Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
HRNÍČKOVÁ BÁBOVKA S KOKOSOVÝM PUDINKEM-RYCHLÁ A SNADNÁ PŘÍPRAVA

HRNÍČKOVÁ BÁBOVKA S KOKOSOVÝM PUDINKEM-RYCHLÁ A SNADNÁ…

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kokosového pudinku, ½ hrnku strouhaného kokosu, 1 sáček kypřícího prášku na pečení, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ -¾ hrnku jemného krystalového cukru, ½ hrnku slunečnicového oleje, 3 celá vejce, 1 polévkovou lžící kakaa.

Postup přípravy

Pro milovníky kokosových moučníků je hrníčkový recept na voňavou bábovku rychle dostupná varianta pečení s kokosem.

Postup:
V míse promícháme všechny suché ingredience…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PESTRÁ ROLÁDA SE SMETANOVOU NÁPLNÍ S MASCARPONE

PESTRÁ ROLÁDA SE SMETANOVOU NÁPLNÍ S MASCARPONE

Potřebné ingredience

Suroviny na korpus: 4 celá vejce, 150 g krystalového cukru, 150 g hladké mouky, 1 PL práškového kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva. Suroviny na náplň: 250 g mascarpone, 2 PL moučkového cukru, 250 g smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače do šlehačky.

Postup přípravy

Barevná roláda se vzorečkem, připomínající pestrou srst některých zvířátek, se sama nabízí třeba pro dětskou párty.

Postup-náplň:
Nejdříve v misce zvlášť rozmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÉ KOSTKY SE SNĚHEM A JABLEČNÝM PYRÉ-VÝTEČNÉ

LINECKÉ KOSTKY SE SNĚHEM A JABLEČNÝM PYRÉ-VÝTEČNÉ

Potřebné ingredience

Suroviny na linecký korpus: 500 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 125 g másla, 4 žloutky, 200 g zakysané smetany, 10 g kypřícího prášku do pečiva, sůl. Suroviny na jablečné pyré: 1200 g oloupaných a nastrouhaných jablek bez jádřinců, 40 g cukru, 2 PL strouhanky. pár kapek citronové šťávy. Suroviny na sněhovou náplň: 4 bílky, 65 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, sůl.

Postup přípravy

Chuťovou harmonii i měkkost upečeného plátu s vrstvou jablečného pyré a sněhu spolehlivě zajistí důkladné zaležení tohoto lineckého koláčku.

Postup-linecké těsto:

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
MĚKKÉ KYNUTÉ LÍVANEČKY  SE ŠLEHAČKOU A JAHODAMI - HRNÍČKOVÝ RECEPT

MĚKKÉ KYNUTÉ LÍVANEČKY SE ŠLEHAČKOU A JAHODAMI -…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 1 vrchovatý čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, 1 plný hrnek vlažného mléka, 1 celé vejce, 1 PL krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 PL slunečnicového oleje, 1-2 lžička rumu (nemusí být), 20 g čerstvých kvasnic (půl kostky). malá špetka soli.

Postup přípravy

K lívanečkům se hodí jakýkoliv džem, marmeláda, povidla, výborné jsou se šlehačkou, zakysanou smetanou, nutelou, sladkým tvarohovým krémem, sezónním čerstvým i kompotovaným ovocem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM

PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.

Postup přípravy

Výhoda tohoto italského receptu spočívá v tom, že suroviny do parmezánových misek (košíčků), je možné zvolit dle vlastní volby, fantazie a surovin, které jsou k dispozici i doma. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

BEZVAJEČNÉ NOKY-VELMI RYCHLE A JEDNODUŠE PŘIPRAVENÉ

Potřebné ingredience

Porce na 1 osobu: 100 ml vody, 100 g hladké mouky, špetka soli, tenký plátek másla nebo trochu oleje na omaštění hotových noků (tuk ale přidávat nemusíme, záleží na tom, k čemu nočky budeme podávat).

Postup přípravy

U těchto nenáročných nočků je především výhodná blesková příprava a minimum ingrediencí. Velmi dobře se uplatní jako příloha teplé, vlažné i studené při nespočetných variantách…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÝ KAKAOVÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

VLÁČNÝ KAKAOVÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na korpus: 175 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá malá lžička kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku, 75 g moučkového cukru, 2 vejce, ½ hrnku vlažné vody, ½ hrnku slunečnicového oleje. Suroviny na smetanovou náplň: 1 kelímek bílé smetany na šlehání, 1 kelímek pařížské šlehačky, 2 sáčky želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky (nemusí být, želatinový ztužovač šlehačku dosladí). Suroviny na máslový krém: 125 g másla, 1 PL moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 PL rumu, 2 deci mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného korpusu.

Postup přípravy

Nízký upečený kakaový korpus a na něm dvě vrstvy smetanové náplně-do rána zaležené a vychlazené v ledničce. To všechno dohromady je pak náramně osvěžující a vláčná pochoutka.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU

PLNĚNÁ ZAPÉKANÁ RAJČÁTKA S RÝŽÍ A BAZALKOU

Potřebné ingredience

Suroviny: Rajská jablíčka-podle počtu porcí. Suroviny na náplň: 1-2 polévkové lžíce velkozrnné rýže určené na saláty (1-2 PL rýže do jednoho rajčete), olej, sůl, 1 stroužek česneku, petržel, bazalka. Suroviny-šťáva na podlití: 1 deci rajské šťávy, ½ deci vody, pár kapek oleje, sůl.

Postup přípravy

Rajčátka naplněná rýží a zapečená v troubě nejvíc chutnají, když jsou trochu zaležená a výborná jsou zastudena. Dají se konzumovat nejen jako příloha k hlavnímu chodu, ale i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OSVĚŽUJÍCÍ JABLEČNÉ KOSTKY S JOGURTEM

OSVĚŽUJÍCÍ JABLEČNÉ KOSTKY S JOGURTEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 75 g hladké mouky, 75 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva,1 kg oloupaných a na kostičky nakrájených jablek, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 250 g bílého nebo meruňkového jogurtu. Ostatní suroviny: 2-3 PL meruňkového džemu, 1 PL vody, šťávu z půlky citronu, 2 jablka na ozdobu těsta, plátky mandlí.

Postup přípravy

Díky jablíčkům a jogurtu je moučník velmi vláčný a osvěžující zejména v letním období, když je vychlazený z ledničky.

Postup:
V mixéru nejdříve na jemno rozmixujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA

DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA

Potřebné ingredience

Suroviny na drobenkové těsto: 400 g hladké mouky (nebo půl na půl s polohrubou moukou), 150 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g másla, 2 celá vejce, 1 PL mléka. Suroviny na jahodové pyré: 500 g na kostičky rozkrájených jahod, 100 g krystalového cukru, 2 PL citronové šťávy.

Postup přípravy

Pokud si předem připravíme jahodové pyré, pak už celá další příprava koláče je skutečně velmi rychlá – stejně tak rychle je i snězený.

Postup-jahodové pyré:
Jahody s…

Zobrazit více...

Kategorie