

Potřebné ingredience

cca 300 g bulguru, 500 g ml. masa, 1 červená paprika, cibule, slanina, sušený česnek, koření Čubrica, sůl, pepř, smetana, sýr

Postup přípravy

Bulgur uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme slaninu a cibuli, přidáme maso, koření a opečeme, před kocem přidáme na proužky nakrájenou papriku. Smícháme s bulgurem, dáme do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Žampiony plněné mletým masem-podle Jany

Žampiony plněné mletým masem-podle Jany

Potřebné ingredience

10-13 žampionů 500 dkg mletého masa 10 dkg strouhaný sýr 1 vejce citronová šťáva cibule česnek pažitka sůl pepř

Postup přípravy

Žampiony otřeme a oloupeme vykroutíme jim nohy a pokapeme citronem.
Cibuli a česnek nasekáme na drobno dáme na pánvičku na olej a podusíme nožičky žampionů
do měkka , do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE

MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami…

Potřebné ingredience

Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).

Postup přípravy

Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky s houbami

Karbanátky s houbami

Potřebné ingredience

400g mleté vepřové plece,150 ml mléka,150 g eidamu,200 g lesních hub ( hříbky),2 lžíce hrubé mouky,sůl,pepř Na obalení 2 rozšlehaná vejce,strouhanka olej na smažení

Postup přípravy

Houby očistíme a nasekáme najemno.V míse smícháme mleté maso,nastrouhaný sýr,mouku,mléko,koření a houby- vše propracujeme.
Ze směsi tvarujeme menší bochánky ,ty obalíme v…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky -pečené v troubě- s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky -pečené v troubě- s rajčatovou omáčkou

Potřebné ingredience

asi 10 dkg uvařené rýže,500 g mlétého masa( směs).,6 zelených paprik,1 cibule,1 vejce.sůl,pepř,3 stroužky česneku ,majoránka Na omáčku: 200 ml rajčatové šťávy,1 lžíce másla,3 lžičky cukru,1 cibule,2 bobkové listy,3 kuličky nového koření ,500 ml zeleninového vývaru,hrneček mléka, asi 3 lžíce hladké mouky na zahuštění,sůl,cukr a citronová šťáva na dochucení

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s kořením,uvařenou rýží, najemno nasekanou cibulí,utřeným česnekem a vejcem.Papriky omyjeme ,odkrojíme vršek,zbavíme semeníků.Papriky naplníme směsí masa…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bramborová musaka.toprecepty.cz

Bramborová musaka.toprecepty.cz

Potřebné ingredience

10 brambor (na 2 vrstvy),500 g mletého masa mix (hovězího, nebo vepřového),1 cibule,trochu pórku,2 vejce,70 g strouhaného sýra,2-3 lžíce rajčatového protlaku,1 lžíce mleté papriky,pepř,1 vrchovatá lžíce hladké mouky,200 ml mléka,200 ml smetany (nebo zakysané smetany),5 stroužků česneku,větší hrst pažitky,sůl

Postup přípravy

Na pánev si dáme trošku oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme maso, mletou papriku, pepř, část nakrájené pažitky, protlačeného česneku, rajčatového protlaku…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Roláda z mletého bůčku

Roláda z mletého bůčku

Potřebné ingredience

Masová směs:1kg dvakrát umletého libového bůčku* 1/4 l mléka* sůl,pepř, 3 vrchovaté lžíce solamylu Náplň:na másle usmažíme nařídko 4 vajíčka (aby byla lesklá a ještě trochu tekoucí),přidáme hrášek a najemno nastrouhanou mrkev (dle chutí možno přidat uzeninu,kapii...) a trochu osolíme

Postup přípravy

Veškeré ingredience dobře smísíme a necháme do druhé dne v chladu odpočinout.
Masovou směs si rozdělíme na dvě části (já většinou dělám 3 menší rolády takže rozdělím na 3 části…

Zobrazit více...

Kategorie