Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 9 návštěvníků)

Ekzém u batolete

0.0
Ekzém u batolete

Postup

Od 4. měsíce jsem u našeho syna bojovala s atopickým ekzémem na zápěstích, pak i v ohybech na loktech, pod koleny a na stehnech. Měl červený, v noci a ráno silně svědivý ekzém. Zkoušeli jsme všechny možné rady od klasických lékařů (nepomohlo nic, rady na vynechávání alergenů ze stravy byly k ničemu, následkem je, že syn nejí skoro žádné ovoce, zeleninu, jogurty, mléko, pečivo atd. Vše teď horko těžko doháníme, mandarinky asi nevezme do pusy nikdy...), tak i rady od alternativních odborníků. Nikdo mi ale neřekl, jak zázračnou moc má RYBÍ TUK! Začali jsme ve 2,8 letech dávat Vitamarin od firmy Energy (naučil se bobulky kousat) a po měsíci se dostavil výsledek, kdy teď nemá skoro žádné pupínky, neškrabe se, ani mu nečervenají inkriminovaná místa. Možná by měl stejný výsledek i rybí tuk z lékárny, ale ten jsme nezkoušeli. Takže držím palce, věřím, že Vám také pomůže.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

PeFil 27. 1. 2013, 19:31
Také u dcerky bojujeme již několik let s atopickým exémem. Kožní lékařka nám neuměla napsat nic jiného než kortikoidní mastičku a tak jsme začali zkoušet všechno možné. Kamarádka nám poradila, že tyto exémy chtějí stále promašťovat. Nám pomáhá obyčejná modrá indulóna. Musí to být opravdu ta modrá, jiný druh nezabírá. Jak vidíme pár pupínků nebo rudnoucí místečka okamžitě začneme mazat a do týdne je kůžička zase v pořádku. Nedržíme žádnou dietu, dcera jí úplně vše. Indulóna je levná a dostupná. Doporučuji zkusit, nám opravdu zabírá. Nejvíce se nám exém objevuje v zimě. Vysledovali jsme, že sluníčko a vůbec letní období exemu neprospívá. A tak v zimním období, kdy je málo sluníčka, dětem občas koupím B komplex a exém máme minimálně. Určitě to má souvislost. Dokonce už ani tak často nepromašťujeme jako dřív. Jen když se exém objeví.
mbudikova 4. 2. 2013, 19:17
@PeFil Dík za komentář a typ :-) Modrou indulonu velice dobře známe a používáme. Někdy se, bohužel pro nás, jedná o nějaký jiný ekzém, který indulona nezvládala, proto jsem hledala i něco vnitřního... A diety už teď taky žádné nedržíme.
marvonka 22. 1. 2013, 1:23
Malá má také ekzém ale držíme ho na uzdě díky jednomu krému se včelím voskem od Naturalisu.Jinak jsem se o vit D taky dočetla takže jsem občas potřela bolavé místo vigantolem co nám zbyl. :) Jinak pro nás je špatná čokoláda :(
mbudikova 4. 2. 2013, 19:18
@marvonka Děkuji za typ. zkusím ten vigantol, je pravda, že je to přímý zásah vitamínu D na postižené místo. Čokoláda nám oběma snad nevadí, nějak jsem to nepocítila.
ivernero 18. 1. 2013, 22:35
Zrovna řeším něco podobného u našich dvojčat 14 měsíců starých. Děkuji za radu, vyzkouším, pak dám vědět :) Iveta
funnyxp 18. 1. 2013, 20:09
taky máme veliky problém s ekzémem, zabrala nám konopná mast(pouze v té akutní fázi), četla jste tam v návodu u Vámi doporučovaného výrobku, že to není vhodné pro děti do 3 let? je nějaká alternativa pro děti?
mbudikova 27. 3. 2013, 20:02
@funnyxp ...
mbudikova 4. 2. 2013, 19:15
@funnyxp Dobrý den,promiňte, že odpovídám až za tak dlouhou dobu. Děti do 3 let a těhotné ženy se nesmí jakýmkoli způsobem testovat, zatěžovat atd.,proto je to uvedeno i na přírodních preparátech. Lukášek to jedl cca od 2,5 roku,naučil se bobulky kousat. Jistě jste viděla složení, je to jen rybí tuk a konzervant a žele (kapsle), švagrová je lékárnice, složení viděla, bere to také a její rodina jakbysmet. Nebála bych se toho složení, spíš té aplikace (ale bobulka se může rozmáčknout a obsah vylít na lžičku)
Verča164 14. 1. 2013, 22:23
žienky, aj my s tým bojujeme, teda zabojovali sme a máme super výsledky. Fakt, diéty sú na prd... my sme sa dali na zelený jačmeň, malý ho berie vnútorne aj zvonka (robíme jednoduchú masku jačmeň+oliv.olej). A kúpeme iba v slanej vode, je jedno aká, akákoľvek soľ je super a potom namazať najlepšie konopnou masťou, ale pomáha aj olivový olej. Hodne zdaru, dá sa z toho dostať, mlj drobec je dôkazom držím palce! (Y)
P.A.V.L.A 14. 1. 2013, 21:08
Díky za doporučení. :-)
jabur 14. 1. 2013, 15:23
Brácha měl taky ošklivý ekzém, když byl malinký. Tehdy nám doktor poradil koupání v otrubách. A pomáhalo to- jen ty otruby se tehdy skoro nadaly sehnat.
draspol 8. 1. 2013, 20:56
Dík za tip, vyzkouším, Trápí se s ekzémem dva z ze tří mých synů, naštěstí jen lehce malé fleky po těle, ale i tak je to otrava. Nejstaršíá to má z ovoce, čokolády a sladkých nápojů, ale i z citronu, když ho dám do čaje. A maličký zatím netuším, pozoruju, ach jo.
pacholda 8. 1. 2013, 20:03
Martino,¨ mohla bych poprosit o odkaz. Děkuji Monika
mbudikova 4. 2. 2013, 19:27
@pacholda odkaz:www.energy.cz a pak si vyhledáte svoje město.
Robodrak 8. 1. 2013, 20:41
Kuželinda 8. 1. 2013, 19:38
nedala by jste přímo fotečku těch vitaminu? Myslíte že je nutné je kousat?
mbudikova 4. 2. 2013, 19:32
@Kuželinda Omlouvám se, že neodpovídám...Není nutné je kousat, určitě ne, jen můj malý syn to jinak neuměl, já je nekoušu. Fotku bohužel neumím poslat do diskuze tak leda na email...nebo přímo nawww.energy.cz Je to bílá doza se žlutou etiketou.
TanjaFo 8. 1. 2013, 18:12
U nás stejný problém, malá dnes odmítá ovoce i zeleninu. ?Manadarinky bych neřešila, ale nejí jablíčka, střešně atd. Já hodně dávala i b-komplex. Díky za radu (L)
jidav 9. 1. 2013, 11:33
@TanjaFo střešně? :^)
Nadys 14. 1. 2013, 15:32
@jidav (H)jsem sice z jiného koutu Moravy ,ale "střešně"jakože -třešně- se tady říká běžně (F)
martinafe 8. 1. 2013, 17:57
To je bezva, dcerka měla taky.. ale asi nějakou lehkou formou, i když vypadal hrozně, u nás to byl obličej, a trvalo to cca měsíc a půl.. nám taky vyloučily téměř veškerou stravu a taky nám zakázali pobyt na sluníčku(bylo to v červnu).. a věřte nebo ne, nám se to zahojilo právě na sluníčku.. tak držím palečky at už se vám to nevrátí a nepotřebujete takové rady jako jste tu sama vložila. a přeji pokud možno všem at nikdy tohle neprožují a mají děti zdravé!!!

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie