Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Žlutá čína (je možno z jakéhokoli masa)

Žlutá čína (je možno z jakéhokoli masa)

Potřebné ingredience

400 g vepřové kýty, 2 cibule, 1 lžička soli, 3 lžíce škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, malá lžička maggi, lžička worčestru, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky papriky, špetka pepře, 2 vejce

Postup přípravy

1.Vepřové maso nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi vajec, škrobu a všeho koření. Necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Alobalka trošku jinak

Alobalka trošku jinak

Potřebné ingredience

Vepřové maso, tavený sýr, pórek, anglická slanina, eidem, vejce, grilovací koření, olej, alobal

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, z obou stran posypeme gril. kořením a zakápneme olejem. Z alabalu si nastříháme tolik čtverců kolik máme masa, potřeme olejem a vložíme maso, na maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na moravance (4osoby)

Kotlety na moravance (4osoby)

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety (buď s kostí nebo bez), olej, Podravka - vegeta, plnotučná hořčice, strouhanka, 1 moravanka nebo podobný salát.

Postup přípravy

Vepřové kotlety si naklepeme a okořeníme vegetou, více než jsme zvyklí, nepřidáváme ani sůl, ani pepř, ani jiné koření. Potřeme z obou stran plnotučnou horčicí, obalíme ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÝ ZÁVITEK SE ZELÍM

VEPŘOVÝ ZÁVITEK SE ZELÍM

Potřebné ingredience

1 sáček,,vepřové šťávy KNORR",vegeta,4 plátky kýty nebo krkovičky,200g sterilovaného zelí/lepší je koupené/ cibule,pepř,sůl,100g šunky,olej,kmín

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme,posypeme vegetou,kmínem a opepříme.Zelí pokrájíme,přidáme orestovanou cibulku se šunkou na malinkaté kostičky a promícháme.Směs klademe na plátky masa a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DOUDLEBSKÁ SMĚS

DOUDLEBSKÁ SMĚS

Potřebné ingredience

600g vepřové kýty,3 stroužky česneku,sůl,pepř,ml.sl.paprika,olej,20g solamylu,250g sterilovaného leča,200g měkkého salámu,kečup

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opaprikujeme,opepříme,očesnekujeme,zakápneme olejem,zaprášíme solamylem,promícháme a nacháme uležet.Pak opečeme na oleji,přidáme scezené lečo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roštěnky mojí maminky

Roštěnky mojí maminky

Potřebné ingredience

Vepřové plátky nakrájené z kýty,plnotučná hořčice, kyselá okurka ,šunkový salám vcelku10dkg, 2 uvařená vajíčka na tvrdo, hladká mouka,sušené houby ,1 cibule ,olej nebo sádlo,sůl a pepř.

Postup přípravy

Nakrájíme si plátky s kýty.Pokud jsou silnější,tak je mírně naklepeme,osolíme a opepříme z obou stran.Na tuku si osmažíme cibuli a přidáme plátky masa,které taky opečeme z obou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s bramborovou kaší

Vepřové plátky s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

Vepřové plátky (kotleta,krkovice,kýta,plec,libový bok)plnotučné hořčice,hladká mouka,sůl,pepř,cibule,česnek,sádlo,worchestr a sojová omáčka

Postup přípravy

Vepřové plátky lehce naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme hořčicí.Takto připravené plátky obalíme v hladké mouce a zprutka opečeme na sádle.Opečené plátky vložíme na pečící plech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety se zeleninou

Zapečené kotlety se zeleninou

Potřebné ingredience

4 kotlety, zelenina - rajčata, papriky, cibule - všeho větší množství, sýr na strouhání

Postup přípravy

Kotlety posolíme a opepříme, vložíme do pekáčku. nakrájíme cibuli na plátky, rajčata na kolečka a papriku na proužky a vše nasypeme na připravené masíčko. Pečeme při střední…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno na černém pivě

Pečené koleno na černém pivě

Potřebné ingredience

černé pivo , vepř .koleno ,česnek ,cibule ,sůl

Postup přípravy

koleno omyjeme ,opálíme příp.chlupy ,lehce nařízneme ke kosti ,aby se lépe propeklo
nakrájíme asi 2-3 cibule podle velikosti a česnek na kostičky ,posypeme tím koleno , můžeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní bůček

Pikantní bůček

Potřebné ingredience

1 kg vepřového bůčku(bez kosti)
Směs: 6 stroužků česneku se solí(rozetřít), 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky(můžeme přidat dle chuti i chilli) kdo má rád pálivější, grilovací koření, několik kapek tabasca, 10 kapek woršestru.

Postup přípravy

Maso uvaříme do měkka a ještě horké potřeme ze všech stran směsí. Položíme na mísu a necháme vychladnout. Když maso ztuhne, tak ho dáme do alobalu, zabalíme a dáme do lednice.

Zobrazit více...

Kategorie