(recept
si oblíbilo 991 návštěvníků)
RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!
Potřebné ingredience
500gr. kuřecího masa, asi 300gr rýže (nejlépe Parboiled), 1-2 sáčky mražené zeleniny, jakou máte rádi, 2 cibule, 3 lžíce oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme.
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
Nejprve zprudka osmahneme maso s kořením na cibulce...
Do odměrky dáme rýži a do stejné pak připravíme z kostek dvojnásobné množství slepičího vývaru...
Opečené maso, mraženou zeleninu i suchou rýži nasypeme do zapékací mísy...
Vše zalijeme vývarem, osolíme a opepříme dle chuti...
Po 45min pečení na cca 180 stupňů je hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Macek.cv
(upraveno)
26. 9. 2013, 12:34
právě dopečeno... super bašta, děkuji za recept
mumlina
(upraveno)
20. 9. 2013, 10:38
Zdravím Jani, naprosto fantastický dietní jídlo a bez práce,dala jsem 1 plechovku kukuřice bonduel a půl kostky zel. vývaru děkuji za inspiraci při hubnutí
Beluuuska
(upraveno)
11. 9. 2013, 14:55
Mooc dobré
Žirafka1
(upraveno)
31. 7. 2013, 21:03
Také vařím........jen zeleninu používám čerstvou (většinou papriku, hrášek a pouze kukuřici koupím v konzervě), maso dusím na šťávě, pak přidám k rýži, používám jasmínovou, krásně voní, do vývaru někdy ještě přidám vegetu bez glutamanu a sypu nejraději goudou Takto máme rizoto moc rádi
Ally McBeal
(upraveno)
31. 7. 2013, 20:29
Tak u nas se tento pokrm uz neuvari.nejak jsem neuspela
katika
(upraveno)
13. 2. 2013, 12:32
Výborné, dnes jsem udělala s Basmati rýží a musím říct že super.
Liščátko
(upraveno)
3. 11. 2012, 11:33
rýže zůstala tvrdá
petrze
(upraveno)
18. 10. 2012, 11:47
mám napsané už delší dobu recept na rizoto v sešitě a podle toho se řídím a různě měním přísady. Dneska jsem o vařila a teď koukám na diety a on je to Váš recept
Kikeel
(upraveno)
4. 3. 2012, 14:02
Skvělý recept Dnes jsem ho vyzkoušela a dala jsem tam jen jeden bujón a koření grilovací a sůl, nic víc a bylo skvělé
kato1
(upraveno)
29. 2. 2012, 13:51
Jani,dekuji za S U P E R rizotko. Je rychle a dobre Jana
SONULKA
(upraveno)
22. 1. 2012, 18:35
sarrrkka
(upraveno)
9. 1. 2012, 13:08
je vynikající,děkuji za recept
Leniik
(upraveno)
10. 9. 2011, 22:33
Dobrý večer, nevíte někdo, jak je to s kaloriemi u tohoto jídla? Pokud někdo ví, kolik tam je na 100g budu ráda, když mi to pisnete.Mám dietu na 1000kcal denně a tak bych to ráda zkusila.Díky L.
mimák
(upraveno)
30. 5. 2011, 12:04
Tak nevím kde se stala chyba Vše sem dělala podle receptu a rýže je stále tvrtkava a to už to dělám přes hodinu ,asi špatný druh nebo nevím. A to sem se tááák těšila.....
Chelsea
(upraveno)
22. 8. 2011, 8:01
@mimák
já to dělám vpodstatě stejně, ale rýži mám zakrytou poklicí a nemíchám. Až se v rýži není tekutina, je hotovo. (myslím, že je dřív než za 45 minut). Dělám tak i rýži samotnou, jako přílohu
Veronic23
(upraveno)
12. 4. 2011, 11:21
Dobrý den, právě jsem udělala Vaše rizeto... trochu jsem neodhladla rýži, dala jsem jí tam víc...ale to nevadí, u nás se to stejně vždycky sní vypadá fakt skvěle, tak věřím, že i bude chutnat výtečně...(ještě je pořád v troubě
muńoska
(upraveno)
19. 2. 2011, 21:57
to se musí vyzkoušet
hafana
(upraveno)
18. 2. 2011, 12:34
mňam to je ale dobrota
ZANYSHOP
(upraveno)
8. 1. 2011, 12:10
markid
(upraveno)
4. 1. 2011, 18:50
úžasné, děkuju a to jsem cibuli a maso orestovala v ingeniu, a pak jsem k tomu přihodila všechno ostatní a zapekla jsem to v tom , takže vlastně kromě jednoho hrnce ŽÁDNÉ NÁDOBÍ jo a je to dobrota
vevercak78
(upraveno)
4. 1. 2011, 8:30