(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
NAFOUKANCI
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,250 g tuku omega,1 (250ml) šlehačka.Na obalení moučkový cukr
Postup přípravy
viz obrázkový postup.Je to rychlé,levné a dobré cukroví!TIP OD MAMINEK-MŮŽETE PŮLKU OBALIT VE SKOŘICOVÉM CUKRU,JÁ TO LETOS VYZKOUŠÍM.Maminky příjemné vánoční pečení 2008:))
mouku,tuk a šlehačku dáme do mísy a rukama vypracujeme těsto
hotové těsto zabalíme do folie a dáme odpočnout do lednice alespon na 4 hodky
vyválíme plát tak 3 až 4 mm a vykrajujeme
vykrájené skládáme na plech s pečícím papírem,s této dávky jsem měla 5 a půl plechu
takhle vypadají vyndané z trouby
pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru
LETOS JSEM OBALOVALA VE SKOŘICOVÉM CUKRU,MUSÍM ŘÍCT ŽE MI TO CHUTNÁ VÍC,UŽ TO TAK BUDU DĚLAT POŘÁD.MOC DĚKUJI MAMINKÁM ZA TIP!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marti111
(upraveno)
8. 12. 2007, 17:52
Myslíte že se to dá dělat i s máslem?Nějak jsem nakoupila a zbyde mi.
jíta406
(upraveno)
9. 12. 2007, 12:42
@marti111
Martino,nevím ještě jsem z jiným tukem nezkoušela
bubble
(upraveno)
8. 12. 2007, 14:39
Tak a je hotovo! Taky bych doporučila spíše 500 g hl. mouky, jak radí Jitule 64, inspirovala jsem se v diskuzi a půlku obalila ve skořicovém cukru a je to opravdu moc dobré! Kdo má rád takové podobné cukroví, může vyzkoušet podvodnice z mých receptů.
jíta406
(upraveno)
9. 12. 2007, 12:48
@bubble
Jituško,já už je letos dělala dvakrát a pokaždé stačilo 40dkg hl.mouky.Určitě vyzkouším Vaše PODVODNICE,hezké Vánoce!
penguin
(upraveno)
7. 12. 2007, 23:31
Omegu nemám a chci zítra péct...myslíte, že můžu použít Creme Bonjour, nebo sádlo??? Díky za radu Andy
jíta406
(upraveno)
8. 12. 2007, 9:00
@penguin
omlouvám se dříve jsem se sem nedostala,ještě jsem nikdy jinej tuk nezkoušela,možná bych zaměnila spíše za sádlo,ale neručím za výsledek Mějte se a písněte jak to dopadlo
penguin
(upraveno)
8. 12. 2007, 12:55
@jíta406
tak pečení tohoto cukroví odložím, páč šlehačka mi záhadně zmizela z lednice ..... Koupím raději Omegu a nebudu raději experimentovat Díky a hezké vánoce
jíta406
(upraveno)
8. 12. 2007, 13:07
@penguin
Andy,souhlasím s Vámi.Také krásné Vánoce
Calimerka
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:10
tak už jsem je upekla jen je třeba, neválet je moc na tenko, to se potom roztékají při pečení. Dělala jsem tvar hvězdiček a náš 14 měsíční mrňous mi na ně chodil
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:26
@Calimerka
buši
(upraveno)
7. 12. 2007, 19:58
Taky to peču a miluju
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:07
@buši
pavluska220
(upraveno)
7. 12. 2007, 18:51
Opravdu super cukroví Já půlku obalím v moučkovém cukru a půlku v cukru se skořicí a mám hned dva druhy(dělám z dvojité dávky)
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 19:51
@pavluska220
Tak to je super nápad,příště vyzkouším
obidek
(upraveno)
7. 12. 2007, 18:49
... jsou fantastické udělané naslano, posypané korenim, solí nebo paprikou....
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:06
@obidek
Tak to musím vyzkoušet,díky za tip
bed
(upraveno)
7. 12. 2007, 18:42
Moc dobré cukroví taky peču každý rok, ale skuste místo hladké mouky dát polohrubou.....je to ještě lepší
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:06
@bed
Zrušený účet
(upraveno)
7. 12. 2007, 13:16
Můžu potvrdit,je to super mňamka.Zrovna to sázím do trouby. Svatka
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 13:43
@
Krásné Vánoce
wertzuiop
(upraveno)
7. 12. 2007, 11:58
Tohle cukroví je super,já ho taky dělám každý rok,ale doporučuji dělat tak týden před vánoci,protože cukroví je samo osobě moc křehké a do vánoc se vám trošku rozpadne a na balkon moc nedoporučuji,to navlhnou,spíše za okno......dělám je už tak 10 let a osvětšilo se,moc doporučuji.....Jsou výborné!!!!
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 12:17
@wertzuiop
Maruško dělám každý rok,pokaždé dávám na balkon a vůbec to neva,ani se mi nikdy cukrovíčko nerozpadlo,dělám ho vždy mezi prvníma ,protože je bez krému
vosi
(upraveno)
7. 12. 2007, 9:15
Souhlasím, je to výborné, lehké a rychlé cukroví. Můžete ho udělat klidně hned :o) Já obaluji v moučkovém cukru + vanilkový cukr, cukrovíčko je pak voňavé
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 11:07
@vosi
Vejdzik
(upraveno)
7. 12. 2007, 7:29
To cukroví se peče těsně před vánoci nebo už teď, chtěla bych ho vyzkoušet, vypadají moc chutně
jíta406
(upraveno)
7. 12. 2007, 11:05
@Vejdzik
Verunko,můžete dělat hned nebo těsně před vánoci,je to jedno Já už ho mám pečený a je v krabičce na balkoně. Krásné vánoce
Jitule64
(upraveno)
7. 12. 2007, 9:23
@Vejdzik
Kdykoliv. Je hned k jídlu a taaaaaaaak dobré!
helulka
(upraveno)
7. 12. 2007, 0:24
Děláme něco podobného... jmenuje se to "vínové cukroví" a vypadá to podobně. A také je děěěěsně dobroučké. Jukněte na moje receptíky a třeba vyzkoušejte příště. Hezké Vánoce Helen
Jitule64
(upraveno)
7. 12. 2007, 9:23
@helulka
Taky děůám cukroví z vína. Takto: 25dkg hladké mouky, 25dkg másla, 1 žloutek, 6 polévkových lžic bílého vína. Vykrojit tvary a teplé obalit v cukru. Jdu se k tobě mrknout, jak děláš ty.
Jitule64
(upraveno)
6. 12. 2007, 23:13
Taky dělám. Místo Omegy dávám Heru, 1 šlehajdu a 500g hl. mouky. Říkáme tomu "Šlehačkové vypukliny". Je to fakt dobrůůůůůůůtka.
jíta406
(upraveno)
6. 12. 2007, 23:23
@Jitule64
Jitule64
(upraveno)
7. 12. 2007, 9:19
@jíta406
Jitulko....taky Ti přeju krásné Vánoce!!!