Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 199 návštěvníků)

♥ღ OBRÁCENÝ KOLÁČ S JABLKY A KARAMELOVÝM KRÉMEM-ღ♥ - bez vážení

0.0
♥ღ OBRÁCENÝ KOLÁČ S JABLKY A KARAMELOVÝM KRÉMEM-ღ♥ - bez vážení

Potřebné ingredience

potřebujeme: pečící papír a nejlépe 2 plechy , 6 jablek(může být i trochu víc) těsto:2 vejce,2 hrnky pol.mouky,1 hrnek cukru,1 hrnek mléka,1 prdopeč,4 lžíce oleje krém:1 máslo,1 zahuštěné mléko-Salko karamelové ♣UŽ KOUPÍTE KARAMELOVÉ ♣ kakao nebo čokoláda

Postup přípravy

Postup:
Na plech dáme pečící papír,na něj nastrouháme oloupaná jablka,nalejeme těsto a upečeme.
Po upečení překlopíme(nejlépe z plechu na plech) a opatrně sundáme papír.
Z másla a salka uděláme krém.Po vychladnutí koláče rozetřeme krém navrch a posypeme kakaem(nebo čokoládou).

A NEŽ SE NADĚJETE,KOLÁČ JE SEŽRANEJ.

potřebujeme: pečící papír a nejlépe 2 plechy

4 jablka(může být i trochu víc)

těsto:2 vejce,2 hrnky pol.mouky,1 hrnek cukru,1 hrnek mléka,1 prdopeč,4 lžíce oleje

krém:1 máslo,1 zahuštěné mléko-Salko zkaramelizované(necháme 2,5 hod.vařit)
kakao nebo čokoláda

Na plech dáme pečící papír,na něj nastrouháme oloupaná jablka.

těsto:2 vejce,2 hrnky pol.mouky,1 hrnek cukru,1 hrnek mléka,1 prdopeč,4 lžíce oleje-dáme do mísy a důkladně promícháme

Těsto nalejeme na plech a pečeme při 160 stupních cca 1/2 hodiny.

Z másla a zkaramelizovaného Salka umícháme krém.

Upečený koláč vyndáme z trouby a překlopíme na další plech.

Sundáme opatrně papír a necháme vystydnout.Pak potřeme krémem a posypeme čokoládou nebo kakaem.

a mňaminka je hotová.Dáme do lednice,aby krém ztuhnul.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vendelinek 22. 1. 2011, 15:34
Dobry den Mirko, super buchta (clamp) :-) (clamp) :-) Zůstala mi doma po Vánocích nezdělaná salka už přesně vím co s nima udělam. Dneska jsem vyzkousela tuhle mnaminu a urcite udelam brzy dalsi. snadne a vyborne (Y) (Y) (Y) (Y)
trala 21. 1. 2011, 22:35
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
alik7 20. 1. 2011, 14:26
Vypadá to dobře (zajic) určitě vyzkouším :-)
Aťa-K. 20. 1. 2011, 14:22
(Y) (Y)Musím potvrdit (Y) (Y)je to vynikající
sluníčko77 16. 1. 2011, 14:31
(Y) (clamp) mnam...musím vyzkoušet..
chalupnicka 16. 1. 2011, 6:33
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Babicka111 14. 1. 2011, 13:13
mě jen zajímá,nejde upéct koláč tak,že normálně na těsto dátě jablka?já třeba pečící papír vůbec nepoužívám tak mě zajímá ten smysl toho to péct tak jak vy píšete. (F)
Ilonáček 14. 1. 2011, 13:49
@Babicka111 Dobrý den Radko, já jej peču taky takhle, ale nedávám krém , jen ozdobím hodně šlehačkou a nastrouhám čokoládu a myslím si, že ten fígl spočívá v tom, že když dáte jablka nahoru, tak budou opečená, ale když jsou dole a zalitá těstem, tak se krásně rozpečou a je z nich dalo by se říci něco jako marmeláda, želé apod. Ale je to buchta velice rychlá a moc dobrá. Doufám, že se nikdo nebude zlobit, že jsem odpověděla. Dobrou chuť (hello) (hello) (hello)
LuckaŠ 26. 1. 2011, 14:10
@Ilonáček Taky dělám bez krému, jen s čoko polevou (F)
liberečanda 19. 1. 2011, 8:42
@Ilonáček I tak,já to zase ještě nezkoušela se šlehačkou. :-$Určitě krém vyzkoušejte. (zajic)
liberečanda 14. 1. 2011, 13:45
@Babicka111 Asi proto,že když nastrouháte jablka,pak dáte těsto,tak jablka po upečení zůstanou dole,když se to pak překlopí a namaže krémem,tak chuť (kyselost) jablek se doplňuje s chutí toho sladkého krému.Když byste dala jablka na těsto a dala péct,jablka se do těsta,jak by nabývalo,vnořili a ta chuť by se v tom upečeném těstě ztratila.Takže asi z tohoto důvodu. (K)
honpaj 14. 1. 2011, 12:25
To zní dobře,určitě vyzkouším (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie