Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 70 návštěvníků)

Dieta - týden po týdnu - nepočítáte kalorie :-)) !! - doplněno

0.0
Dieta - týden po týdnu - nepočítáte kalorie :-)) !! - doplněno

Postup

Milé maminky, napadlo mě podělit se s vámi o dietu vypracovanou odborníky v poradně snižování nadváhy. Tato dietka je určena pro vyšší nadváhu (nad BMI 30), nejde při ní o razantní úbytek váhy, ale o pozvolné hubnutí a hlavně změnu stravovacích návyků. Nehladovíte! Tato dieta se mění, první týden je prý "nejtvrdší", aby se nastartoval metabolismus.

Důležité je vypít alespoň 2 litry vody denně, povolená je 1 káva, jako tuk 2 lžíce olivového oleje denně. Při hladu je možné dojídat se syrovou zeleninou, popř. zel. vývarem.

Nutriční doporučení:
ZELENINA NEOMEZENĚ: celer, zelené lusky bez fazolek, mangold,lilky,řeřicha,brokolice,cuketa,patizon,cibule,zelí,květák,žampiony,čekankové puky,chřest,špěnát,hlávkový salát,vodnice,okurka,paprika,bílá ředkev,rajčata,sojové klíčky.
ZELENINA OMEZENĚ (200g nebo 2x týdně): artyčok,růžičková kapusta,kukuřice, pórek, lusky s fazolkami,zelený hrášek,červená řepa,mrkev.
MASO POVOLENÉ: libové telecí,kuře a krůta bez kůže,hovězí,králík,zajíc,křepelčí a koňské maso, ryby - okoun,štika,treska,pstruh.
MASO NEPOVOLENÉ: vepřové,skopové,slanina,uzeniny, mas. konzervy, ryby - losos,sardinky,kapr,makrela.
OVOCE NEOMEZENĚ: meruňky, kiwi,třešně,blumy,jahody,mandarinky,jablka,meloun,ananas.
OVOCE OMEZENĚ (200g nebo 2x týdně): datle, banány, hroznové víno,avokádo,olivy,kokos,sušené ovoce.

DIETA - TÝDEN PRVNÍ

Snídaně : hrnek čaje, obilninového nápoje (Caro, Vitakáva..) možno s netučným mlékem
2 plátky žitného chleba s netučným tvarohem, 20% sýrem,šunkou (vždy jen plátek)

Přesnídávka: čerstvá ovocná šťáva nebo 1-2 ks ovoce: 2 meruňky, miska třešní, 3 švestky, miska jahod,2 mandarinky,1 jablko,1 broskev,2 plátky melounu, 2 plátky ananasu, 1 pomeranč, 1 hruška, 1 grep.

Oběd: vařená zelenina, popř. pečená v troubě nebo opečená na pánvi (olivový olej) + bílé maso, občas červené maso (150g) nebo libová ryba (200g)
Půl hodiny po obědě zakysaný mléčný výrobek (kolem 1,5% tuku) se dvěma lžícemi vlákniny.

Svačina: čerstvá ovocná šťáva nebo 1-2 ks ovoce.

Večeře: vařená zelenina nebo salát (zelenina středozemního typu), zeleninová polévka nebo pyré + libová ryba nebo maso z krůty či kuřete bez kůže nebo vejce natvrdo, omeleta nebo míchaná vajíčka (3-4 žloutky týdně, bílky bez omezení) nebo nízkotučný tvaroh nebo 2-3 plátky z krůty nebo 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťáve a 3 krabí tyčinky.
Půl hodiny po večeři zakysaný mléčný výrobek (kolem 1,5% tuku) se dvěma lžícemi vlákniny

DIETA - TÝDEN DRUHÝ

Po prvním týdnu mám dole 0,7 kg čistého tuku, dle lékařky ideální úbytek, i když jsem doufala ve větší :-)

Stejný jako týden první, ale vloží se dva "ananasové" dny. Pozor! ty dva dny nesmí jít za sebou, takže zvolíte třeba po+čt nebo čt+ne...Slouží k pročištění a detoxikaci organismu a k odvedení přebytečné vody z těla - něco na celulitidu :-)) Tyto dny jsou hladovější, je možné se libovolně dojídat syrovou zeleninou.

ANANASOVÝ DEN:

Snídaně: čaj, káva s nízkotučným mlékem nebo nízkotučený jogurt, 2 plátky žitného chleba (tvaroh,sýr,šunka...), čerstvě vymačkaná šťáva z pomeranče nebo 1 pomeranč.

Přesnídávka: 1 plátek ananasu nebo šťáva z něho

Oběd: 3-4 plátky ananasu, maso z kuřete pečené na plechu s 3 plátky ananasu

Svačina: 2 plátky ananasu nebo šťávy z něho, jogurt nízkotučný nebo podmáslí nebo kefír s dvěma lžícemi vlákniny

Večeře: 2-3 plátky ananasu nebo šťávy, vejce natvrdo nebo omeleta (dva bílky a žloutek)


Hubňulky, za tři týdny jsou dole 4 kg. Vzhledem k tomu, že budu pomalu celé léto na chalupě jsme se domluvili na následujícím: snídaně a přesnídávka zachováno, oběd 1/2 porce běžného jídla, svačina zachována, večeře zelenina, popř. 1/3 porce lehkého jídla + zelenina. Vše ostatní zůstává. Pokud se toto osvědčí, už při tom zůstanu, pokud ne, dieta se upraví. Jinak platí záchovávat ananasové dny, stačí 1x týdně.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie