RECEPTY > RYBY A DARY MOŘE

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI (8) 3.3.2017, 12:17
Losos se sýrovou omáčkou (8) 14.1.2017, 13:29
Pečenáče ze smaženého kapra (1) 24.12.2016, 20:28
Rybí polévka od maminky (3) 23.12.2016, 16:01
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 27.3. 17:32 | všechny 71
Celkem: 682 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,69 další >>

RYBY A DARY MOŘE

LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sáček Gnocchi, balení čerstvého špenátu, cibule, smetana na vaření parmezán, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá nebo sušená, filety lososa

POSTUP PŘÍPRAVY

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu, na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku do zlatova, přidáme nasekaný špenát, přilijeme půl kelímku smetany na vaření, osolíme, opepříme, povaříme 5 minut, nakonec přidáme najemno nakrájené 2 stroužky česneku a nastrouhaný parmezán a pořádně promícháme.rnrnPodáváme s lososem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kristýna S. (BIGSTAR) ID 65477 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a opepříme a vaříme společně asi 10 minut. Nakonec do této směsi zamícháme nakrájený pórek na tenká kolečka a nasekanou petrželku. Filé rozložíme na dno pekáčku -mírně osolíme ,poklademe na kolečka nakrájenými bramborami ,opět osolíme a zalijeme připravenou rajčatovou směsí. Zapečeme v předehřáté troubě, přikryté alobalem asi 30 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Tuňákové placičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g okapaného tuňáka z konzervy, 200g cottage, trochu česneku, sůl, pepř, asi 50g parmazánu, 1 vejce, petrželka, rýžová mouka a strouhanka na zahuštění. Vejce a strouhanka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme, zahustíme do konzistence, aby šly dělat placičky. Obalujeme ve vajíčku a strouhance. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C 20-30min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Losos se sýrovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Losos, máslo, petžel, pepř, gril.koření, hl.mouka, smetana, tavený sýr, slanina, rohlíky nebo housky

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to rychlovka, ale musíte mít "deset rukou" naráz, protože je potřeba mít vše najednou :-) .
Příloha - opečené rohlíky: nachystáme si rohlíky nebo housky - rozkrát na půlky a namazat rozmixovaným obyčejným máslem s petrželkou (petrželky se nebojte - hodně, třeba i 5 velkých snítek). Rozprostřeme na plech na pečící papír a dáme péct, až se nám dodělává losos- péct na 200°C s grilem - stačí fakt 3-4 min. - pozor ať to nespálíte.
Omáčka:
pokud máte rádi česnek, tak na másle osmažit plátky česneku do zlatova, přilejeme smetanu, probubláme, přidáme 2 trojúhelníčky, nebo 1 čtvereček taveného sýru příp. jakýkoliv jiný sýr, dle Vaší chuti, rozvaříme - já byla nedočkavá, tak jsem to rozmixovala ponorným mixérem, kterým jsem před tím mixovala máslo s petrželkou a tím jsem si ho umyla :-) a omáčce dala další chuť. Já zaprášila troškou hl.mouky ať mi to trošku zhoustne, ale bude záležet, kolik sýra a jaký tam dáte. Z minulého oběda mi zbylo trochu osmažených kostiček slaniny - tak jsem to s chutí přidala.
Losos:
Umytého lososa jsem pocitrónovala, mezi tím jsem si nachystala výše uvedené a pak jsem ho osolila a obalila v: hl.mouce s grilovacím koření, citrónový pepřem a kmínem.
Na pánvičce jsem nechala rozpustit máslo a lososa asi 4-5min. z každé strany opekla do zlatova.
Na talíř jsem položila lososa, polela omáčkou a přidala čtvrtku citrónu a ozdobila troškou petrželky. Do košíčku na stůl jsem dala opečené rohlíky, které díky petrželce vypadají úžasně a chutnají ještě lépe.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dagmar K. (Dagča) ID 28822 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 14.1.2017, 13:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kostky rybího filé ( treska apod. nejlépe bez kostí),3 rajčata,česnek podle chuti,špetku oregána,pepř,sůl,citonovou šťávu a 10 dkg Nivy,olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe kostky zmraženého ( pouze trochu povoleného) filé,které jemně osolíme a pokapeme citronovou šťávou,( solíme jen jemně -Niva je slaná) necháme 10 minut stát.Mezi tím si nahrubo rozmixujeme ( aby zůstaly částečně kousky) oloupaná rajčata,česnek(3-4 stroužky), 1 lžíci olivového oleje a oregáno.Filé jemně opepříme barevným pepřem a zalijeme umixovanou směsí, dáme zapékat do vyhřáté trouby na 200°C.Zapékáme asi 25 minut a pak posypeme nastrouhanou Nivou a zapékáme, ještě dalších asi 10 minut) do zlatova).Podáváme s vařeným bramborem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 30.10.2016, 13:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Makrely s libečkem na grilu-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Makrely (mražené nebo čerstvé),olej,mletý pepř,drcený kmín,česnek,nať libečku,citronová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Makrely rozmrazíme, omyjeme, vysušíme a nasolíme. Smícháme olej, jemně sekanou nať libečku, pepř, kmín, drcený česnek, citronovou šťávu, vše dle vlastního uvážení. Touto směsí naplníme makrely a necháme v chladu proležet, pak grilujeme na roštu po obou stranách.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

VÝTEČNÁ KREVETOVÁ CHUŤOVKA SE ŠPAGETAMI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro 2 osoby: 200 g špaget, 500 g mražených krevet (k dostání v každém supermarketu), 2 oloupané stroužky česneku-vcelku, 3 PL olivového oleje,½ deci bílého suchého vína, drobně nakrájené čerstvé petrželové lístky, koktejlová rajčátka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rychlá a snadná krevetová chuťovka je připravená přesně podle receptu mých zahraničních přátel.

Postup:
Na pánvičce s olivovým olejem krátce orestujeme stroužky česneku v celku a na něj vložíme rozmražené krevety. Chvíli je podusíme, pak je zalijeme suchým bílým vínem a maximálně 1 minutu necháme projít varem-nezakryté. Po této době pánev odstavíme, odstraníme česnek, vše zasypeme petrželkou a pánvičku zakryjeme pokličkou.

V osolené vodě uvaříme špagety, scedíme je a vsypeme na pánvičku s krevetami-vše dobře promícháme a servírujeme.
Na talíři ještě posypeme krájenou petrželkou a dozdobíme malými rajčátky. K tomu by neměl chybět pohárek s dobře vychlazeným bílým suchým vínem.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 9.8.2016, 16:26 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Pstruh na másle-podle apetitu časopis



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•4 malí nebo 2 větší pstruzi •sůl a kmín na dochucení •1–2 citrony •máslo, nejlépe přepuštěné, a trocha rostlinného oleje na smažení •několik lístků čerstvé bazalky Na placičky rösti: •4 velké moučnější brambory •2 žloutky •2 lžičky škrobu •sůl na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Pokud jste ulovili čerstvou rybu (byť jen v obchodě) a teď musíte kuchat, ostrým nožem pstruha rozřízněte v břišní partii a ‚jedním vrzem‘ odstraňte vnitřnosti. Jestli jste labužníci, ponechte rybě hlavu – partie ‚líček‘ patří k nejlahodnějším. Pak pstruha opláchněte a pečlivě osušte.

2. Švýcarské rösti se na rozdíl od českých bramboráků nezahušťují moukou. Brambory (nemusíte je předvařovat) nakrájejte na tenké plátky, naskládejte na sebe a pokrájejte na tenké nudličky – měly by být zhruba jako sirky. Osolte, smíchejte se žloutky a poprašte škrobem.

3. V pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kousek brambory. Pokud se začne hned smažit, lžící nabírejte těsto, klaďte na pánev a hned ho zploštěte na co nejtenčí placičku. Po minutě až dvou ji rychle obraťte a opečte i z druhé strany. Na kuchyňském papíru pak nechte odsát přebytečný tuk.

4. Do pánve přidejte čerstvý olej a máslo. Vložte pstruha; předtím ho zevně i zevnitř osolte a poprašte kmínem. Opékejte pět až šest minut z každé strany – maso zpevní a zbělá a kůže získá zlatavý nádech. Při opékání z druhé strany přidejte plátky citronu. Podávejte ozdobené bazalkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.8.2016, 18:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Bylinková treska na másle a bylinkách-podle Miki



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

filet z tresky nakrájené na menší kousky máslo - plátek , nešetříme, dodá tu chuť 1 stroužek rozetřeného česneku lžíce oleje bylinky - hlavně petrželka, bazalka, nebo tymián citronová šťáva špetka červené papriky kmín sůl bílý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Rybku osolíme a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a česnekem. Rybičku potřeme a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme z obou stran do zlatova. já mela sušené bylinky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Losos s medvědím česnekem v listovém těstě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Losos, medvědí česnek, olivový olej, piniová semínka, sýr Gran Moravia nebo Grana Padano, vajíčko, listové těsto, citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Lososa jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou, na rozválené listové těsto jsem dala vrstvu medvědího česneku (nasekala jsem v robotu s piniovýma semínkama, sýrem, olivovým olejem a osolila), na to lososa a opět vrstvu medvědího česneku. Okraje listové těsta jsem potřela vajíčkem, zabalila, okraje stiskla vidličkou a zapekla v troubě na 200st. do zlatova. K tomu byly gratinované brambory (brambory, máslo, smetana, sýr, bylinky) a domácí dip (zakysaná smetana, sůl, pepř, olivový olej, kopr, citron)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Nikola K. (Kabelkový slon) ID 12287 | další recepty

KOMENTÁŘE (11) poslední: 5.5.2016, 12:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 682 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,69 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook