Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Vaječná pomazánka s křenem

Vaječná pomazánka s křenem

Potřebné ingredience

sůl
vejce 5 ks
majonéza 100 g
hořčice
křen
pepř mletý

Postup přípravy

Jemně nastrouhaná vajíčka smíchaná s majonézou a křenem. Pomazánku můžete provonět petrželkou nebo jiným čerstvým kořením.

Vejce uvaříme natvrdo a vychlazené nastrouháme.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Trojhránky tří chutí

Trojhránky tří chutí

Potřebné ingredience

listové těsto 1 balíček


na ozdobu:
provensálské koření 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
koření na pečené kuře 2 lžíce


na potření:
vejce 1 ks


podle chuti:
sůl

Postup přípravy

Vynikající chuťovka k přátelskému posezení s vínkem.

Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vejce plněná sýrem

Vejce plněná sýrem

Potřebné ingredience

vejce 8 ks


na ozdobu:
kečup
bazalka 3 lístky


náplň:
lučina 160 g


podle chuti:
mletý černý pepř

Postup přípravy

Tato vejce jsou velice dekorativní a hodí se k silvestrovské party. Můžeme je plnit i jinými ingrediencemi. Recept je na 16 půlek vajec.

Vejce uvaříme během 8 - 10 minut a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Silvestrovské maso

Silvestrovské maso

Potřebné ingredience

česnek
olej
sůl
máslo
petrželka
žloutek
smetana
kmín
žampióny 150 g
mouka hladká
pepř mletý
sýr strouhaný
salám šunkový 100 g
kotlety vepřové 2 ks

Postup přípravy

Vepřové kotlety přelité omáčkou s žampióny, salámem a smetanou. Zapékáme ještě se sýrem.

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunkové rolky s křenovým krémem

Šunkové rolky s křenovým krémem

Potřebné ingredience

sůl
petrželka
šunka
smetana 125 ml
pepř mletý
křen strouhaný
tvaroh jemný 100 g
salát listový

Postup přípravy

Tak toto je tradiční předkrm na české Vánoce. Většina z nás ho vynechává, ale když už slavnostní večeře, tak proč ne předkrm.

Tvaroh našleháme, přidáme nastrouhaný křen,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rumovo-ořechové kuličky

Rumovo-ořechové kuličky

Potřebné ingredience

med 3 lžíce
cukr moučka 3/4 hrnku
tuzemský rum 1/2 hrnku
vaflové vanilkové sušenky 200 g
neslazené kakao 1/4 hrnku
směs ořechů 80 g


na obalení:
cukr moučka

Postup přípravy

Sušenky a ořechy rozemeleme nebo nadrtíme pomocí paličky na maso. Poté do nich přidáme moučkový cukr, kakao a ořechy.

Do směsi přimícháme med a rum. Směs vypracujeme a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Opilé rozinkové kuličky

Opilé rozinkové kuličky

Potřebné ingredience

máslo 1 lžíce
rum 100 ml
kakao 1 lžíce
mléko 4 lžíce
rozinky 150 g
čokoláda na vaření 80 g
cukr moučka 100 g
mleté ořechy 150 g

na obalení:
kakao

Postup přípravy

Rozinky propláchneme, osušíme, nasypeme do sklenice s rumem a necháme alespoň hodinu bobtnat. Klidně ale i déle.

Do hrnečku nalámeme čokoládu, máslo, mléko a ve vodní…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechový sníh

Ořechový sníh

Potřebné ingredience

bílek 4 ks
strouhané ořechy 100 g
cukr (krupice) 160 g
kůra z 1 pomeranče

Postup přípravy

bílků ušleháme dostatečně pevný sníh. Pevný sníh poznáme, když nádobu ve které sníh ušlehán, obrátíme dnem nahoru a sníh v nádobě zůstane. Pozor však, ať sníh nepřešleháte.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Jednoduchá vánoční štola

Jednoduchá vánoční štola

Potřebné ingredience

na potření:
vejce 1 ks


těsto:
polohrubá mouka 500 g
vlašské ořechy 100 g
měkký tvaroh 250 g
kandované ovoce 100 g
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
vejce 2 ks
máslo 250 g
rozinky 50 g
cukr moučka 200 g
strouhaný kokos 50 g

Postup přípravy

Máslo necháme změknout na teplém místě. Ořechy a kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky.

Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a kokosem. Přidáme změklé máslo,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

sůl
cibule 1 ks
sádlo 50 g
mouka hladká 30 g
smetana kysaná 2 dl
maso vepřové 500 g
zelí kysané 700 g
paprika mletá

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Odděleně…

Zobrazit více...

Kategorie