Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s těstovinami-podle-diggisek (Dagmar)

Vepřové nudličky s těstovinami-podle-diggisek (Dagmar)

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřového masa, 1 balíček těstovin , 2 papriky, 1 cibule, Marináda: kari koření, grilovací koření (česnek...nebo koření dle chuti), pepř, sůl, olej

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


vepřové maso (já používám kýtu bez kosti) si nakrájíme na menší nudličky, dáme do misky a uděláme si marinádu. Koření dle chuti, já nejraději…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Potřebné ingredience

2 -3 uzená kolena, NA GLAZÉ: 2 cibule, olej, 500 g švestkových povidel, 100 ml bílého vinného octa, svitek skořice, 100 g třtinového cukru, voda, 2 lžičky hrubě drceného pepře

Postup přípravy

Uzená kolena uvaříme ve vodě doměkka. Pak vyndáme a necháme okapat. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na glazé na oleji opékáme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut dosklovita.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené brambory s krkovicí, žampiony a smetanou

Zapečené brambory s krkovicí, žampiony a smetanou

Potřebné ingredience

Brambory, krkovice, žampiony, sůl, pepř, mletá sladká paprika, česnek, smetana...

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kolečka, dáme do pekáčku, osolíme, dáme maso které okořeníme, poklademe žampiony, pak zase brambory a zalijeme šlehačkou. Pečeme do změknutí masa.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky Rošťáci

Řízky Rošťáci

Potřebné ingredience

4 lžíce hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 4 lžíce solamylu, 4 stroužky česneku, 1 vejce

Postup přípravy

Libové maso asi 1 kg.Síla 7mm.Každý plátek se namočí v marinádě,dá se do mísy a zalije zbytkem marinády.Maso může být naložené až 48 hodin.Smažíme na oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s česnekovým přelivem

Kotlety s česnekovým přelivem

Potřebné ingredience

4 kotlety, 1 smetana ke šlehání,4 stroužky česneku,pepř, sůl, koření gyros,2 lžíce hladké mouky,olej

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme odležet. Pak obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Kotlety…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky na paprikách a pórku- rychlovka

Vepřové nudličky na paprikách a pórku- rychlovka

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, sůl, pepř, mletý zázvor,1větší cibule, olej,2 lžíce sójové omáčky,1 lžička worcestru, 1 červená a 1 zelená paprika, 60 g pórku

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme -poprášíme zázvorem, přidáme sójovou omáčku a worcester-vše promícháme a necháme v chladničce trochu rozležet. uleželé maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE MILADY

Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE…

Potřebné ingredience

75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá

Postup přípravy

Návod k přípravě

Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rendlík plný mrkve s vepřovým masem

Rendlík plný mrkve s vepřovým masem

Potřebné ingredience

750 g mrkve ,400g vepřové plece,1 cibule,50g anglické slaniny,sůl,pepř,asi 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky ,rozškvaříme ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.Pak vmícháme maso nakrájené na menší kostky, opečeme ze všech stran, ochutíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETA NA ROZMARÝNU S ŽAMPIONOVOU ČEPICÍ

KOTLETA NA ROZMARÝNU S ŽAMPIONOVOU ČEPICÍ

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta - plátky (ale může být i libová krkovička), žampiony, smetana, pepř, sůl, česnek, rozmarýn, zelená petrželka nebo libeček, mohla by být i pažitka

Postup přípravy

Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pikantní tokan-podle Lenky

pikantní tokan-podle Lenky

Potřebné ingredience

Použité suroviny: 50 dkg vepřového libového masa, 1 cibule, 1 sklenička sterilovaného leča, špetku chilli koření, 1 kelímek smetany, 1 lžíce sladké papriky, sůl a pepř, olej

Postup přípravy

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Poté ke směsi přidáme sladkou papriku, chilli,…

Zobrazit více...

Kategorie