Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Plněné sýrové brambory aneb "jacked potatoes"

Plněné sýrové brambory aneb "jacked potatoes"

Potřebné ingredience

Velké "nové" brambory, tavený smetanový sýr (nejlepší je Apetitto klasické nebo s příchutí nivy), plátkový sýr, koření

Postup přípravy

Brambory vaříme ve slupce do měkka. Poté vyřízneme nožem otvor, naplníme ho taveným sýrem, poklademe plátky sýra a posypeme směsí koření (skvělé je grilovací koření, koření na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký ovocný koláč

Křehký ovocný koláč

Potřebné ingredience

5 vajec, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 Hera, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 1 litr ovoce (mražené nebo čerstvé, NE ZAVAŘENÉ!)

Postup přípravy

Z vajíček oddělíme žloutky, smícháme je s moukou, cukrem, práškem do pečiva, Herou a vše smícháme dohromady (jako těsto na linecké cukroví). Nelekejte se, těsto je téměř sypké!…

Zobrazit více...
OVOCE
Skvělý a lehký ovocný dezert aneb jablkový pudink

Skvělý a lehký ovocný dezert aneb jablkový pudink

Potřebné ingredience

2 hrnky strouhaných jablek (nebo půl na půl jablka s rebarborou), 2 hrnky vody, 6 lžiček curku (Nej je pravý vanilkový. Pokud děláme variantu s rebarborou, dáme cukru více.), 1 vanilkový pudink, piškoty, popř. šlehačka na ozdobení

Postup přípravy

Strouhaná jablka (rebarboru) povaříme se dvěma hrnky vody a cukrem. Až změknou, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný s půlkou hrnku vody a za stálého míchání váříme ještě alespoň…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený plněný lilek - naprosto senzační

Zapečený plněný lilek - naprosto senzační

Potřebné ingredience

Rozpis na 4 půlky lilků.

2 lilky, 1 šálek rýže, cibule, česnek, rajský protlak, niva, eidam, sůl, oregáno, tymián, grilovací koření, olej

Postup přípravy

1. Lilky rozkrojíme podélně a vydlabeme dužinu, aby nám zůstaly mističky (asi s centimetrovým okrajem). Vydlabané lilky posolíme a necháme asi hodinku "vypotit".

2. Na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HOUBOVÁ POLÉVKA

HOUBOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1,5l vody, brambory, asi hrst sušených hříbků (mají nezaměnitelné aroma, ale pokud nemáte, mohou být i žampiony), 1 kostka houbového bujónu (v nouzi i kuřecí je skvělý), 1 smetana ke šlehání, kmín

Postup přípravy

Do vody přidáme brambory, bujón, houby, kmín a vaříme asi půl hodiny, aby nám změkly brambory a hříbky. Nakonec přidáme kelímek smetany a necháme ještě projít varem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vynikající tuňákový salát s kukuřicí - lehký a osvěžující

Vynikající tuňákový salát s kukuřicí - lehký a…

Potřebné ingredience

2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 1 plechovka kukuřice (nejlépe bonduele), 1 kvalitní bílý jogurt (např. selský), 2 lžíce majonézy light (nebo tatarky), čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Přidáme jogurt, majonézu, dochutíme pepřem a vše promícháme. Je to moc dobré a jednoduché papání. Podáváme s pečivem, skvěle chutná s krekry…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající a jednoduchá hrachová polévka bez jíšky

Vynikající a jednoduchá hrachová polévka bez jíšky

Potřebné ingredience

1/2 balíčku hrášku (žlutý), 1 cibule, cca 5 stroužků česneku, sůl, majoránka, zelené bylinky

Postup přípravy

Den předem namočený hrách vaříme asi třičtvrtě hodiny. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, čímž se polévka krásně zahustí a získá tu správnou konzistenci.

Do polévky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius  na hořčici

Pangasius na hořčici

Potřebné ingredience

Filety, kremžská hořčice, curry, sůl, oregano, rozmarýn, olej

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem a vyskládáme filetami. Filety osolíme, každou potřeme asi lžící kremžské hořčice, okořeníme curry kořením, rozmarýnem a oreganem. Pekač zakryjeme alobalem a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
FIT pomazánka ze zdravé výživy

FIT pomazánka ze zdravé výživy

Potřebné ingredience

*mrkev, jáhly, červená čočka, mladé cibulky nebo pórek, olivový olej, pepř*

Postup přípravy

Stejné množství čočky a jáhel uvaříme v témže hrnci v osolené vodě. Stačí 10 minut povařit. V případě, že by jáhly nebyly měkké, nechte dojít pod pokličkou. Ke zchladé čočce a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající masíčko na hříbkách

Vynikající masíčko na hříbkách

Potřebné ingredience

3/4kg vepřové pečeně nebo kýty, 1 větší cibule, olej, sušené hříbky, 1 kostka hřibového bujónu, mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín, sůl, škrob nebo mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou.…

Zobrazit více...

Kategorie