(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
NAFOUKANCI
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,250 g tuku omega,1 (250ml) šlehačka.Na obalení moučkový cukr
Postup přípravy
viz obrázkový postup.Je to rychlé,levné a dobré cukroví!TIP OD MAMINEK-MŮŽETE PŮLKU OBALIT VE SKOŘICOVÉM CUKRU,JÁ TO LETOS VYZKOUŠÍM.Maminky příjemné vánoční pečení 2008:))
mouku,tuk a šlehačku dáme do mísy a rukama vypracujeme těsto
hotové těsto zabalíme do folie a dáme odpočnout do lednice alespon na 4 hodky
vyválíme plát tak 3 až 4 mm a vykrajujeme
vykrájené skládáme na plech s pečícím papírem,s této dávky jsem měla 5 a půl plechu
takhle vypadají vyndané z trouby
pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru
LETOS JSEM OBALOVALA VE SKOŘICOVÉM CUKRU,MUSÍM ŘÍCT ŽE MI TO CHUTNÁ VÍC,UŽ TO TAK BUDU DĚLAT POŘÁD.MOC DĚKUJI MAMINKÁM ZA TIP!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cajule
(upraveno)
2. 12. 2008, 10:51
Děkuji za super recept právě dopečeno cukrovíčko je vynikající
jíta406
(upraveno)
2. 12. 2008, 18:24
@cajule
DOBRÝ VEČER JANIČKO,TO JSEM MOC RÁDA ŽE VÁM CHUTNÁ,JÁ JEŠTĚ NEDĚLALA,ZÍTRA SE NA NĚJ CHYSTÁM
Zrušený účet
(upraveno)
22. 11. 2008, 14:11
Jo jo, můžu potvrdit, že je to super cukroví. Dělala jsem loni poprvé, chutnalo fakt všem. Přitom jsem do té doby tohle těsto používala jen na domácí štrůdl
jíta406
(upraveno)
22. 11. 2008, 14:37
@
no vidíte to by mě nenapadlo tohle těsto použít na štrůdl
KáKá
(upraveno)
22. 11. 2008, 13:48
tak to vypadá skvěle!
jíta406
(upraveno)
22. 11. 2008, 14:09
@KáKá
a tak i chutnají vyzkoušejte letos
kebulka
(upraveno)
17. 12. 2007, 17:11
já dělám skoro to samé,ale pod názvem šlehačkové cukroví,je to opravdu výborné
jíta406
(upraveno)
17. 12. 2007, 19:37
@kebulka
1verdik
(upraveno)
17. 12. 2007, 16:18
Jituš, dneska jsem dělala Vaše na foukance a jsou naprosto úžesné. . Nejdříve jsem se bála, jestli tam neni moc tuku, ale dopadlo to výborně. Tak to běžím schovat, protože přítel mi to ujídá
jíta406
(upraveno)
17. 12. 2007, 18:55
@1verdik
Verunko,to jsem moc ráda že se Vám cukroví povedlo Mějte se krásně a přeji vám krásné a veselé VÁNOCE!!!! JITKA
Kleinka
(upraveno)
14. 12. 2007, 9:34
a jak dlouho se pečou a na kolik stupnu? děkuju ! Renata
jíta406
(upraveno)
14. 12. 2007, 13:17
@Kleinka
Renatko dříve jsem se sem nedostala,ale je to přesně tak jak píše Jitka ,na 180stupnů a jak začnou trošku růžovět tak jsou hotové.
Kleinka
(upraveno)
14. 12. 2007, 15:23
@jíta406
už mám těsto, tak jdu zkusit, snad se povedou díky za rady
jíta406
(upraveno)
15. 12. 2007, 12:12
@Kleinka
Renatko jak jste dopadla,povedly se?
Jitule64
(upraveno)
14. 12. 2007, 9:41
@Kleinka
Renčo, já dělám něco podobného akorát s Herou a peču to klasicky na 180°C dokud nejsou navršku jakoby růžové. Tohle je úplně stejné.
Kleinka
(upraveno)
14. 12. 2007, 15:22
@Jitule64
díky moc !! jdu na ně
dášulinka
(upraveno)
13. 12. 2007, 14:02
Zrovna se chystám dělat-miluju je
jíta406
(upraveno)
13. 12. 2007, 14:17
@dášulinka
Pak dejte vědět jak jste dopadla
dášulinka
(upraveno)
13. 12. 2007, 19:38
@jíta406
tak mám hotovo,první cukroví,které se mi letos povedlo ,přeji pěkné vánoce a šťastný nový rok
jíta406
(upraveno)
13. 12. 2007, 19:40
@dášulinka
Dášo,to mám velikou radost Taky Vám přeji krásné Vánoce!!! Jitka
Monala
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:38
Taky jsem včera pekla toto cukroví. A používám Lukanu 100% tuk. Je to moc dobré!
jíta406
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:58
@Monala
Mějte se
MonnaK
(upraveno)
13. 12. 2007, 9:24
Prosím!!!! musí to být Omega?? Koupila jsem omylem Stellu...
skrdlina
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:05
@MonnaK
Moni, já dělám šlehačkové cukroví a mísro omegy používám heru a moc hezky se s s tím těstem pracuje a je to strašně dobré, na to šlehačkové cukroví dávám 500g hl.mouky, 1 hera, 1 30% šlehačka(250mi), vypracujete v těsto a vykrajujete tvary. Ať se pečení zadaří a krásné svátky Blanka
MonnaK
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:30
@skrdlina
Dobře. vyzkouším.... nevím jestli dám celou dávku - 500g - aby toho nebylo příliš.... jdu na to. večer napíšu, jak jsem dopadla
skrdlina
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:32
@MonnaK
Já dělám takový střední kolečka a mám toho 2 velký plechy, ještě tady maminka radila obalit půlku v moučk. cukru a druhou půlku se skořicí, já to ještě nezkoušela, ale zítra vyzkouším, my máme skořici rádi, tak si myslím pochutnáme.
Jajinka1
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:38
@skrdlina
S tím cukrem se skořicí je to bezva nápad, určitě jich pár vyzkouším
jíta406
(upraveno)
22. 11. 2008, 13:45
@Jajinka1
letos určitě vyzkouším obalit půlku ve skořicovém cukru
jíta406
(upraveno)
13. 12. 2007, 9:31
@MonnaK
Fakt jsem to nezkoušela z jiného tuku,nevím jakby se Vám pak pracovalo z těstem.Jestli to zkusíte tak dejte vědět.A nebo raději počkejte do zítra a kupte omegu ,ještě je čas
MonnaK
(upraveno)
13. 12. 2007, 9:42
@jíta406
ok. děkuji. Ještě pro jistotu - Omega je 100%? a je jen jedna nebo i speciální na pečení . Děkuji za bleskovou odpověď, to jsem nečekala
jíta406
(upraveno)
13. 12. 2007, 12:59
@MonnaK
omlouvam se dřív jsem se sem nedostala,omega je 100%tuk,a já někdy kupuji i pod jiným názvem,třeba v penny je lira taky 100%tuk,Tak zatím
anib
(upraveno)
12. 12. 2007, 13:04
Jééééé, to já peču pod názvem šlehačkové cukroví. Moje oblíbené těsto, neboť se nedrolí, hezky se válí a pěkně vykrajuje. U lineckého mi tečou nervy.
jíta406
(upraveno)
12. 12. 2007, 13:30
@anib
Mourinka
(upraveno)
12. 12. 2007, 13:03
Jé, to teď o víkendu pekl náš Kubka s pratetou, ale přivezl to pod názvem podvodnice. Je to fakt výborné - půlka už je snědená
jíta406
(upraveno)
12. 12. 2007, 13:29
@Mourinka
Haničko,podvodnice jsou chutově hodně podobné ,ale myslím že se tam dává droždí. Když už jste půl snědly tak upečte znova ještě je do vánoc čas
Mourinka
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:23
@jíta406
Možná, že si tetička jen upravila název, ale ingredience byly právě stejné jako u Vás. Po včerejšku je mi jasné, že ještě budu muset dopéct.
jíta406
(upraveno)
13. 12. 2007, 13:29
@Mourinka
Mějte se,Krásné Vánoce!!!
pusik
(upraveno)
12. 12. 2007, 9:40
těsto mám hotové ještě jsem tam kápla rtochu bílého vína,za čtyři hodky jdu péct.dám vědět
jíta406
(upraveno)
12. 12. 2007, 12:43
@pusik
Katko tak at se povede ,Držím palečky a určo se ozvěte,zatím
MonnaK
(upraveno)
11. 12. 2007, 18:57
šlo by do nich holandské kakao? a tu šlehačku myslíte asi smetanu ke šlehání, že?
jíta406
(upraveno)
11. 12. 2007, 19:03
@MonnaK
Moniko ano smetanu ke šlehání,já měla v krabičce a bylo tam přímo šlehačka.S tím kakaem nevím,nikdy jsem nezkoušela,ale myslím že by se to tím nemělo zkazit.Jestli zkusíte písněte jak dopadlo ,a já příště taky zkusím
Kadlatko
(upraveno)
11. 12. 2007, 18:45
Ahoj,tak jsem před chvilkou dopekla za asistence čtyřleté a dvouletého-já vůbec nevykrajovala-to obstarali oni a konečně něco pro mě,protože těsto je tak hnusný,že ho nesním půlku jako u jiných cukrovíček.výborně se s ním pracovalo,vyvalovalo a děcka u toho byly kouzelný-pouštěli jsme si koledy,no poezie,už se tak těšííím na díky za super recept,když ho zvládnu já,tak každej
jíta406
(upraveno)
11. 12. 2007, 18:59
@Kadlatko
Ahoj Jíto,Tak to mám radost že se Vám povedlo. To máte pravdu samotný těsto je hnusný,já když dělám třeba pracny tak pořád užírám a u nafoukanců ne.Jo a máte šikovný pomocníky ,to já simusím ještě počkat než mi pomocnice vyroste.Krásné Vánoce
pakina
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:01
jíta406
(upraveno)
9. 12. 2007, 23:33
@pakina
Renča4
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:56
Dneska jsem je pekla, jsou výýýbornééé , děkuji za bezva receptík
jíta406
(upraveno)
10. 12. 2007, 12:29
@Renča4
Renatko, tak to jsem moc ráda nemáte zač.Přeji Vám krásné Vánoce!!!
Renča4
(upraveno)
9. 12. 2007, 22:02
@jíta406
Děkuji, krásné Vánoce i Vám
maruška
(upraveno)
9. 12. 2007, 21:50
Jitko, právě jsem obalila poslední várku nakonec to dopadlo dobře, přidala jsem ještě mouku a šlo to super. nejhorší je, že jsou táááááááááák dobré, že budu asi muset udělat ještě jednu várku děkuji a přeji krásné svátky
Šarda
(upraveno)
9. 12. 2007, 19:55
Jitko mooooc děkuji za receptík,pravě jsem obalila poslední kousky,píšu vám a už je do sebe hrnu(asi nevydrží)!Jste prostě a dohromady.Krásný večer
jíta406
(upraveno)
9. 12. 2007, 20:35
@Šarda
Šárko moc děkuji za milej komentář jsem ráda že se Vám NAFOUKANCI povedly Přeji Vám krásné vánoce!!!!
maruška
(upraveno)
9. 12. 2007, 13:23
Jitko, pomoooooc. těsto mám jak lepidlo, dala jsem ho teď do lednice a uvidím co z toho bude...........ale zatím to vypadá, že skončí v koši nevím kde soudruzi udělali chybu
jíta406
(upraveno)
9. 12. 2007, 14:01
@maruška
Určitě jak píše Jitka,klidně přidat trochu mouky.Uvidíte že dopadne dobře!
maruška
(upraveno)
9. 12. 2007, 15:26
@jíta406
dám vědět
bubble
(upraveno)
9. 12. 2007, 13:54
@maruška
Leni, včera jsem to dělala a dejte tam trochu víc mouky. Ono asi každá mouka je trochu jiná, jinak vsákne ten tuk....
maruška
(upraveno)
9. 12. 2007, 15:26
@bubble
Ircula
(upraveno)
8. 12. 2007, 21:02
Tak přesně takový recept mám od své babičky . Ta je měla vždycky výborné . Ale já je zkouším už pár let a pořád nemůžu přijít na to, jak je správně upéct , pořád je mám buď tvrdé , nebo nedopečené . Vůbec nejsou tak krásně křehké . Moc prosím o radu, jak je dobře upéct, aby byly tak výborné, jak mají být. Já mám elektrickou troubu a babička má plynovou a neví, na kolik je tak dát . Moc děkuji za odpověď.
jíta406
(upraveno)
9. 12. 2007, 12:45
@Ircula
Irenko,já mám tendle recept také od babičky,dělá je už léte.Já je peču v elektr. troubě na 200 stupnů,jak se nafouknou a mírně zrůžoví tak je hned vyndám a ještě horké obaluji v cukru ,ještě se mi nestalo ,že by se nepovedly.Tak držím pěstičky aby se Vám letos povedly,pak dejte vědět
Ircula
(upraveno)
9. 12. 2007, 19:53
@jíta406
Moc děkuji Jitko , Vy jste mě prostě zachránila . Vyzkouším a určitě napíšu. Ještě jednou díky