Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1662 návštěvníků)

Stracciatellové muffiny ze zakysané smetany - nádherně nadýchané!

5.0
Stracciatellové muffiny ze zakysané smetany - nádherně nadýchané!

Potřebné ingredience

Recept je vyzkoušený podle přiloženého návodu k použití ze zakoupených barevných silikonových formiček z Tchiba. Těm jsem nemohla odolat a hned jsem je musela koupit a vyzkoušet. Recept jsem si trochu upravila pro vlastní domácí použití. Muffinky jsou díky zakysané smetaně jemné a nadýchané, příjemně mě překvapily. A ty kousky čokolády - no mňamka, byly hned pryč!

Postup přípravy

250 g mouky (v návodu nepsali jakou - já dala polohrubou)
150 g másla
1 prášek do pečiva (v návodu psali 2 lžičky - což asi odpovídá 1 balení)
1 vanilkový cukr (v návodu je 1 vanilkový lusk)
1 celá čokoláda na vaření (v návodu je 100 g, ale čokolády není nikdy dost - dávám min. 150g)
2 vejce
250 g zakysané smetany (v návodu je pouze 200 g a větší balení ničemu nevadilo)
100 g cukru (stačí 80g)

Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a zakysanou smetanu vyšlehejte. K tomu postupně přimíchávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, až se spojí v jemné těsto. Přidejte na kousky nasekanou čokoládu na vaření a vmíchejte. Naplňte do formiček asi tak do 2/3 a vložte do předem vyhřáté trouby na 160-180°C a pečte 20-30 minut (podle trouby) a vyzkoušejte špejlí, zda jsou hotové. V originálním návodu psali péct 20 minut, ale mně se to zdálo stále málo, pekla jsem tedy celkem půl hodinku, prostě dozlatova.

Dobrou chuť.

konzistence těsta

nalité do formiček (toto je množství z celé dávky těsta)

po upečení

pocukrujeme

na řezu

Jedna z dalších várek. Neodolala jsem ještě v Tchibu květinkovým formičkám...

Zkusila jsem variantu ze špaldové mouky a s borůvkama.

Výborné jsou, jen se mi zdá, že s tou špaldovou a těma borůvkama tolik nevyběhly.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie