(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Medovník
Potřebné ingredience
Těsto 450 g hladké mouky, 150 g cukru, 3 vejce, 4 polévkové lžíce medu, 1 čajové lžičky jedlé sody, 250g másla Krém: 1 salko (vaříme 90 minut na karamel), 300 g másla, moučná kaše (250 ml mléka, 2 pol. lžíce polohrubé mouky, 1 van. cukr, uvaříme na kaši, přidat 70 g tuku Omega), nechat vychladit Posyp: 1 rozdrobená placka medovníku a 50 g mletých oříšků (dávám lískové) Na potření: 100 ml vody, 100 ml rumu, 2 čajové lžičky cukru
Postup přípravy
Necháme si rozpustit tuk (dělám v mikrovlnce), přidáme med, cukr, vejce, mouku a sodu, vypracujeme těsto, které necháme asi tak 2 h odpočívat. Vyválíme tenké placky rovnou na pečícím papíru, vykrojíme požadovaný tvar. Při průměru 25 cm mi to vyšlo na 7 placek. Pečeme v předehřáté troubě 5 minut/190 stupňů (každý dle své trouby). Necháme vychladit.
Na krém vyšleháme máslo, salko, moučnou kaši, není už potřeba doslazovat.
Jednotlivé placky potíráme z obou stran, potřeme tenkou vrstvou krému a skládáme na sebe, krémem potřeme také vršek a boky medovníku.
Medovník obsypeme drobečky a můžeme dozdobit dle fantazie. Do ledničky dáme zabalený do sáčku.
Tento medovník je k jídlu už druhý den.
Na krém vyšleháme máslo, salko, moučnou kaši, není už potřeba doslazovat.
Jednotlivé placky potíráme z obou stran, potřeme tenkou vrstvou krému a skládáme na sebe, krémem potřeme také vršek a boky medovníku.
Medovník obsypeme drobečky a můžeme dozdobit dle fantazie. Do ledničky dáme zabalený do sáčku.
Tento medovník je k jídlu už druhý den.
jarní
další medovník
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé