Medvědí tlapky
Potřebné ingredience
vepřové maso,šunka,cihla,žampiony v plechu,sojová omáčka,sůl a pepř
Postup přípravy
Maso já dávám vepř.kýtu naklepeme,osolíme,opepříme pokapeme sojovkou a zabalíme do masa šunku,cihlu a žampiony.Dobře zapárátkujem,aby cihla nevytekla a dáme smažit.(bud na…
kotletky v jednom hrnci
Potřebné ingredience
Kotlety,brambory,šlehačka,cibule,sůl,pepř-toť vše
Postup přípravy
Do většího hrnce nakrájíme na kolečka cibulku,na ní položíme naklepané kotletky--dle osob,na ně na kolečka pokráté brambory-taky dle osob,osolíme,opepříme a zalejeme šlehačkou,je…
alobalka
Potřebné ingredience
Ingredience:
4 plátky bravčového mäsa - vepřové,
4 trojuholníčky taveného syra,
4 vajcia - vejce,
soľ,
štipľavá paprika - pálivá paprika,
mleté čierne korenie,
grilovacie korenie
olej
Postup přípravy
Alobalka
Příprava:
Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, pokvapkáme trochu olejom a necháme odležať do druhého dňa.
Alobal potrieme olejom, položíme naň…
Vepřová krkovička se šťávou
Potřebné ingredience
krkovička
cibule
sádlo
sůl, pepř
česnek
jíška Knorr tmavá nebo mouka
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, opečeme na ní osolenou, opepřenou a stroužkem česneku potřenou krkovičku (nařízneme okraje a naklepeme). Opčeme z obou stran, podlijeme a dusíme.…
Zapečené kotlety se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové kotlety nebo jiné plátky masa, smetanu, brambory, sůl, pepř, kmín, trošku mléka, sádlo na vymazání
Postup přípravy
• Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
• Vymažeme si pekáč sádlem.
• Na dno pekáče dáme maso tak, aby plátky ležely vedle sebe.
• Potom klademe…
Žraločí ploutve
Potřebné ingredience
plátky vepřové kotlety,cibule ,hořčice (plnotučná),sůl,pepř,Kunovjanka,Eidam,smetana
Postup přípravy
Do pekáčku dáme trochu másla (olej),na drobno nakrájenou cibuli,plátky naklepeme,osolíme,opepříme a z obou stran potřeme hořčicí ,dáme do pekáčku a vložíme do trouby.Až hořčice na…
"Švejžužu"
Potřebné ingredience
vepřová kýta
2 žloutky
sádlo
glutasol
škrob
sůl
sojovka
pepř
hlávkové zelí
feferonky
bílé víno
ocet
zázvor
čínské houbičky
Postup přípravy
Maso, žloutky, škrob, sůl, glutasol, víno, sojovku a zázvor zamícháme dohromady v misce. 2 lžíce vína, sojovku, ocet, škrob a vodu nebo vývar smícháme = šťáva na zahuštění jídla. …
Kotlety ve šlehačce
Potřebné ingredience
brambory
kotlety
šlehačka
porek
sýr
sůl,pepř,sl.paprika, (chilli)
Postup přípravy
Na kolečka nakrájíme syrové brambory, dáme do pekáčku, na to naklepané, osolené, opepřené a opaprikované kotlety, můžeme dát porek, zase syrové brambory a zalijeme šlehačkou a…
Maso v mrkvi
Potřebné ingredience
vepřové maso (plec) mrkev máslo (sádlo) cibule citron sůl, pepř, cukr, kmín
Postup přípravy
Na tuku osmažíme cibuli, na ní maso, osolím, opepřím, okmínuji, dusím, podliju, když je maso skoro měkké, přidám na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím moukou ve vodě, dochutím…
JÁTRA NA CIBULCE
Potřebné ingredience
vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.
Postup přípravy
Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…