Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 360 návštěvníků)

CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN

0.0
CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN

Potřebné ingredience

Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 1-2 káv.llžičky oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.POZOR:MANDLOVOU I JINOU TRESŤ SEŽENETE V DROGERII !!!!

Postup přípravy

Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř.přidám,-pozor nepřehnat to s trestí a s barvivem, jinak bude marcipán hořký.
Dá se uložit ve fólii v chladnu, pokud bude po vyndání moc tvrdý, dejte ho ohřát do mikrovlnky na chviličku, změkne a bude se s ním lépe pracovat....
Výborná pochoutka pro děti a na ozdoby na dort, při práci s marcipánem si na ruce a na vál dejte bramborový škrob, nebude se lepit. nebo podle cukrářky potřít ruce máslem..

xxx

další dílko

xxx

slepička

bezvadná kniha, ve které jsou návody na modelování, třeba i z marcipánu...

další možnost užití marcipánu..

roláda

rolády s marcipánem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dzuli 27. 2. 2007, 16:56
Super recept (Y)jen jsem ho udělala dost tuhý,ale namočila jsem si ruce do vody a patlala a patlala až z toho byla perfektní modelína.I chuťově je skvělý.Potahovala jsem s ním dort pro georginu(fotku mám v rodinných) (D)
BlankaB 14. 3. 2007, 13:42
@Dzuli Moc děkuji, vy máte úžasné dobroty v albu, jste super šikulka.....
dasa159 16. 2. 2007, 10:13
tak ja som robila kvetinky...tak to neviem ci malo stvrdnut..asi ano...ale inak hmota ako celok bola super...zatial najlepsia aku som skusala (Y) (clamp)
dasa159 16. 2. 2007, 9:24
ale mne sa s nim pracovalp vyborne len mne stvdli uz tie vytvory z marcipanu ??aalebo to aj ma stvrdnut ?? :^)
Bubalka 16. 2. 2007, 10:07
@dasa159 pokud jsou to třeba jemné lístečky, tak je dobře, že to ztvrdlo, ono by se to jinak rozteklo....ale pokud jsou to třeba jablíčka,něco silnějšího, tak je to trochu tvrdé jen zvenku, uvnitř to má být vláčnější....
dasa159 16. 2. 2007, 7:20
ahoj blani tak som robila tento marcipan a mne stvrdol
BlankaB 16. 2. 2007, 9:06
@dasa159 Pokud ztrvrdne, tak pro další zpracování je nutné ho opřed propracovat namokřenými dlaněmi.Neměla jste ho v lednici, nebo ve velkém chladnu ???
Kelisek 28. 8. 2006, 21:28
Tak už mám tento marcipán také za sebou a je opravdu skvělý.Od toho kupovaného je k nerozeznání.Jen potřebuji návod jak děláte ty nádherné růžičky.Nějak se mi nedaří.Prosím napište podrobněji.Děkuji Hejnová
BlankaB 7. 9. 2006, 0:29
@Kelisek ....tak to je jednoduché, ale chce to opravdu cvik, formičkou na cukroví -kolečkem, udělám tvar, dám mezi mikroten. fólii, vyválím no a stáčím, ale někdy je dělám v ruce, moc záleží na konzistenci marcipánu.....Ať se daří-Blanka
Paady 28. 8. 2006, 20:14
Dnes jsem dělala Váš marcipán a je opravdu moc dobrý!!! Chtěla jsem se zeptat jestli na lístečky máte nějaké tvořítko nebo je děláte podle oka?? Máte je moc krásné i růžičky jsou super!!!Děkuji Gábina
BlankaB 13. 10. 2006, 9:18
@Paady Gábínko, děkuji, na lístečky jsem si vzala normální vykrajovátko-na cukroví-tvar kolečka a zmáčkla jsem to do tvaru lístečku, potom jen nožem dělám rýhy atd....Blanka
Paady 13. 10. 2006, 12:09
@BlankaB Blani, děkuji za radu! Určitě je příště zkusím udělat podle Vás máte je moc pěkné! Já jsem je vykrajovala kolečkem na pizzu, ale to není ono. Marcipán jsem dělala víckrát a pokaždé je hned fuč :-P. moc moc dobrý!! (Y) Gábina
luciasanta 28. 8. 2006, 21:27
@Paady Gábinko, nevím, jak autorka toho receptu (zdá se mi, že lístečky jsou dělané ručně), tak já používám - zejména kvůli úspoře času - také plátky, ve kterých byly čokoládové lístečky (koupené v obchodě). Čokoládové lístečky už jsme dávno použily, ale formičky z nich (tvarovaný plast, v jakém jsou např. položeny bonbony v bonbonieře) používám stále na marcipánové anebo i vlastní čokoládové lístečky. Lístky jsou pak všechny stejné a velmi rychle hotové (můžete je vidět na některých mých dortech v albu). Lucka
Paady 28. 8. 2006, 22:20
@luciasanta Luci, děkuji moc za radu! Koukala jsem k Vám do albíčka a máte moc krásné zdobeníčko! Růžičky jsou všechny stejné a naprosto úžasné! Děláte je z plátků?? A na ty lístečky nevím co myslíte? Čokoládové lísteky se prodávají? Můžete mi poradit kde je sehnat? Děkuji moc za radu :-P Gábina
luciasanta 28. 8. 2006, 22:56
@Paady Gábi, bohužel krabičku už nemám, mám jen ty plastové plátky (něco jako formičky) - písnětě mi na email, já vám pošlu fotku (nevím, jak poslat fotku do vzkazů ;-) ). Růžičky zdaleka stejné nejsou, každá byla úplně jiná (ale tak to má být, ne? v přírodě je také každá originál). A ty čokoládové lístečky (krabička velikosti asi A6) jsem koupila kdysi před lety někde na burze v Polsku, ale už jsem je viděla i v nějakých cukrárnách (zkuste se podívat tam, v zásobenější cukrárně). Lucka
AjaZ 29. 8. 2006, 0:19
@luciasanta Jmenuje se to čokoládový filigrán. Mívá to např. Globus a Tesco, tam jsem kdysi kupovala kvítky. Na lístečky jsem ale nenarazila. Asi je potřeba obíhat cukrárny. Je fajn, že se to platíčko dá používat opakovaně.
pavcinka 12. 8. 2006, 13:40
Taky používám tento recept. Dají se z toho dělat zázraky. Můžete mrknout na inspiraci u mě v albu. ID 2353. Naše děti si teď zamilovaly linecké s marcipánem. Upeču z lineckého těsta různé tvary a marmeládou slepuji se stejným tvarem z marcipánu. Mohli by se užrat. Klasické linecké posypané cukrem zůstává a barevná zvířátka jsou okamžitě fuč. Taky to zkuste. Dobrou chuť Pavlína
luciasanta 13. 8. 2006, 1:07
@pavcinka Pavlínko, s dovolením jsem nakoukla a některé dortíky jsou jako od profesionála - smekám poklonu. A recept na tu marcipánovou hmotu máte stejný jako autorka tohoto receptu? Díky za odpověď. Lucka
PetraDM 11. 8. 2006, 23:59
My ho děláme téměř stejně, jen místo oleje dáváme bílek-recept od cukráře :-)
artep 28. 6. 2006, 14:29
Naše babička s námi z něčeho takového pořád tvořila.... Pokud si dobře pamatuju, někdy jsme to místo barvami přibarvovali jen kakaem. Dělala také "marcipán" se strouhanými mandlemi a každé vánoce jsme dělali novoroční prasátka (piškot s krémem jako sendvič, obalit hmotou, ouška, očka, rypáček a zlatý penízek do tlamičky.... milovali jsme to dělat i jíst) Nemáte někdo recept na tu hmotu s mandlemi? Babičky se už zeptat nemůžu :-(
BlankaB 28. 6. 2006, 14:32
@artep Mám ten recept, kouknu na něj, kde je, je to ale dražší s těmi mandlemi :O)) Blanka
BlankaB 28. 6. 2006, 13:47
Ano, je to moc , moc dobré.....Blanka
Klariska1994 15. 7. 2007, 10:18
@BlankaB Dobrý den ! Je mi teprve 13 (child4) ale hrooozně miluju marcipán a když sem se podívala na váš recept řekla sem si že ho stopro vyzkouším !!! A jak tady psali ostatní lidičky že je fakt super tak už se na něj moc těším !!! (clamp)Všem moc děkuju za tenhle úúúžesnej receptík a brzičko nashle ! (child1) (child9) (child6) (child9) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (child1) a určitě zase přídu ! (child8) Klariska :-D
GORBY 28. 6. 2006, 13:46
TO JE TEN RECEPT, KTERÝ JSI MI POSÍLALA, ŽE JO?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie