Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-nutellový cheescake

Tvarohovo-nutellový cheescake

Potřebné ingredience

120 g máslových sušenek , mohou být i čokoládové, 2-3 polévkové lžíce kakaového prášku ( lze vynechat ), 100 g měkkého másla a 1 lžíce másla, 700-800 g jemného tvarohu, 5 vajec, 1 / 2 šálku krystalového cukru, 200 g mascarpone, 1-2 lžičky vanilkového extraktu ( může být i vanilkový cukr), 2 lžíce vanilkového pudinku, 350-400 g Nutelly, 50 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu . Pak přidáme máslo ( 100 g ) a vymícháme . Můžeme přidat i kakao ( záleží , jaké jsme přidali sušenky ( bledé nebo tmavé ) a také záleží…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Briošky s čokoládou

Briošky s čokoládou

Potřebné ingredience

600 g polohrubé mouky, 250 ml teplého mléka, 20 g čerstvého droždí, 90 g cukru, 90 g měkkého másla, 2 vejce, vanilková esence nebo vanilkový cukr, 1 žloutek + trochu mléka na potření, čokoládová náplň nebo Nutella

Postup přípravy

Připravíme si kvásek (mléko, kvasnice a cukr). Necháme nakynout , pak přidáme vejce , mouku , máslo , vanilkové aroma nebo vanilkový cukr a uhněteme těsto . Těsto necháme pořádně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ranní rosa

Ranní rosa

Potřebné ingredience

Toto je množství na malý plech, na velký je třeba dvojnásobná dávka!! 200g margarínu nebo másla 150 g cukru 3 vejce 2 šálky polohrubé mouky ( 300g ) 250ml zakysané smetany 3 lžíce mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 200 g tvarohu ( na míčky ) 3 lžíce cukru ( na míčky ) 1 žloutek ( na míčky ) 5-6 polévkových lžic kokosové moučky ( na míčky ) 2 šálky mléka ( na krém ) 1 vejce ( na krém ) 150 g cukru ( na krém ) 3 lžíce hladké mouky ( na krém ) 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kuličky do těsta (Smícháme tvaroh, cukr, žloutek a kokosovou moučku. Těsto by mělo být tuhé aby šly tvarovat maličké kuličky.

Kuličky by měly být ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí flíčky se slaninkou a zelíčkem :)

Domácí flíčky se slaninkou a zelíčkem :)

Potřebné ingredience

1 menší hlávkové zelí, anglickou slaninu (dávám na 1poměr zelí něco přes půlku množství slaniny), olej, sůl, pepř. Na fleky: hrubou mouku, vejce, krapet vody (dělám od oka)

Postup přípravy

Zelí si nakrouháme, slaninu nakrájíme.
Slaninu dáme na wok a necháme vyškvařit tuk, je-li ho dost tak přidáme zelí (nebojte za chvíli ubude na objemu) jestli ne tak přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

Potřebné ingredience

VÝVAR: 1 slepice, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 1 cibule ,celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl CELESTÝNSKÉ NUDLE: 2 vejce 250 ml mléka 150 g polohrubé mouky sůl hrst petrželky olej

Postup přípravy

Očištěnou slepici, zeleninu a koření vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme vzniklou pěnu, a vývar táhneme – na mírném plameni necháme jen…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněný hermelín s pivní omáčkou

Plněný hermelín s pivní omáčkou

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 hermelíny 400 g čerstvých žampiónů 6 lžic mletých vlašských ořechů hrst petrželky 1 malá cibule sůl 1 lžíce másla olej na smažení Na obalení: hladká mouka rozšlehané vejce strouhanka Pivní omáčka: 1 lžíce másla 1 dcl světlého piva 1 lžíce kudrnky vydlabaná hmota z hermelínů

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po burgundsku

Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po…

Potřebné ingredience

800g předního prorostlého hovězího 2 mrkve 1 cibuli tymián a bobkový list lžíci mouky půl litru burgundského (v Chile se snažím alespoň o Pinot Noir) půl litru vody kostku bujónu sůl a pepř 2 stroužky česneku 125 plátků slaniny hrst žampionů 1 kg brambor bobkový list máslo, olivový olej muškátový oříšek Nádobí: hliněnou nebo litinovou nádobu s víkem, hrnec

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostičky, nakrájejte též mrkev a cibuli. V hrnci (nebo přímo v litinové nádobě, pokud je možné dát ji na vařič), nechte zavřít maso, pak přidejte mrkev, cibuli,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík na švestkové omáčce

Králík na švestkové omáčce

Potřebné ingredience

králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl

Postup přípravy

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Třeboňské kapří hranolky

Třeboňské kapří hranolky

Potřebné ingredience

1 kuchyňsky upravený kapr marináda: 4 stroužky česneku 40 g sójové omáčky 1 lžička mleté sladké papriky 2 lžičky mletého zázvoru 2 lžičky mletého kmínu 2 lžičky soli 100 g hladké mouky 60 g solamylu 1 vrchovatá lžíce sladké papriky olej na smažení (asi 200 ml)

Postup přípravy

Kapra naporcujeme a vykostíme (viz poznámka). Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Selský hrnec

Selský hrnec

Potřebné ingredience

40 dkg vepřového masa, 3 větší brambory, 1 větší cibule, 1 červená paprika, 5 stroužků česneku, 1 rovná lžíce červené papriky, 1 rovná lžíce gulášového koření, sůl, pepř, drcený kmín, jíška Knorr, maggi, 3 lžíce kečupu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kousky asi 1×1 cm /můžeme použít i mleté vepřové maso/
a na oleji ho zprudka osmažíme.
Přidáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a…

Zobrazit více...

Kategorie