Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 l bujónu
1 hovězí konzerva nebo 700g hovězího masa
1 kg brambor
2 cibule
paprika
sůl
pepř

Postup přípravy

Do většíhu hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle (jen lehce, musí zůstat světlá) Přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme, zaljeme bujónem a vaříme do…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Paprikáš z králičího masa

Paprikáš z králičího masa

Potřebné ingredience

500g králičího masa bez kosti,
60 g sádla nebo másla,
3 větší cibule,
lžíce sladké papriky,
2 dl kysané smetany,
šálek vývaru z kostí nebo masoxu.

Postup přípravy

Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme tuk, přidáme jemně nasekanou cibuli a trochu osmahneme. Pak přidáme nakrájené maso, osolíme a krátce opečeme.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí paprikáš

kuřecí paprikáš

Potřebné ingredience

0,75 kg kuřete, na díly ročleněného
2 lžíce sádla
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky česneku, utřeného
1 ½ lžíce sladké papriky
0,25 l vývaru
2 lžíce mouky
3,5 dl zakysané šlehačky

Postup přípravy

Osušte kuřecí díly a řádně osolte.
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelí na maďarský způsob

Zelí na maďarský způsob

Potřebné ingredience

25 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
1 rajčatový protlak (70 g)
750 g kyselého zelí
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky sušeného tymiánu
250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy

Cibuly nahrubo nakrájet a zpěnit na másle. Přidat mletou papriku a rajčatový protlak a nechat na mírném ohni asi 2 minuty povařit.

Odkapané zelí, římský kmín a tymián…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa (roštěn­ky),
sůl,
hladká mouka,
40 g tuku (sádla),
100 g cibule,
mletá pálivá paprika,
1 lžíce rajčatového protlaku,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
majoránka,
1-2 zelené papri­ky,
1-2 rajčata.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt se šlehačkou

Vepřový perkelt se šlehačkou

Potřebné ingredience

400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský perkelt

Maďarský perkelt

Potřebné ingredience

500 g předního libového hovězího masa
1 lžíce oleje
2 cibule
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo feferonky
2 čerstvé zelené papriky
4 rajčata
1 párek
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
sůl, pepř, drcený kmín
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody

Postup přípravy

Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, drcený kmín, pepř,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí perkelt

Srnčí perkelt

Potřebné ingredience

700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.

Postup přípravy

Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Potřebné ingredience

1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.

Postup přípravy

Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský vepřový perkelt

Maďarský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo

Postup přípravy

Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…

Zobrazit více...

Kategorie