Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 3012 návštěvníků)

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

5.0
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.rnVykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.rnNEMÁ CHYBU !!!rnRohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ; rnRohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, ...

Ze všech surovin zpracujeme těsto - těsto se vůbec nelepí, hněteme ho na vále "růčo-fůčo". Na teplém místě ho necháme kynout asi 3/4 hodiny.

Než nám vykyne těsto, připravíme si "náplň" - 40ks ( já dávám nejčastěji šunku nebo šunkový sálám, suchý salám, strouhanou Nivu )

Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 dílů, ........

...... z každého dílu vyválíme kolo a rozdělíme na osminky.

Na každou osminku položíme nachystanou náplň, ......

..... a zabalíme do rohlíčku - nápň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil.

Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem.

... pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova.

DOBROU CHUŤ přeje Lucka !!!!!!!!!!

....a takhle vypadá sladká varianta - dnes jsem dělala s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Veronika N. 29. 1. 2009, 17:07
Tak jsem se do nich vrhla už dneska, zvládla jsem to i bez rady, prostě jsem to riskla a výsledek?? Výtečná mňamka :-))) Moc děkuji za super recept, už se těším jak je vyzkouším nasladko!!!
beruškaveruška 29. 1. 2009, 9:04
Lucko děkuji za skvělý recept rohlíčky jsou úžasné díky moc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Veronika N. 28. 1. 2009, 21:42
Dobrý den Lucko, prosím pěkně poraďíte začátečnici jako jsem já jak se dělá kvásek :(((( Chci je v pátek vyzkoušet....Předm moc děkuji!!! Verča
Lukrato 3. 2. 2009, 7:06
@Veronika N. Veru, omlouvám se, ale v poslední době jsem se vůbec nedívala na komentáře....ale jak vidím výše, nebyla má rada potřeba, vše jste zvládla na jedničku...Jinak pro příště, jak dělám kvásek já - do hrnečku rozdrobím droždí a přidám čajovou lžičku cukru. Pomocí lžičky třu tak dlouho, dokud není droždí zcela tekuté...poté přiliji trošku vlažného mléka a už nechám jen vzejít..... Tak papa ! (F)
koldiška 16. 1. 2009, 16:01
Lucko, právě dopékám Vaše super rohlíčky. Všude budu doporučovat a chválit. (Y) (Y) (Y) Mám fungl nová kamna a tohle bylo první, co jsem na nich "uklohnila". (X) už chtěla dlabat, ale musela jsem jí vyhnat, jsou horké. Já ovšem neodolala a dala bych jim přezdívku SLAST V HUBĚ. Díky za recept a určitě vyzkouším další. Mějte se hezky. Jitka. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
DZESINKA 15. 1. 2009, 16:25
moc dobrééé!!!Jen ty plněné nuttelou mi to vyteklo a nevím proč. (Y)
Natalí 1 12. 1. 2009, 10:30
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Lucinko .... právě jsem je dodělala a jsou naprosto úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasné Moc děkuji (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) Skutečněse s těstem moc dobře dělalo ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
Stepula 11. 1. 2009, 18:59
Dobrý večer,,,tááááák, dneska jsem poprvé dělala váš receptík...a jak dopadl??? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Původně jsem rohlíčky dělala manželovi do práce, ale přišla návštěva ,, a ejhle, všechno snězeno a pochváleno. Moc děkuji svojí báječné švagrové Mirušce, že mi Váš recept doporučila...Je opravdu skvostný......... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
dasullka 7. 1. 2009, 18:08
(Y) (Y) (Y) Dnes jsem je udělala a do dvou hodin to zmizelo ze stolu.Přiště budu dělat z dvojte davky.Jsou super-nemaji chybu. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jo a těsto je take perfektni,nelepi se dobře se s nim pracuje
Blíženka 5. 1. 2009, 14:22
Doobré těsto, dobré rohlíčky'! (Y)
Kalíšek 5. 1. 2009, 14:04
Bojím bojím ,jdu to zkusit, vypadá to báječně,ale také jsme kváskový antitalent. Tak pak písnu jak jsem dopadla (F)
aredna 4. 1. 2009, 18:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)...LUCKO...TAK TOHLE NEMÁ JEDINOU CHYBIČKU..BA JO....MÁ....HROZNĚ RYCHLE TO MIZÍ Z TALÍŘE (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)....A I JÁ ANTITALENT NA VAŘENÍ A PEČENÍ JSEM TO ZVLÁDLA..TAKŽE MOC DOPORUČUJI...U NÁS JSME BYLI NADŠENI (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Eveliz 30. 12. 2008, 23:25
Vypadají moc lákavě..určitě vyzkouším..... (clamp) (clamp) (Y)
adamastor 1. 12. 2008, 11:51
Milá Lucko! Moc děkujeme za báječný receptík (Y) (Y) (Y)Vyzkoušeli jsme a všem moc chutnalo |:o) |:o) |:o),tak ještě jednou díky a přejeme krásný advent Saška a spol
culina 30. 11. 2008, 18:23
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
siska18 25. 11. 2008, 13:12
Luci, tak Vám musím napsat, že Vaše rohlíčky jsou vynikající. (Y) (Y) (Y) (Y) Jen jsme se kvůli nim v neděli s manželem pohádali, protože mi nechal pouhé 3 na ochutnání. Takže dnes delám znova a snad se nepobijeme!!!!! ;-) ;-)
Lupitka 21. 11. 2008, 20:32
Lucko, tak jsem právě dopekla tyto mooooc úžasné rohlíčky a opravdu nemají chybu... Jsem totálně přecpaná a celá naše rodina taky! Nedalo se to ale přestat jíst, dokud to nebylo snězené! Půl dávky jsem udělala se šunkou a nivou a půl dávky pro děti s Nutellou a doslova jsem to "žrali" ještě teplé (zajic) (zajic) Všem určitě doporučuji!! (Y) (Y) (hello) (hello)
tlipna 21. 11. 2008, 13:04
Tak dnes zkouším tento recept...začala jsem tak že jsem vysypala celé kilo mouky..myslela jsem si že v sáčku je jen půl kila.)))dlouho jsem nic nepekla..a zapoměla jsem... ;-) no a poté jsem vylila kvásek a další přísady..hrozně jsem se divila že to nešlo spojit. .moc mouky..no a nakonec jsem zjistila že tam mám celé kilo..tak jsem dodělala kvásek..a ted těsto kyne..takže uvidím co z toho vyleze.))moc se mi nedaří s kynutýma těstama..pokud máš Lucinko nějaký fígl tak napiš prosím.) :-$ takže až bude upečeno hned písnu (L)
miroj 16. 11. 2008, 0:49
...ach jo...když já nezvládám kynutá těsta, nebo spíš nemám trpělivost, pořád se mi to lepí a blemcá... (box)
Lukrato 17. 11. 2008, 16:58
@miroj Jindro, tak to jste narazila na správný recept...Tohle je sice kynuté těsto, ale díky oleji se VŮBEC nelepí a perfektně se s ním pracuje..... (F)
GabinkaV 16. 11. 2008, 10:28
@miroj Ahoj Jindro, no ja taky nerada delam kynuta testa ale tady se dava vic oleje a fakt se to nelepi..... (Y) (Y) Takze to zkuste ja byla prekvapena mile jsem to umichane za 5 minut a kdyz jsem to valela tak jsem nemusela mit nic posypane moukou vubec se to vazne nelepi tak hura na to..... (Y) (Y)
zdenka54 15. 11. 2008, 18:10
Lucinko,to je opravdu zázrak,dělám je na slano a vždycky mají veliký úspěch (L)chtěla bych je zkusit s pudinkem,jak ,prosím,děláte tu náplň,mně vždycky ze všeho vyleze *-)
Lukrato 17. 11. 2008, 16:59
@zdenka54 Zdeni, uděljte si puding jakoby na krém, tzn. např. na 0,5 L mléka 2 prášky...Pak to nevylézá...Ale pozor na řádné zabalení ! :-$ (F) (F) (F)
GabinkaV 15. 11. 2008, 15:05
paní Lucinko no mooooc dekuj i za ty kila co budou diky tomuto brzy nahore :-D :-) ;-) Je to uplne fantasticke a opravdu nejde od toho odejit az je to snezene.doma jsem byla pochvalena i muj dvou lety syn to porad chtel bastit.Takze (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie