(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Špaldovo žitný chleba bez hnětení

Potřebné ingredience
200 g špaldové mouky jemně mleté, 100 g celozrnné mouky žitné, 1 PL semínek (dávám slunečnici), 3 PL olivového oleje, 5g sušeného droždí, 250 ml vlažné vody, sůl
Postup přípravy
Mouku špaldovou jemně mletou kupuji v Albertu, celozrnnou žitnou ve zdravé výživě.
Mouku, droždí, vodu i sůl dáme do mísy, promícháme (dělám večer) opravdu stačí, žádné hnětení, ráno nahřeji troubu na max. a nechám nahřát i skleněnou misku i s víčkem. Do horné misky dáme těsto (to jsem 2x promíchala lžící), posypeme semínky a dáme cca na 30 minut péci, ale hlídat, jak kdo rád propečené.
Krásně vyběhne a chutná výborně. Jinak chlebík je to kapesní, ale aspoň se rychle sní.
Mouku, droždí, vodu i sůl dáme do mísy, promícháme (dělám večer) opravdu stačí, žádné hnětení, ráno nahřeji troubu na max. a nechám nahřát i skleněnou misku i s víčkem. Do horné misky dáme těsto (to jsem 2x promíchala lžící), posypeme semínky a dáme cca na 30 minut péci, ale hlídat, jak kdo rád propečené.
Krásně vyběhne a chutná výborně. Jinak chlebík je to kapesní, ale aspoň se rychle sní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bojulka
(upraveno)
28. 7. 2019, 11:52
Chleba vypadá žravě.Chci zkusit .Jen nevím kam patří ty 3 PL olivového oleje které jsou napsány v surovinách. Přidat hned do těsta? Poradí mi prosím někdo?
nahlásit
littlenail
(upraveno)
28. 7. 2019, 12:57
@Bojulka
Ano dejte do těsta
nahlásit
Bojulka
(upraveno)
28. 7. 2019, 18:17
@littlenail
Díky

nahlásit
littlenail
(upraveno)
28. 7. 2019, 20:44
@Bojulka
Tak snad se povede.
nahlásit
littlenail
(upraveno)
26. 2. 2013, 18:48
Dejte vědět jak to dopadlo, D.
nahlásit
šlaušek
(upraveno)
26. 2. 2013, 15:06
vypadá dobře,vyskouším
nahlásit