Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 111 návštěvníků)

NAFOUKANCI

0.0
NAFOUKANCI

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky,250 g tuku omega,1 (250ml) šlehačka.Na obalení moučkový cukr

Postup přípravy

viz obrázkový postup.Je to rychlé,levné a dobré cukroví!TIP OD MAMINEK-MŮŽETE PŮLKU OBALIT VE SKOŘICOVÉM CUKRU,JÁ TO LETOS VYZKOUŠÍM.Maminky příjemné vánoční pečení 2008:))

mouku,tuk a šlehačku dáme do mísy a rukama vypracujeme těsto

hotové těsto zabalíme do folie a dáme odpočnout do lednice alespon na 4 hodky

vyválíme plát tak 3 až 4 mm a vykrajujeme

vykrájené skládáme na plech s pečícím papírem,s této dávky jsem měla 5 a půl plechu

takhle vypadají vyndané z trouby

pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru

LETOS JSEM OBALOVALA VE SKOŘICOVÉM CUKRU,MUSÍM ŘÍCT ŽE MI TO CHUTNÁ VÍC,UŽ TO TAK BUDU DĚLAT POŘÁD.MOC DĚKUJI MAMINKÁM ZA TIP!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cajule 2. 12. 2008, 10:51
Děkuji za super recept právě dopečeno cukrovíčko je vynikající (Y) (Y) (Y)
jíta406 2. 12. 2008, 18:24
@cajule DOBRÝ VEČER JANIČKO,TO JSEM MOC RÁDA ŽE VÁM CHUTNÁ,JÁ JEŠTĚ NEDĚLALA,ZÍTRA SE NA NĚJ CHYSTÁM :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ (banky) (andel) (stromecek)
Zrušený účet 22. 11. 2008, 14:11
Jo jo, můžu potvrdit, že je to super cukroví. Dělala jsem loni poprvé, chutnalo fakt všem. Přitom jsem do té doby tohle těsto používala jen na domácí štrůdl :-$
jíta406 22. 11. 2008, 14:37
@ no vidíte to by mě nenapadlo tohle těsto použít na štrůdl :-$ :-$ :-$ :-$ (Y)
KáKá 22. 11. 2008, 13:48
tak to vypadá skvěle!
jíta406 22. 11. 2008, 14:09
@KáKá a tak i chutnají (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)vyzkoušejte letos (hello)
kebulka 17. 12. 2007, 17:11
já dělám skoro to samé,ale pod názvem šlehačkové cukroví,je to opravdu výborné (Y) (L)
jíta406 17. 12. 2007, 19:37
@kebulka (hello) (stromecek) (pohoda)
1verdik 17. 12. 2007, 16:18
Jituš, dneska jsem dělala Vaše na foukance a jsou naprosto úžesné. (Y). Nejdříve jsem se bála, jestli tam neni moc tuku, ale dopadlo to výborně. Tak to běžím schovat, protože přítel mi to ujídá (L)
jíta406 17. 12. 2007, 18:55
@1verdik Verunko,to jsem moc ráda že se Vám cukroví povedlo :-$ :-)Mějte se krásně a přeji vám krásné a veselé VÁNOCE!!!! (stromecek) (andel) (banky) (darecek) (kolednici) (pernicek) JITKA
Kleinka 14. 12. 2007, 9:34
a jak dlouho se pečou a na kolik stupnu? děkuju ! Renata
jíta406 14. 12. 2007, 13:17
@Kleinka Renatko dříve jsem se sem nedostala,ale je to přesně tak jak píše Jitka :-$,na 180stupnů a jak začnou trošku růžovět tak jsou hotové. (hello)
Kleinka 14. 12. 2007, 15:23
@jíta406 už mám těsto, tak jdu zkusit, snad se povedou :) díky za rady
jíta406 15. 12. 2007, 12:12
@Kleinka Renatko jak jste dopadla,povedly se? :-) (hello)
Jitule64 14. 12. 2007, 9:41
@Kleinka Renčo, já dělám něco podobného akorát s Herou a peču to klasicky na 180°C dokud nejsou navršku jakoby růžové. Tohle je úplně stejné. (Y)
Kleinka 14. 12. 2007, 15:22
@Jitule64 díky moc !! jdu na ně :)
dášulinka 13. 12. 2007, 14:02
Zrovna se chystám dělat-miluju je |:o)
jíta406 13. 12. 2007, 14:17
@dášulinka Pak dejte vědět jak jste dopadla :-$ (hello)
dášulinka 13. 12. 2007, 19:38
@jíta406 tak mám hotovo,první cukroví,které se mi letos povedlo |:o),přeji pěkné vánoce (andel)a šťastný nový rok (kolednici)
jíta406 13. 12. 2007, 19:40
@dášulinka Dášo,to mám velikou radost :-)Taky Vám přeji krásné Vánoce!!! (banky) (stromecek) (pohoda)Jitka
Monala 13. 12. 2007, 13:38
Taky jsem včera pekla toto cukroví. A používám Lukanu 100% tuk. Je to moc dobré!
jíta406 13. 12. 2007, 13:58
@Monala Mějte se (L) (hello) (banky) (kolednici) (pernicek)
MonnaK 13. 12. 2007, 9:24
Prosím!!!! musí to být Omega?? Koupila jsem omylem Stellu... 8o|
skrdlina 13. 12. 2007, 13:05
@MonnaK Moni, já dělám šlehačkové cukroví a mísro omegy používám heru a moc hezky se s s tím těstem pracuje a je to strašně dobré, na to šlehačkové cukroví dávám 500g hl.mouky, 1 hera, 1 30% šlehačka(250mi), vypracujete v těsto a vykrajujete tvary. Ať se pečení zadaří a krásné svátky (banky) (stromecek) (darecek) (andel) Blanka
MonnaK 13. 12. 2007, 13:30
@skrdlina Dobře. vyzkouším.... nevím jestli dám celou dávku - 500g - aby toho nebylo příliš.... *-) jdu na to. večer napíšu, jak jsem dopadla ;-)
skrdlina 13. 12. 2007, 13:32
@MonnaK Já dělám takový střední kolečka a mám toho 2 velký plechy, ještě tady maminka radila obalit půlku v moučk. cukru a druhou půlku se skořicí, já to ještě nezkoušela, ale zítra vyzkouším, my máme skořici rádi, tak si myslím pochutnáme. (banky) (Y) (clamp) (L) ;-)
Jajinka1 13. 12. 2007, 13:38
@skrdlina S tím cukrem se skořicí je to bezva nápad, určitě jich pár vyzkouším (zajic) (andel) (stromecek)
jíta406 22. 11. 2008, 13:45
@Jajinka1 letos určitě vyzkouším obalit půlku ve skořicovém cukru (zajic) (zajic) (zajic)
jíta406 13. 12. 2007, 9:31
@MonnaK Fakt jsem to nezkoušela z jiného tuku,nevím jakby se Vám pak pracovalo z těstem.Jestli to zkusíte tak dejte vědět.A nebo raději počkejte do zítra a kupte omegu :-$,ještě je čas (banky) (kolednici) (stromecek) (andel)
MonnaK 13. 12. 2007, 9:42
@jíta406 ok. děkuji. Ještě pro jistotu - Omega je 100%? a je jen jedna nebo i speciální na pečení :-$. Děkuji za bleskovou odpověď, to jsem nečekala (L)
jíta406 13. 12. 2007, 12:59
@MonnaK omlouvam se dřív jsem se sem nedostala,omega je 100%tuk,a já někdy kupuji i pod jiným názvem,třeba v penny je lira taky 100%tuk,Tak zatím (hello) (hello) (hello) (hello)
anib 12. 12. 2007, 13:04
Jééééé, to já peču pod názvem šlehačkové cukroví. Moje oblíbené těsto, neboť se nedrolí, hezky se válí a pěkně vykrajuje. U lineckého mi tečou nervy.
jíta406 12. 12. 2007, 13:30
@anib (hello) (L) (banky) (stromecek) (andel)
Mourinka 12. 12. 2007, 13:03
Jé, to teď o víkendu pekl náš Kubka s pratetou, ale přivezl to pod názvem podvodnice. Je to fakt výborné - půlka už je snědená :-D
jíta406 12. 12. 2007, 13:29
@Mourinka Haničko,podvodnice jsou chutově hodně podobné ,ale myslím že se tam dává droždí. :-$Když už jste půl snědly tak upečte znova ještě je do vánoc čas (hello) (hello) (hello) (hello) (banky) (stromecek) (andel)
Mourinka 13. 12. 2007, 13:23
@jíta406 Možná, že si tetička jen upravila název, ale ingredience byly právě stejné jako u Vás. Po včerejšku je mi jasné, že ještě budu muset dopéct. :-D (zajic) (banky)
jíta406 13. 12. 2007, 13:29
@Mourinka Mějte se,Krásné Vánoce!!! (banky) (darecek) (kolednici)
pusik 12. 12. 2007, 9:40
těsto mám hotové (Y)ještě jsem tam kápla rtochu bílého vína,za čtyři hodky jdu péct.dám vědět :-)
jíta406 12. 12. 2007, 12:43
@pusik Katko tak at se povede :-$,Držím palečky a určo se ozvěte,zatím (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (pernicek) (banky)
MonnaK 11. 12. 2007, 18:57
šlo by do nich holandské kakao? *-) a tu šlehačku myslíte asi smetanu ke šlehání, že? :-$
jíta406 11. 12. 2007, 19:03
@MonnaK Moniko ano smetanu ke šlehání,já měla v krabičce a bylo tam přímo šlehačka.S tím kakaem nevím,nikdy jsem nezkoušela,ale myslím že by se to tím nemělo zkazit.Jestli zkusíte písněte jak dopadlo :-),a já příště taky zkusím (hello) (hello) (hello)
Kadlatko 11. 12. 2007, 18:45
Ahoj,tak jsem před chvilkou dopekla za asistence čtyřleté a dvouletého-já vůbec nevykrajovala-to obstarali oni a (Y) konečně něco pro mě,protože těsto je tak hnusný,že ho nesním půlku jako u jiných cukrovíček.výborně se s ním pracovalo,vyvalovalo a děcka u toho byly kouzelný-pouštěli jsme si koledy,no poezie,už se tak těšííím na (andel) díky za super recept,když ho zvládnu já,tak každej :-p
jíta406 11. 12. 2007, 18:59
@Kadlatko Ahoj Jíto,Tak to mám radost že se Vám povedlo. :-)To máte pravdu samotný těsto je hnusný,já když dělám třeba pracny tak pořád užírám (zajic) a u nafoukanců ne.Jo a máte šikovný pomocníky (X) (Z),to já simusím ještě počkat než mi pomocnice vyroste.Krásné Vánoce (banky) (andel) (stromecek) (darecek)
pakina 9. 12. 2007, 22:01
(Y)
jíta406 9. 12. 2007, 23:33
@pakina (hello)
Renča4 9. 12. 2007, 21:56
Dneska jsem je pekla, jsou výýýbornééé (Y) (Y) (Y), děkuji za bezva receptík (L) (L) (L) (F) (F) (F)
jíta406 (upraveno) 10. 12. 2007, 12:29
@Renča4 Renatko, tak to jsem moc ráda :-) nemáte zač.Přeji Vám krásné Vánoce!!! (pohoda) (darecek) (andel) (banky) (kolednici)
Renča4 9. 12. 2007, 22:02
@jíta406 Děkuji, krásné Vánoce i Vám (L) (L) (L) (jezisek) (banky) (andel) (stromecek) (pohoda) (darecek) (vanoce)
maruška 9. 12. 2007, 21:50
Jitko, právě jsem obalila poslední várku (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)nakonec to dopadlo dobře, přidala jsem ještě mouku a šlo to super. nejhorší je, že jsou táááááááááák dobré, že budu asi muset udělat ještě jednu várku ;-) ;-) ;-) děkuji a přeji krásné svátky (L) (stromecek) (kolednici)
Šarda 9. 12. 2007, 19:55
Jitko mooooc děkuji za receptík,pravě jsem obalila poslední kousky,píšu vám a už je do sebe hrnu(asi nevydrží)!Jste prostě (*) a [A] dohromady.Krásný večer (noc)
jíta406 9. 12. 2007, 20:35
@Šarda Šárko moc děkuji za milej komentář :-) jsem ráda že se Vám NAFOUKANCI povedly (clamp)Přeji Vám krásné vánoce!!!! (kolednici) (banky) (andel) (stromecek) (pohoda) (darecek)
maruška 9. 12. 2007, 13:23
Jitko, pomoooooc. těsto mám jak lepidlo, dala jsem ho teď do lednice a uvidím co z toho bude...........ale zatím to vypadá, že skončí v koši ;-) nevím kde soudruzi udělali chybu ;-)
jíta406 9. 12. 2007, 14:01
@maruška Určitě jak píše Jitka,klidně přidat trochu mouky.Uvidíte že dopadne dobře! :-)
maruška 9. 12. 2007, 15:26
@jíta406 (L) dám vědět ;-)
bubble 9. 12. 2007, 13:54
@maruška Leni, včera jsem to dělala a dejte tam trochu víc mouky. (F) Ono asi každá mouka je trochu jiná, jinak vsákne ten tuk....
maruška 9. 12. 2007, 15:26
@bubble (L)
Ircula 8. 12. 2007, 21:02
Tak přesně takový recept mám od své babičky :-). Ta je měla vždycky výborné :-p. Ale já je zkouším už pár let a pořád nemůžu přijít na to, jak je správně upéct *-), pořád je mám buď tvrdé :^), nebo nedopečené (6). Vůbec nejsou tak krásně křehké :'(. Moc prosím o radu, jak je dobře upéct, aby byly tak výborné, jak mají být. Já mám elektrickou troubu a babička má plynovou a neví, na kolik je tak dát *-). Moc děkuji za odpověď.
jíta406 9. 12. 2007, 12:45
@Ircula Irenko,já mám tendle recept také od babičky,dělá je už léte.Já je peču v elektr. troubě na 200 stupnů,jak se nafouknou a mírně zrůžoví tak je hned vyndám a ještě horké obaluji v cukru :-$,ještě se mi nestalo ,že by se nepovedly.Tak držím pěstičky aby se Vám letos povedly,pak dejte vědět (hello) (banky) (stromecek) (andel)
Ircula 9. 12. 2007, 19:53
@jíta406 Moc děkuji Jitko :-$, Vy jste mě prostě zachránila (L). Vyzkouším a určitě napíšu. Ještě jednou díky (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie