(recept
si oblíbilo 173 návštěvníků)
Listové vanilkové řezy s mandarinkami :-)
Potřebné ingredience
jednoduché,rychlé a žravé :-) 400g listového těsta -kupuji jak jsou tam dva pláty Krém: 500ml mléka 100g krupicového cukru 2 vanilkové pudinky v prášku 150g másla 1 mandarinkový kompot
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme,na plát aby vyšly pruhy asi 6cm široké a na délku aby vyšly na plech,výjdou 4 pruhy,propícháme vidličkou a upečeme,do vyhřáté trouby na 200 stupňů asi na 15 minut,dělala jsem od oka.
Krém:
Z mléka,cukru a vanilkového pudinku si uvaříme hustý krém a necháme za stáleho míchání vychadnout.Potom ho rozšleháme a přidáme na kousky nakrájené,povolené máslo,vyšleháme dohladka.
Potom do krému zamícháme mandarinky z plechovky,myslím že by se dalo použít jakékoliv jiné ovoce,nezkoušela jsem.
Poté potřeme upečený,vychladlý pruh krémem a přiklopíme tím druhým a stejně i s druhým pruhem.Posypeme moučkovým cukrem :-) Jsou výborné,lehké,jednoduché a hlavně rychlé.Dobrou chuť :-)
Krém:
Z mléka,cukru a vanilkového pudinku si uvaříme hustý krém a necháme za stáleho míchání vychadnout.Potom ho rozšleháme a přidáme na kousky nakrájené,povolené máslo,vyšleháme dohladka.
Potom do krému zamícháme mandarinky z plechovky,myslím že by se dalo použít jakékoliv jiné ovoce,nezkoušela jsem.
Poté potřeme upečený,vychladlý pruh krémem a přiklopíme tím druhým a stejně i s druhým pruhem.Posypeme moučkovým cukrem :-) Jsou výborné,lehké,jednoduché a hlavně rychlé.Dobrou chuť :-)
Vyválíme listové těsto,rozkrojíme,aby vyšly pruhy těsta a okrájíme přebytky,propícháme vidličkou
Smícháme mléko,cukr a vanilkový pudink,dáme do hrnce vařit
Krém necháme za stáleho míchání vychladit,poté rozšleháme,přidáme máslo,vyšleháme dohladka a nakonec vysypeme mandarinky
Namazané hotové pruhy posypeme moučkovým cukrem a dáme chladit,v zimě stačí 20 minut na balkoně v létě aspoň hodinku v lednici,potom nakrájíme na řezy a podáváme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Šarmína
(upraveno)
26. 1. 2011, 14:19
Jé ten vypadá krásně! Škoda,že máme dcerky alergické na mléko....myslíte, že by to bylo dobré místo másla dát tam margarín? asi ne....
Reeene
(upraveno)
26. 1. 2011, 14:44
@Šarmína
Jituško díky Já dávala nějakou máslovou ramu (máslo zrovna došlo) la i tak to bylo dobré,tak to zkuste To jsou alergické obě dcery? To musí být těžké,to hlídat a vařit bez mléka a mléčných výrobků
lidare
(upraveno)
26. 1. 2011, 11:34
vypadá to moc dobře
Reeene
(upraveno)
26. 1. 2011, 13:11
@lidare
Děkuju
jardis
(upraveno)
26. 1. 2011, 11:19
v sobotu mají přijít babička s dědou, tak vyzkouším
Reeene
(upraveno)
26. 1. 2011, 13:11
@jardis
Ať chutná Jaru
JanaSL.
(upraveno)
26. 1. 2011, 8:41
včera jsem vyzkoušela a byla to mňamka
Reeene
(upraveno)
26. 1. 2011, 9:56
@JanaSL.
to jsem ráda že chutnalo,šikulka
r 1947
(upraveno)
25. 1. 2011, 10:14
Reeene
(upraveno)
25. 1. 2011, 22:15
@r 1947
Vanusak
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:52
To by mohla být dobrá rychlovka!
Reeene
(upraveno)
25. 1. 2011, 9:32
@Vanusak
rarášci
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:19
Reeene
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:49
@rarášci
andulička51
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:11
to se mi líbí vyzkouším mám ráda rychlé moučníky
Reeene
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:14
@andulička51
já taky,čím rychejší tím lepší
tmejka
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:10
Mňam hned bych si dala. Určitě vyzkouším
Reeene
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:13
@tmejka
kdyby jste bydlela bíž,donesu,ale do Litomyšle to mám asi dvě hodiny cesty Tak at chutná
banker
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:02
Jak to , že máte to listové těsto tak nádherné.Já ho mám vždy jako gumu a proto ho raději nedělám.
Reeene
(upraveno)
4. 2. 2011, 19:20
@banker
Reeene
(upraveno)
24. 1. 2011, 20:04
@banker
Tak to nevím Miru není to těstem?
monky3
(upraveno)
24. 1. 2011, 19:56
vypadá to lákavě vyzkouším
Reeene
(upraveno)
24. 1. 2011, 19:59
@monky3
Díky Mony Ať se povede
chalupnicka
(upraveno)
24. 1. 2011, 18:56
Vypadají moc dobře mňam
Reeene
(upraveno)
26. 1. 2011, 20:33
@chalupnicka
Reeene
(upraveno)
24. 1. 2011, 19:03
@chalupnicka
Díky