Bezlepkové piškoty
Potřebné ingredience
4žloutky,4bílky,150g jemného moučkového cukru,6lžic vlažné vody,150g mouky-Jizerka,50g solamyli,1/2 kypřicího prášku.
Postup přípravy
Bílky ušleháme zvlášť a necháme zatím stát.Do mísy dáme žloutky s cukrem a vl.vodou-Mícháme do pěny,pak si navážíme mouku a solamyl přidáme kypřicí prášek a pomal sypeme do vajec…
Bezlepková bábovka vynikající
Potřebné ingredience
4 vanilkové pudingy (místo mouky), půl sklenky oleje, taktéž cukru, 4-6 vajíček -
Postup přípravy
udělat sníh z bílků, žloutky s cukrem a do toho další přísady nakonec sníh z bílků. Zkoušela jsem také zjednodušeně ušlehat celá vejce a doto přidávat ostatní ingredience a vyšlo…
Bzl Štramberské uši
Potřebné ingredience
0.5kg bzl mouky já dělala z Jizerky -250g moučkového cukru -20dkg medu -4 vejce - 2 lžičky guarové gumy -1 prášek do pečiva - a koření - kávová lžička mletého anýzu (nemusí být) - kávová lžička mletého nového koření - kávová lžička umletého hřebíčku (taky nemusí být) a 2 kávové lžičky mletého badyánu. Badyán určitě použít, ostatní lze nahradit perníkovým kořením asi 2 lžičky
Postup přípravy
Všechno smíchat a dát na 24 hodin do ledničky.
Pak rozválet na tenké plátky, vykrojit kolečka o průměru asi 8cm),dát upéct a ještě teplé se musí zformovat do tvaru uší (já…
Bzl piškotový dortík
Potřebné ingredience
6 polévkových lžic bzl mouky ( 3 Jizerka, 3 Schar Mix C) 6PL cukru krupice, krystal - 6PL mléka 1PL oleje 1/2 prášku do pečiva - 3 vejce - ovoce dle chuti aneb co je doma potřeba zužitkovat :o)) -želatina - tady Oetker dortové želé čiré Krém - 1/2másla, cukr dle chuti , puding, mléko
Postup přípravy
Vyšleháme bílky s troškou cukru, v další míse utřeme cukr se žloutky, přidáme, mléko, prášek do pečiva, mouku, olej a mléko. Vše důkladně zamícháme a zlehka zašleháme sníh z bílků…
KYNUTÁ PLETENÁ VÁNOČKA - BEZLEPKOVÁ
Potřebné ingredience
Pekla jsem poprvé :-)Udělaná z olejového kynutého těsta, které mám v receptech :-) Přidala jsem více cukru, rozinky...podle receptu se má ještě přidat šťáva z půlky citronu. Nedávala jsem ...nesmím citrusy :-( Těsto jsem nechala kynout v pekárně asi 25 min a pak s ním tvořila. Dobře se s ním pracuje, nelepí... Za chvilku byla vánočka spletená...
Postup přípravy
Nechala jsem kynout v troubě na 40 st a pak pekla asi 25-30 min na 170 st. Vánočka se měla péct hodinu ve formě / podle původního receptu /, ale po 25 min mi začala tmavnout, tak…
Bezlepkové jahodové knedlíky (bez droždí)
Potřebné ingredience
2 měkké tvarohy, 1vejce, 130g bezlepkové krupice (já použila kukuřičnou), 150g bezlepkové mouky Mantler (já dala Jizerku - ale o trochu víc než 150g), špetka soli
Postup přípravy
Tvaroh, vejce, sůl, bezlepkovou krupici a mouku zpracujeme ve vláčné těsto. Z těsta utrvoříme válečky a na bezlepkovou moukou psypaném vále odkrajujeme kousky. Do těsta zabalíme…
Bezlepková piškotová roláda
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic mouky Jizerka, 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme nejdřív bílky, postupně přidáváme cukr, až je z toho pevný sníh, pak postupně zašleháme žloutky. Po zašlehání žloutků opatrně vmícháme…
BZl svatební koláčky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g Jizerky, 35 g cukru krupice, 10 g droždí či 1/4 sáčku sušených kvasnic, 30 g másla či oleje, 3 g soli, 1 vejce, 100 ml vody. Nádivka: tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutek, citrónová kůra Na vrch: povidla a žmolenka - třetina másla, třetina cukru krupice a třetina mouky- já dala rýžové polohrubé.
Postup přípravy
vše smícháme, vytvarujeme placku, naplníme, pak uzavřeme rohy a vytvarujeme kuličku, kterou na plechu zloštíme, dáme spojem nahoru na nějž dáme povidlo a necháme vykynout. Já…
BEZLEPKOVÉ SLANÉ OLEJOVÉ TĚSTO - SUPR!!!
Potřebné ingredience
Napadlo mě, že olejové kynuté těsto, které mám v receptech udělám na slaný způsob a povedlo se. Dejte jen lžíci cukru a více soli asi 2 malé lžičky.Nenechávejte těsto nakynout, jen jsem nechala 15 min odpočinout. Když budete těsto brát z pekárny, tak se bude o trošku více lepit než těsto sladké, ale je třeba jen více pomoučit ruce. Udělala jsem pečivo ve tvaru preclíku a pletýnky, potřela bílkem a nechala až nyní pořádně nakynout. Pekla jsem na 180 st. Jsou výborné, nadýchané a chutnají tak trošku jako loupáky...příjemná změna....tak at se povedou !!!
Bezlepkový kynutý houskový knedlík z mikrovlnky
Potřebné ingredience
200g Jizerky, 2dcl vlažného mléka, 1 bezlepkový rohlík, 1 vejce, 10g droždí, troška cukru, sůl a lžíce oleje
Postup přípravy
Do misky dáte mléko, malinko ohřejete v mikrovlnce, pak dáte všechny ostatní suroviny a minutku zamícháte elektickým hnětačem. Těsto vložíte do silikonové formy a necháte půl…