Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 111 návštěvníků)

NAFOUKANCI

0.0
NAFOUKANCI

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky,250 g tuku omega,1 (250ml) šlehačka.Na obalení moučkový cukr

Postup přípravy

viz obrázkový postup.Je to rychlé,levné a dobré cukroví!TIP OD MAMINEK-MŮŽETE PŮLKU OBALIT VE SKOŘICOVÉM CUKRU,JÁ TO LETOS VYZKOUŠÍM.Maminky příjemné vánoční pečení 2008:))

mouku,tuk a šlehačku dáme do mísy a rukama vypracujeme těsto

hotové těsto zabalíme do folie a dáme odpočnout do lednice alespon na 4 hodky

vyválíme plát tak 3 až 4 mm a vykrajujeme

vykrájené skládáme na plech s pečícím papírem,s této dávky jsem měla 5 a půl plechu

takhle vypadají vyndané z trouby

pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru

LETOS JSEM OBALOVALA VE SKOŘICOVÉM CUKRU,MUSÍM ŘÍCT ŽE MI TO CHUTNÁ VÍC,UŽ TO TAK BUDU DĚLAT POŘÁD.MOC DĚKUJI MAMINKÁM ZA TIP!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marti111 8. 12. 2007, 17:52
Myslíte že se to dá dělat i s máslem?Nějak jsem nakoupila a zbyde mi. *-)
jíta406 9. 12. 2007, 12:42
@marti111 Martino,nevím ještě jsem z jiným tukem nezkoušela *-) (hello)
bubble 8. 12. 2007, 14:39
Tak a je hotovo! Taky bych doporučila spíše 500 g hl. mouky, jak radí Jitule 64, inspirovala jsem se v diskuzi a půlku obalila ve skořicovém cukru a je to opravdu moc dobré! Kdo má rád takové podobné cukroví, může vyzkoušet podvodnice z mých receptů. (L)
jíta406 9. 12. 2007, 12:48
@bubble Jituško,já už je letos dělala dvakrát a pokaždé stačilo 40dkg hl.mouky.Určitě vyzkouším Vaše PODVODNICE,hezké Vánoce! (darecek) (banky) (pernicek)
penguin 7. 12. 2007, 23:31
*-)Omegu nemám a chci zítra péct...myslíte, že můžu použít Creme Bonjour, nebo sádlo??? Díky za radu (L) Andy
jíta406 8. 12. 2007, 9:00
@penguin omlouvám se dříve jsem se sem nedostala,ještě jsem nikdy jinej tuk nezkoušela,možná bych zaměnila spíše za sádlo,ale neručím za výsledek :-)Mějte se a písněte jak to dopadlo (andel)
penguin 8. 12. 2007, 12:55
@jíta406 ;-)tak pečení tohoto cukroví odložím, páč šlehačka mi záhadně zmizela z lednice *-)..... Koupím raději Omegu a nebudu raději experimentovat (F) Díky a hezké vánoce (kolednici)
jíta406 8. 12. 2007, 13:07
@penguin Andy,souhlasím s Vámi.Také krásné Vánoce (darecek) (pohoda)
Calimerka 7. 12. 2007, 20:10
tak už jsem je upekla :-$ jen je třeba, neválet je moc na tenko, to se potom roztékají při pečení. Dělala jsem tvar hvězdiček a náš 14 měsíční mrňous mi na ně chodil ;-) ;-) ;-) :-D :-D
jíta406 7. 12. 2007, 20:26
@Calimerka (clamp) (hello) (banky)
buši 7. 12. 2007, 19:58
Taky to peču a miluju (clamp)
jíta406 7. 12. 2007, 20:07
@buši (banky) (andel) (hello)
pavluska220 7. 12. 2007, 18:51
Opravdu super cukroví (zajic) (zajic)Já půlku obalím v moučkovém cukru a půlku v cukru se skořicí a mám hned dva druhy(dělám z dvojité dávky) ;-) ;-) ;-)
jíta406 7. 12. 2007, 19:51
@pavluska220 Tak to je super nápad,příště vyzkouším (clamp) (banky)
obidek 7. 12. 2007, 18:49
... jsou fantastické udělané naslano, posypané korenim, solí nebo paprikou.... (jidlo)
jíta406 7. 12. 2007, 20:06
@obidek Tak to musím vyzkoušet,díky za tip (clamp) (stromecek)
bed 7. 12. 2007, 18:42
Moc dobré cukroví taky peču každý rok, ale skuste místo hladké mouky dát polohrubou.....je to ještě lepší (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
jíta406 7. 12. 2007, 20:06
@bed (kolednici) (banky) (hello)
Zrušený účet 7. 12. 2007, 13:16
Můžu potvrdit,je to super mňamka.Zrovna to sázím do trouby. (banky)Svatka
jíta406 7. 12. 2007, 13:43
@ Krásné Vánoce (andel) (stromecek) (kolednici) (hello)
wertzuiop 7. 12. 2007, 11:58
Tohle cukroví je super,já ho taky dělám každý rok,ale doporučuji dělat tak týden před vánoci,protože cukroví je samo osobě moc křehké a do vánoc se vám trošku rozpadne a na balkon moc nedoporučuji,to navlhnou,spíše za okno......dělám je už tak 10 let a osvětšilo se,moc doporučuji.....Jsou výborné!!!!
jíta406 7. 12. 2007, 12:17
@wertzuiop Maruško dělám každý rok,pokaždé dávám na balkon a vůbec to neva,ani se mi nikdy cukrovíčko nerozpadlo,dělám ho vždy mezi prvníma ,protože je bez krému :-$ (hello) (banky)
vosi 7. 12. 2007, 9:15
Souhlasím, je to výborné, lehké a rychlé cukroví. Můžete ho udělat klidně hned :o) Já obaluji v moučkovém cukru + vanilkový cukr, cukrovíčko je pak voňavé :-)
jíta406 7. 12. 2007, 11:07
@vosi (kolednici) (banky) (andel)
Vejdzik 7. 12. 2007, 7:29
To cukroví se peče těsně před vánoci nebo už teď, chtěla bych ho vyzkoušet, vypadají moc chutně (clamp)
jíta406 7. 12. 2007, 11:05
@Vejdzik Verunko,můžete dělat hned nebo těsně před vánoci,je to jedno :-)Já už ho mám pečený a je v krabičce na balkoně. (jezisek)Krásné vánoce (banky) (andel) (pernicek)
Jitule64 7. 12. 2007, 9:23
@Vejdzik Kdykoliv. Je hned k jídlu a taaaaaaaak dobré! (zajic)
helulka 7. 12. 2007, 0:24
Děláme něco podobného... jmenuje se to "vínové cukroví" a vypadá to podobně. A také je děěěěsně dobroučké. Jukněte na moje receptíky a třeba vyzkoušejte příště. Hezké Vánoce (stromecek) Helen
Jitule64 7. 12. 2007, 9:23
@helulka Taky děůám cukroví z vína. :-p :-p :-p Takto: 25dkg hladké mouky, 25dkg másla, 1 žloutek, 6 polévkových lžic bílého vína. Vykrojit tvary a teplé obalit v cukru. :-p (Y) Jdu se k tobě mrknout, jak děláš ty. ^o)
Jitule64 6. 12. 2007, 23:13
Taky dělám. (Y) Místo Omegy dávám Heru, 1 šlehajdu a 500g hl. mouky. Říkáme tomu "Šlehačkové vypukliny". Je to fakt dobrůůůůůůůtka. (clamp) (Y)
jíta406 6. 12. 2007, 23:23
@Jitule64 (hello) (andel) (stromecek) (pernicek) (kolednici)
Jitule64 7. 12. 2007, 9:19
@jíta406 Jitulko....taky Ti přeju krásné Vánoce!!! (stromecek) (kolednici) (kolednici) (banky) (darecek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie