Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Citronové tyčinky

Citronové tyčinky

Potřebné ingredience

120 g polohrubé mouky, 120 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka, citr. kůra, citr. šťáva z ½ citronu, hl. mouka na vál poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek – smícháme a mícháme asi 15 min.

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto, necháme odložit, rozválíme na silnější plát, potřeme polevou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a pečeme15 min na 170 st. C.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

50 tmavé čokolády, 140 g hladké prosáté mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 100 g ml. vlašských ořechů 30 g cukr moučka čokoláda a lískové oříšky na ozdobu

Postup přípravy

Vychlazenou čokoládu nastrouháme a dáme do lednice. Smícháme mouku, máslo, žloutek, ořechy, ořechy a dáme vychladit, poté zpracujeme do těsta nastrouhanou čokoládu a nechaáme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky - s mandlemi

Vanilkové rohlíčky - s mandlemi

Potřebné ingredience

300 g prosáté hladké mouky, 50 cukr moučka, 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, 200 g másla moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze surovin připrávíme těsto, necháme vychladit, poté tvarujeme malé rohlíčky a pečeme 7 min na 180 st.C, teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké pečivo

Linecké pečivo

Potřebné ingredience

210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, rybízová marmeláda

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme kytičky (nebo cokoliv jiného – polovina s dírkou uvnitř) a pečeme asi 5 min na 175 st.C (v…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s boloňskou omáčkou

Těstoviny s boloňskou omáčkou

Potřebné ingredience

0,5 kg mletého masa, 2 plechovky rajčat (lepší krájená, jsou-li celá, nutno pokrájet), 2 protlaky, 2 cibule, 2 mrkve, bobkový list, vývar, sůl, pepř, strouhaný sýr, těstoviny

Postup přípravy

Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme na drobno, dáme na pánev a opečeme (já to dělám na sucho), přidáme rozmělněné mleté maso (nejlepší je hovězí), když je maso opečené, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Potřebné ingredience

listový špenát, bujón, stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek, smetana 33%, 3 vařená vejce

Postup přípravy

Uvařím ve vodě listový špenát (může být i mražený), přidám bujón, prolisovaný stroužek česneku, prolisovaný, ochutím solí a pepřem. Vařím 15 minut, rozmixuji, přidám smetanu,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z pečeného česneku

Polévka z pečeného česneku

Potřebné ingredience

25 stroužků česneku, olej, 1 brambora, vývar, máslo, smetana na šlehání (používám 33%), krutonky, sůl, pepř, tymián

Postup přípravy

Stroužky česneku necháme ve slupce, jenom je rozdělíme, nařízneme, dáme na plech, zakapeme olejem, přikryjeme alobalem a pečeme, max 30 min (pokud se zpeče je to na vyhození -…

Zobrazit více...

Kategorie