Hovězí maso na celeru
Potřebné ingredience
Hovězí maso špek celer olej, sádlo, máslo sůl, pepř
Postup přípravy
Hovězí maso odblaníme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme.
Nastrouháme 1malý celer na hrubém struhadle.
Vhrnci rozehřejem olej společně s tukem a máslem …
Debrecínská pečeně
Potřebné ingredience
1kgHovězí maso,2 párydebrecínské párky,2 cibule,sladká červená paprika
Postup přípravy
Maso prošpikujeme párkama,které jsme nechali chvíli v mrazničce,když nějaké zbydou,tak se můžou hodit do hotové omáčky.Potom maso na pánvičce opečeme ze všech stran,aby se zátáhlo…
Hovězí pečeně na smetaně - klasika trochu rychlejší
Potřebné ingredience
1 kg falešné svíčkové,70 dkg slaniny,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,1 velkou cibuli,100g másla,5 kuliček pepře,5 kuliček nov.koření,2 bobkové listy,špetku tymiánu,hladkou mouku,1 smetanu,citon,sůl,cukr,šlehačku a brusikový kompot
Postup přípravy
Špalíček masa si prošpikujeme proužky slaniny.Cibuli a zeleninu očistíme ,nakrájíme.Na rozehřátém másle ( v papiňáku)orestujeme maso -ze všech stran-pak vyndáme,přidáme zeleninu…
Holštýnské řízky
Potřebné ingredience
Hovězí zaní,cibule,anglkická slanina,česnek,dijonská hořčice,mouka,vejce.
Postup přípravy
Hovězí plátky nklepeme,osolíme,opepříme,potřeme čenekem a dijonskou hořčicí,obalíme v mouce a ve vajíčku a dáme na rozpálenou pánvičku a necháme maso zatáhnout.Naskládáme do…
POCTIVÝ TATARÁK
Potřebné ingredience
tatarák se vším, co k tomu patří. Takže poctivě naškrábaná svíčková, nadrobno pokrájená cibule, žloutek, sůl, pepř, worchester omáčka, plnotučná hořčice, mletá paprika sladká i pálivá, trocha drceného kmínu a samozřejmě do zlatova opečené topinky pořádně potřené česnekem.
Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE
Potřebné ingredience
uroviny: 4 plátky hovězí roštěné 8 středně velkých brambor 250 g žampionů 150 g libovější anglické slaniny 2 cibule 3 stroužky česneku 1 masox 2 lžíce plnotučné hořčice granulovaná jíška olej sůl pepř
Postup přípravy
Postup
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje.
Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme proužky slaniny…
MEDAILONKY NA MEDU
Potřebné ingredience
180 ml bílého vína 5 lžic medu trocha soli a pepře 250g hovězí svíčkové 500g zelených jablek 150ml jablečného džusu olej na pánev 1 kelímek zakysané smetany light trocha agaru
Postup přípravy
1) Víno zahřejeme, přidáme med, podle chuti sůl a pepř a krátce povaříme. Necháme zchladit. Plátky svíčkové nakrájíme na madailonky a naložíme je monimálně na hodinu do zchladlé…
Svíčková podle kluků v Akci
Potřebné ingredience
hovězí, nebo vepřové maso, zelenina na svíčkovou,používám mraženou 3 pytlíky, 2 lžíce hořčice, cukr krystal 2 lžíce, sůl, celý citron, koření(bobkový list, nové koření apepř celý) vývar z kostky masoxu,smetana na vaření 250ml, nebo sladká smetana, mléko, hladá mouka,špek(na maso)
Postup přípravy
Na oleji osmažíme zeleninu, přidáme 2 lžíce cukru krystal, oloupaný na kolečka nakrájený citron, koření a přidáme 2 lžíce hořčice a přidáme prošpikované maso . Zalijeme vývarem a…
španělský ptáček
Potřebné ingredience
hovězí zadní plátky 4 ks,3 cibule,1 vajíčko n atvrdo,2 okurky zavařené,4 plátek ang.slaniny,1 párek nebo klobása,2 masox,hl.mouka 1/2 hrnku,olej,sůl,pepř,majoránka,voda,hořčice plnotučná.
Postup přípravy
maso naklepeme osolíme,opeříme a na každý plátek dáme ang.slaninu kterou potřeme hořčicí,kousek vajíčka,okurky,párku,cibulku trochu,obalíme v hladké mouce.v tlakovém hrnci na…
Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE
Potřebné ingredience
Suroviny: Hovězí přední, nebo kližka 800g, olej (sádlo) 3 lžíce, cibule větší 2 ks, česnek 5 větších stroužků + 1 stroužek při prováření, zázvor čerstvý kus velký asi 2cm + kousek při prováření, rajčatový protlak 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce (nemusí být), sůl, pepř ml. bílý 1/2 lžičky, voda na podlití, mouka hladká na zahuštění, olej na jíšku 1 lžíce.
Postup přípravy
Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme do růžova.
Mezitím si nakrájíme…