Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN

UTOPENCI A NAKLADANY HERMELIN

Potřebné ingredience

2 kg spekacek
0,5 kg cibule

Postup přípravy

Oloupeme asi 2 kg spekacek (v zadnem pripade nedelame utopence ze spekacku, ktere byly vakuove balene - namisto utopencu byste mela v sklenici jen "hadrovite" nechutne blato), na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu na noky se syrovou omackou

KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu…

Potřebné ingredience

2 dcl smetany (35 % ci mene procentni)
cerstve mlety pepr
nakrajane kostky syru ( 40 g gorgonzoly, 30 g mozzarelly, 30 g scamorsy ci jineho uzeneho syra, 100 gr cesrstveho parmezanu)
cerstve noky ze supermarketu
sekanou petrzelku ci pazitku
na posypani cerstvy parmezan

Postup přípravy

Parmazan - jeho plne jmeno je parmigiano reggiano. Mistem narozeni je oblast Parmy, Reggia, Modeny a Bologne. A cas zrozeni? Tezko rict, ale pry ho tu vyrabeli uz stari Rimane.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
BOLAVE KLOUBY, oleje z lecivych bylin na ruzne neduhy

BOLAVE KLOUBY, oleje z lecivych bylin na ruzne neduhy

Potřebné ingredience

1/2 l alpy
trochu slivovice
10 ks koreni hrebicku

Postup přípravy

14 denni nocni leceni bolavych kloubu.

Ucinny roztok pripravite tak, ze do pul litru Alpy prilejete trochu slivovice a date luhovat 10 kusu koreni hrebicku. Druhy den…

Zobrazit více...
OVOCE
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Potřebné ingredience

ovoce a zelenina

Postup přípravy

Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý perník

Jednoduchý perník

Potřebné ingredience

TĚSTO:1a1/4 hníčku cukru krupice,3 hrníčky pol.mouky, 1 prášek do perníku, 3 lžice kakaa,1a1/2 hrníčku mléka ,3/4 hrníčku tuku ( olej ,máslo já dávám půl na půl), 2 vejce .
POLEVA: 1 čokoláda na vaření ,8 dkg másla.

Postup přípravy

Všechny sypké přísady smícháme, pak přidáme postupně vejce ,mléko a tuk.Vše smícháme a nalejeme na vymazaný a vysypaný plech .Po vychladnutí polejeme čok.polevou .Je opravdu…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
tip na výzdobu  na oslavu

tip na výzdobu na oslavu

Potřebné ingredience

papír,fixy,barvičky,nůžky,krepák,balonky.....

Postup přípravy

nevím kam bych to zařadila ale nemohla jsem nikde sehnat borduru na oslavu dcerky tak mi sestra namalovala na vystřižené vlaječky pohádkové postavičky připevnili jsme to na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
sýrové kuličky

sýrové kuličky

Potřebné ingredience

tavený sýr,strouhaný sýr,niva,máslo,něco na obalení(strouhaný sýr který můžeme obarvit třeba paprikou nebo kari,oříšky nalmeté,nasekaná pažitka..........co kdo má rád

Postup přípravy

vše smícháme já dávám od oka podle toho kolik kuliček chci cca 2 tavenáky lžící másla,5 dkg nivy ale nemusí být jestli ji někdo nemá rád a strouhaný sýr.Smícháme tak až vznikne…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
LISTOVÉ ŠÁTEČKY PLNĚNÉ PREJTEM NEBO ZELÍM S UZENÝM

LISTOVÉ ŠÁTEČKY PLNĚNÉ PREJTEM NEBO ZELÍM S UZENÝM

Potřebné ingredience

listové těsto ,prejt(nebo vymačkanou jitrnici),něco na posyp(mák,kmín,sezam,len,sýr....),kysané zelí,kousek uzeného nebo klobásy

Postup přípravy

vím že je tady spoustu receptů jak plnit listové tak jen tip jak ho máme rádi mi.Listové vyválíme nakrájíme naplníme ,potřeme vodou nebo vejcem ,posypeme a upečeme.Dobrou chut

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
šátečky nebo kremrolky s křenovou náplní

šátečky nebo kremrolky s křenovou náplní

Potřebné ingredience

listové těsto,něco na posyp(sezam,kmín,sýr,hrubá sůl,mák,len.....)tavroh,křen,trocha mlíka ,sůl

Postup přípravy

z listového uděláme kremrolky nebo šátečky potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a posypeme.Po upečení plníme náplní:
tvaroh vyšleháme s trochou mléka můžeme přidat i máslo…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřátko v zelí

Kuřátko v zelí

Potřebné ingredience

Kuřecí čtvrtky, stehýnka, či křidýlka dle libosti...
kysané zelí bílé
sl. paprika
kmín
sůl
smetana
---pokud to není pro děti---
--- tak ještě ---
klobásku, ostřejší
a feferonku či čilli papričku
:o)

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, osolíme a porášíme paprikou a kmínem
Na pekáček vysypeme zelí( bez šťávy,ale zelí neproplachujeme! )Já ho nastříhám nůžkami aby bylo nadrobno,,,
Pokud…

Zobrazit více...

Kategorie