Kaiserky
Potřebné ingredience
250g žitné mouky, 150g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 5g sušeného droždí, 250ml mléka, 70g oleje, 100g bílého jogurtu, 2 lžičky lněného semínka
Postup přípravy
Suroviny necháme zpracovat v pekárně na programu těsto. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, a upleteme kaiserky (dělám dle návodu na MMB na pletení z jednoho dílu). Troubu si…
Rýžová kaše z rýžovaru
Potřebné ingredience
2 odměrky rýže, 1,5l mléka, kousek másla, cukru dle chutí
Postup přípravy
Do rýžovaru dáme rýži, mléko, máslo, a pustíme ... pak stačí občas míchnout, jde to krásně. Cukr přidávám ke konci, doba vaření cca 40 minut. Foto vložím příště, již máme snězeno.…
Špaldovo žitný chleba bez hnětení
Potřebné ingredience
200 g špaldové mouky jemně mleté, 100 g celozrnné mouky žitné, 1 PL semínek (dávám slunečnici), 3 PL olivového oleje, 5g sušeného droždí, 250 ml vlažné vody, sůl
Postup přípravy
Mouku špaldovou jemně mletou kupuji v Albertu, celozrnnou žitnou ve zdravé výživě.
Mouku, droždí, vodu i sůl dáme do mísy, promícháme (dělám večer) opravdu stačí, žádné…
Medovník
Potřebné ingredience
Těsto 450 g hladké mouky, 150 g cukru, 3 vejce, 4 polévkové lžíce medu, 1 čajové lžičky jedlé sody, 250g másla Krém: 1 salko (vaříme 90 minut na karamel), 300 g másla, moučná kaše (250 ml mléka, 2 pol. lžíce polohrubé mouky, 1 van. cukr, uvaříme na kaši, přidat 70 g tuku Omega), nechat vychladit Posyp: 1 rozdrobená placka medovníku a 50 g mletých oříšků (dávám lískové) Na potření: 100 ml vody, 100 ml rumu, 2 čajové lžičky cukru
Postup přípravy
Necháme si rozpustit tuk (dělám v mikrovlnce), přidáme med, cukr, vejce, mouku a sodu, vypracujeme těsto, které necháme asi tak 2 h odpočívat. Vyválíme tenké placky rovnou na…
Ovocný tunel
Potřebné ingredience
Forma na srnčí hřbet, krém, fantazie
Postup přípravy
Tunel je plněný krémem s mandarinkami, posypán kokosem a ozdoby z WI.
Báječné Tiramisu
Potřebné ingredience
alaska Tiramisu 100g; voda 120g 2x Rama Creamefine na šlehání piškoty káva s rumem
Postup přípravy
Alasku si promícháme v misce s vodou.
Ušleháme Ramu a přidáme Alasku.
Pak už jen skládáme vrstvy do formy.
Krásně drží tvar, lze již za hodinu vyklopit z formy a dozdobit.