Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 404 návštěvníků)

Kokos kostka

0.0
Kokos kostka

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 2 PL rumu. Náplň: 500 ml mléka, 90 g cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g strouhaného kokosu. Poleva: 100 g tmavé čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Tento recept mi kdysi přišel meilem, později jsem vypátrala, že je od Zity M. (Itula). Originál najdete u paní Zity na Dámě. U nás se tento moučník peče opakovaně, je takový nadýchaný a jemný.

Nejdřív si uvaříme kaši z mléka, cukru a mouky, sundáme z ohně a ihned vmícháme kokos.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem, přiléváme olej, mléko a rum, přisypáváme prosátou mouku s práškem, nakonec ručně vmícháme sníh. Oddělíme 1/2 těsta, zamícháme do něho 1 lžíci kakaa a nalijeme na menší plech s pečícím papírem. (Pekla jsem na plechu 24 x 30 cm.) Předpečeme na 180°C 10 minut. Na horký tmavý korpus opatrně natřeme vlažnou kokosovou kaši, rozetřeme zbytek světlého těsta a dopečeme dalších 25 - 30 minut.

Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Krájíme nahřátým nožem.

pokrájené na plechu

Místo kokosu jsem dala stejné množství mletého máku. Spodní těsto je bez kakaa a místo polití čokoládou je nahoře kopeček želatinového krému. Jinak vše stejné.

Tentokrát celá kakaová a do těsta jsem dala jen půl prášku do pečiva.
Do kokosové kaše jsem přidala 2 lžíce rybízové marmelády.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie