Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

Potřebné ingredience
350 gr cihla Eidam 30%, velká cuketa cca 1 kg, 4-5 vajec, 1 kypřící prášek, 400 gr dietního salámu, 2 dcl polohrubé mouky (pokud bude těsto řidší, dejte mouky víc, těsto má mít konzistenci jako na bramboráky), sůl 1 čaj. lžička, majoránka, 6-8 stroužků česneku, 1 dcl oleje, 1 najemno nakrájená střední cibule.
Postup přípravy
Všechny ingredience nastrouháme na jemném struhadle, napřed cuketu, kterou necháme stát alespoň 15 min., všechnu vodu slijeme, nejlepší je starší cuketa, která už nemá tolik vody, potom najemno sýr i salám, kupte třeba kuřecí dietní, nebo šunkový, můžete nakrájet párek, co kdo má doma. Nakonec dáme mouku s kypřícím práškem, promícháme, zbylým olejem, co vám zůstal v hrnečku na dně, vymažeme a vysypeme polohr. moukou dva plechy a těsto rozetřeme ve velmi tenké vrstvě. Pečeme na 160°C do zezlátnutí. K obědu si k cukeťáku uvařte dobrou polévku, k večeři, pokud zbyde, si ho dejte s velkou mísou zeleninového salátu.
Dobrou chuť.

po upečení nakrájejte a sundejte z plechu a než sníte jeden plech, máte upečený druhý...

jako příloha k masíčku....

příště přidejte nasekanou pažitku, petrželku...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































































































































